Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Klaus Iohannis: Voi fi un președinte total implicat pentru România. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul nu a fost câștigat

Klaus Iohannis - vot - Foto Facebook/Klaus Iohannis

Foto Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, reales azi președintele României, a declarat duminică, la închiderea urnelor, că „azi a fost cea mai categorică victorie obținută vreodată împotriva PSD”.

„România a câștigat azi, dragi români. România modernă, România europeană, România normală a câștigat azi. Românii au fost eroii zilei de azi. Au mers în număr impresionant să voteze. E cel mai important câștig pe ziua de azi”, a spus Klaus Iohannis, care a subliniat că primește victoria cu bucurie, mulțumire, modestie și încredere în România.

„Vă promit că voi fi președintele tuturor românilor. Voi fi un președinte total implicat pentru România. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul înca nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot si la locale și la parlamentare. Abia atunci când PSD este trimis în opoziție vom putea face ceea ce ne-au cerut azi românii, abia atunci vom putea să facem România normală”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis a obținut 66,5 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă - 33,5 la sută, conform unui sondat IRES, realizat pentru Digi24. Rezultatul, valabil pentru ora 20.00, a luat în calcul și votul din diaspora.

Zece milioane de români au votat în țară în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult