Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Lecția dată de premierul olandez Mark Rutte: a vărsat cafeaua și a șters singur podeaua cu mopul. VIDEO

Premierul Olandei Mark Rutte a vărsat cafeaua în timp ce trecea prin porțile de acces ale Parlamentului. A luat un mop și a curățat singur podeaua, în aplauzele doamnelor care se ocupă de curățenia clădirii. 

A șters cafeaua vărsată într-un gest care a părut la fel de firesc ca mersul pe bicicletă în Olanda. Mark Rutte poate fi văzut adesea pedalând spre întâlnirile oficiale, o alegere care îl plasează la ani lumină distanță de România unde puterea se măsoară în girofar, coloană oficială și kilometri de asfalt turnați la repezeală înainte de vizitele de lucru în localități cu drumuri desfundate.

Olanda este cea de șasea țară din lume în Topul Mondial al Fericirii, se află pe locul 14 în ceea ce privește speranța de viață și are una dintre cele mai dezvoltate economii din UE.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gabriei check icon
    S-o fi inspirat de la doamna Elena Udrea?!?!
    https://www.libertatea.ro/stiri/udrea-a-spalat-podele-cu-mopul-276634
    • Like 0
  • Olanda este una din cele mai curate tari pe care le-am vizitat. Si asta nu datorita femeilor de la curatenie ci pt ca voluntarii curata, oamenii de zi cu zi se apleaca dupa prima punga, dar si se gandesc de 2 ori inainte a cumpara ceva in punga. Da, toti pun mana sa aiba grija de curatenie, firesc, la fel de firesc precum gestul premierului.
    • Like 3


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult