Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Klaus Iohannis: Voi fi un președinte total implicat pentru România. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost câștigat

Klaus Iohannis - vot - Foto Facebook/Klaus Iohannis

Foto Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, reales azi președintele României, a declarat duminică, la închiderea urnelor, că „azi a fost cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD”.

„România a câștigat azi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câștigat azi. Românii au fost eroii zilei de azi. Au mers în număr impresionant să voteze. E cel mai important câștig pe ziua de azi”, a spus Klaus Iohannis, care a subliniat că primește victoria cu bucurie, mulțumire, modestie și încredere în România.

„Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor. Voi fi un președinte total implicat pentru România. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul înca nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot si la locale și la parlamentare. Abia atunci când PSD este trimis în opoziție vom putea face ceea ce ne-au cerut azi românii, abia atunci vom putea să facem România normală”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a obținut 66,5 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă - 33,5 la sută, conform unui sondat IRES, realizat pentru Digi24. Rezultatul, valabil pentru ora 20.00, a luat în calcul și votul din diaspora.

Zece milioane de români au votat în țară în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult