Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Lavrov: Moscova vrea să evite scenariul în care ar fi nevoită să intervină în Transnistria

S. LAvrov

Două antene care retransmiteau posturi rusești de radio au fost aruncate în aer marți în orașul Maiak din Transnistria, după ce luni au avut loc alte explozii în Tiraspol, la așa-zisul Minister al Securităţii.

Foto: Sputnik/ Profimedia

„Ceea ce se întâmplă în ultimele 24 de ore în regiunea Transnistreană este o escaladare a tensiunilor. În ultimele săptămâni, în regiune au fost mai multe alerte cu bombe în școli și instituții medicale, au urmat exploziile de ieri și astăzi. Autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu atenție și vigilență. Analizele noastre arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea și creează riscuri pentru Republica Moldova”, a declarat, potrivit Digi24, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Aceasta a condamnat orice povocări și tentative „de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”. „Chișinăul insistă pentru soluționarea pașnică a conflictului Transnistrean”, spune aceasta.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că „știrile care vin” din Transnistria sunt „îngrijorătoare” și că Moscova urmărește „cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația”. 

Și tot marți. ministrul rus de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a spus că Moscova vrea să evite scenariul în care ar fi nevoită să intervină în Transnistria, relatează Reuters, citând RIA.

Serviciile secrete ucrainene au publicat un document prin care acuză serviciile speciale ruse că se află în spatele exploziilor care au avut loc la Tiraspol, cu scopul de a atrage Transnistria în ostilități.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dacă gașca de marionete ale Americii imperialiste în frunte cu prostannis & ciucă nu își vede de treabă și face ce nu trebuie, respectiv dacă implică România în conflictul din Transnistria, România va fi atacată, respectiv ținte militare din ea vor fi lovite. Tocmai am citit asta în Pravda în limba engleză. Orașul meu, Constanța, este de importanță strategică, fiind port la Marea Neagră, iar la o aruncătură de băț se află baza militară nato de ocupație imperialisto-amerloacă de la Kogălniceanu. E o mare "binefacere" că România este în nato, n-așa???
  • Like 0
  • @ Ovidiu Jurj
   Băi nenorocitule, păi ce ziar ai putea tu să citești în afară de pravda ?
   Da' stai liniștit, tot din pravda am aflat și eu că rachetele rusnacilor sunt "deștepte" și au efect selectiv: îi cruță, pravoslavnic, pe adulatorii putinului !
   • Like 2
 • Intrebarea pe care nu i-o pune nimeni acestui derbedeu batran , este : de ce ar trebui sa intervina Rusia intr-un loc unde nu ar trebui sa-i fiarba oala ?
  Maina o sa aflam ca sunt ingrijorati de comunitatea ruseasca din Germania sau Franta.
  In orice caz, jos palaria in fata englezilor si polonezilor , in rest , cred ca ne meritam soarta. Dupa cum zicea bunicul pe vremea comunistilor : " Desi speranta de viata a crescut , speranta la o viata demna a scazut considerabil"
  • Like 4


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult