Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Lecția dată de premierul olandez Mark Rutte: a vărsat cafeaua și a șters singur podeaua cu mopul. VIDEO

Premierul Olandei Mark Rutte a vărsat cafeaua în timp ce trecea prin porțile de acces ale Parlamentului. A luat un mop și a curățat singur podeaua, în aplauzele doamnelor care se ocupă de curățenia clădirii. 

A șters cafeaua vărsată într-un gest care a părut la fel de firesc ca mersul pe bicicletă în Olanda. Mark Rutte poate fi văzut adesea pedalând spre întâlnirile oficiale, o alegere care îl plasează la ani lumină distanță de România unde puterea se măsoară în girofar, coloană oficială și kilometri de asfalt turnați la repezeală înainte de vizitele de lucru în localități cu drumuri desfundate.

Olanda este cea de șasea țară din lume în Topul Mondial al Fericirii, se află pe locul 14 în ceea ce privește speranța de viață și are una dintre cele mai dezvoltate economii din UE.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gabriei check icon
    S-o fi inspirat de la doamna Elena Udrea?!?!
    https://www.libertatea.ro/stiri/udrea-a-spalat-podele-cu-mopul-276634
    • Like 0
  • Olanda este una din cele mai curate tari pe care le-am vizitat. Si asta nu datorita femeilor de la curatenie ci pt ca voluntarii curata, oamenii de zi cu zi se apleaca dupa prima punga, dar si se gandesc de 2 ori inainte a cumpara ceva in punga. Da, toti pun mana sa aiba grija de curatenie, firesc, la fel de firesc precum gestul premierului.
    • Like 3


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult