Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Lavrov: Moscova vrea să evite scenariul în care ar fi nevoită să intervină în Transnistria

S. LAvrov

Două antene care retransmiteau posturi rusești de radio au fost aruncate în aer marți în orașul Maiak din Transnistria, după ce luni au avut loc alte explozii în Tiraspol, la așa-zisul Minister al Securităţii.

Foto: Sputnik/ Profimedia

„Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea Transnistreană este o escaladare a tensiunilor. În ultimele săptămâni, în regiune au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale, au urmat exploziile de ieri și astăzi. Autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu atenție și vigilență. Analizele noastre arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea și creează riscuri pentru Republica Moldova”, a declarat, potrivit Digi24, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Aceasta a condamnat orice povocări și tentative „de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”. „Chișinăul insistă pentru soluționarea pașnică a conflictului Transnistrean”, spune aceasta.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că „știrile care vin” din Transnistria sunt „îngrijorătoare” și că Moscova urmărește „cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația”. 

Și tot marți. ministrul rus de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a spus că Moscova vrea să evite scenariul în care ar fi nevoită să intervină în Transnistria, relatează Reuters, citând RIA.

Serviciile secrete ucrainene au publicat un document prin care acuză serviciile speciale ruse că se află în spatele exploziilor care au avut loc la Tiraspol, cu scopul de a atrage Transnistria în ostilități.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă gașca de marionete ale Americii imperialiste în frunte cu prostannis & ciucă nu își vede de treabă și face ce nu trebuie, respectiv dacă implică România în conflictul din Transnistria, România va fi atacată, respectiv ținte militare din ea vor fi lovite. Tocmai am citit asta în Pravda în limba engleză. Orașul meu, Constanța, este de importanță strategică, fiind port la Marea Neagră, iar la o aruncătură de băț se află baza militară nato de ocupație imperialisto-amerloacă de la Kogălniceanu. E o mare "binefacere" că România este în nato, n-așa???
  • Like 0
  • @ Ovidiu Jurj
   Băi nenorocitule, păi ce ziar ai putea tu să citești în afară de pravda ?
   Da' stai liniștit, tot din pravda am aflat și eu că rachetele rusnacilor sunt "deștepte" și au efect selectiv: îi cruță, pravoslavnic, pe adulatorii putinului !
   • Like 2
 • Intrebarea pe care nu i-o pune nimeni acestui derbedeu batran , este : de ce ar trebui sa intervina Rusia intr-un loc unde nu ar trebui sa-i fiarba oala ?
  Maina o sa aflam ca sunt ingrijorati de comunitatea ruseasca din Germania sau Franta.
  In orice caz, jos palaria in fata englezilor si polonezilor , in rest , cred ca ne meritam soarta. Dupa cum zicea bunicul pe vremea comunistilor : " Desi speranta de viata a crescut , speranta la o viata demna a scazut considerabil"
  • Like 4


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult