Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

La vie en rose. Cum combini nuanțele preferate pentru a obține un spațiu șic și liniștitor

La vie en rose

Chiar dacă una dintre culorile tale preferate este rozul, cel mai probabil te gândești că nu ar fi prea potrivită pentru un dormitor. Poate și pentru că este o culoare pe care o asociezi cu camerele de copii. Specialiștii în design interior spun că atunci când alegi cromatica unei camere e important să ții cont de preferințele tale, dar mai ales de atmosfera pe care vrei să o creezi. Trebuie doar să găsești nuanțele potrivite și să faci combinații echilibrate.

Știm cu toții că lumina, dar mai ales culorile au puterea de a ne modela starea de spirit. Ai deci toate motivele să-ți începi ziua într-o cameră plină de culoare, indiferent că alegi să pui accente cromatice prin intermediul vopselei, tapetului, lenjeriei de pat, draperiilor sau al tablourilor ori decorațiunilor.

DedeSign îți propune un concept de design interior unde rozul întâlnește verdele într-o combinație șic și liniștitoare. Descoperă principiile și lasă-te inspirat pentru următorul tău proiect de amenajare interioară.

Culoarea verde inspiră optimism, energie și confort, în timp de rozul este o culoare calmă și liniștitoare, asociată cu speranța, compasiunea și căldura. Astfel, atmosfera creată prin acest dialog cromatic este ideală pentru un dormitor în care să vibreze spiritul tineresc și unde să te simți energizat la începutul fiecărei zile.

La vie en rose

Rozul are o capacitate extraordinară de a arăta șic și de a ne stimula starea de spirit. Îl poți folosi pentru a vopsi pereții sau poți alege piese cheie de mobilier cu accente subtile, un fotoliu sau poate o măsuță.

În proiectul propus de DedeSign, peretele unde este poziționat patul este roz și scos în evidență prin contrast cu ajutorul unor tablouri, ceea ce imprimă, de altfel, și o notă distractivă și jucăușă.

O altă variantă pe care o ai la dispoziție pentru un plus de culoare este să vopsești pereții doar până la jumătate și - de ce nu - să te joci cu nuanțe diferite pentru a delimita funcționalitatea spațiilor. Este una dintre cele mai populare tehnici de îmbunătățire a designului unei camere, valorificată și în conceptul propus de noi.  

O notă de rafinament

Elementul central într-un dormitor este patul, iar în alegerea lui poți trece dincolo de funcția sa de bază.

În conceptul DedeSign, patul tapițat verde închis creează un punct focal și conferă o notă de rafinament și profunzime spațiului, efect potențat de tapetul floral în aceeași cromatică. Covorul mai deschis la culoare completează schema de culori și adaugă o notă de confort camerei.

Puțină libertate

În designul contemporan nu mai există reguli stricte. Astfel, atunci când alegi mobilierul, ia în calcul faptul că multe piese pot fi folosite cu alt scop decât cel pentru care au fost concepute. Poți chiar să-ți provoci imaginația și să încerci să vii cu o altă abordare din acest punct de vedere.

De exemplu, măsuțele laterale pentru living pot fi folosite cu ușurință ca noptiere. Dacă vrei să pui în practică această idee, ține cont de faptul că nu trebuie să fie foarte joase.

Orice spațiu gol se umple. Natural

Ai observat probabil că, dacă ai un spațiu gol într-o cameră, nu trece prea mult timp până se umple. Este un principiu din natură, care are oroare de vid. Iar rezultatul, când vine vorba de o încăpere, nu e tot timpul prea estetic.

În cazul în care se întâmplă să-ți rămână un colț gol în dormitor, îl poți utiliza adăugând un fotoliu, o măsuță sau o etajeră cu multe plante, iar pentru a-l delimita de restul încăperii poți folosi forme abstracte, rotunjite care sunt în trend și chiar un mic covor.

Evidențiază prin contrast

Combinația de verde si roz propusă de Dedesign este și mai bine pusă în evidență de piese de mobilier sau finisaje albe, negre, bej deschis și accente aurii. Un principiu pe care îl poți respecta și tu, indiferent de cromatica pe care o alegi.

În proiectul DedeSign s-au mai folosit parchet laminat, suspensie LED, spot LED și o oglindă decorativă.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult
Text: Dedesign/ Voce: Mihai Livadaru
sound-bars icon