Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Klaus Iohannis: Voi fi un președinte total implicat pentru România. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost câștigat

Klaus Iohannis - vot - Foto Facebook/Klaus Iohannis

Foto Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, reales azi președintele României, a declarat duminică, la închiderea urnelor, că „azi a fost cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD”.

„România a câștigat azi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câștigat azi. Românii au fost eroii zilei de azi. Au mers în număr impresionant să voteze. E cel mai important câștig pe ziua de azi”, a spus Klaus Iohannis, care a subliniat că primește victoria cu bucurie, mulțumire, modestie și încredere în România.

„Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor. Voi fi un președinte total implicat pentru România. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul înca nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot si la locale și la parlamentare. Abia atunci când PSD este trimis în opoziție vom putea face ceea ce ne-au cerut azi românii, abia atunci vom putea să facem România normală”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a obținut 66,5 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă - 33,5 la sută, conform unui sondat IRES, realizat pentru Digi24. Rezultatul, valabil pentru ora 20.00, a luat în calcul și votul din diaspora.

Zece milioane de români au votat în țară în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult