Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Lavrov: Moscova vrea să evite scenariul în care ar fi nevoită să intervină în Transnistria

S. LAvrov

Două antene care retransmiteau posturi rusești de radio au fost aruncate în aer marți în orașul Maiak din Transnistria, după ce luni au avut loc alte explozii în Tiraspol, la așa-zisul Minister al Securităţii.

Foto: Sputnik/ Profimedia

„Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea Transnistreană este o escaladare a tensiunilor. În ultimele săptămâni, în regiune au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale, au urmat exploziile de ieri și astăzi. Autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu atenție și vigilență. Analizele noastre arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea și creează riscuri pentru Republica Moldova”, a declarat, potrivit Digi24, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Aceasta a condamnat orice povocări și tentative „de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”. „Chișinăul insistă pentru soluționarea pașnică a conflictului Transnistrean”, spune aceasta.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că „știrile care vin” din Transnistria sunt „îngrijorătoare” și că Moscova urmărește „cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația”. 

Și tot marți. ministrul rus de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a spus că Moscova vrea să evite scenariul în care ar fi nevoită să intervină în Transnistria, relatează Reuters, citând RIA.

Serviciile secrete ucrainene au publicat un document prin care acuză serviciile speciale ruse că se află în spatele exploziilor care au avut loc la Tiraspol, cu scopul de a atrage Transnistria în ostilități.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dacă gașca de marionete ale Americii imperialiste în frunte cu prostannis & ciucă nu își vede de treabă și face ce nu trebuie, respectiv dacă implică România în conflictul din Transnistria, România va fi atacată, respectiv ținte militare din ea vor fi lovite. Tocmai am citit asta în Pravda în limba engleză. Orașul meu, Constanța, este de importanță strategică, fiind port la Marea Neagră, iar la o aruncătură de băț se află baza militară nato de ocupație imperialisto-amerloacă de la Kogălniceanu. E o mare "binefacere" că România este în nato, n-așa???
    • Like 0
    • @ Ovidiu Jurj
      Băi nenorocitule, păi ce ziar ai putea tu să citești în afară de pravda ?
      Da' stai liniștit, tot din pravda am aflat și eu că rachetele rusnacilor sunt "deștepte" și au efect selectiv: îi cruță, pravoslavnic, pe adulatorii putinului !
      • Like 2
  • Intrebarea pe care nu i-o pune nimeni acestui derbedeu batran , este : de ce ar trebui sa intervina Rusia intr-un loc unde nu ar trebui sa-i fiarba oala ?
    Maina o sa aflam ca sunt ingrijorati de comunitatea ruseasca din Germania sau Franta.
    In orice caz, jos palaria in fata englezilor si polonezilor , in rest , cred ca ne meritam soarta. Dupa cum zicea bunicul pe vremea comunistilor : " Desi speranta de viata a crescut , speranta la o viata demna a scazut considerabil"
    • Like 4


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult