Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Liviu Dragnea, enervat că Viorel Ștefan a explicat greșit „revoluția fiscală”: „E un ministru bun, dar este un dezastru la comunicare”

Viorel Ștefan

(Foto: captura video)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a criticat din nou pe ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan. De data aceasta, președintele PSD a spus despre ministrul Finanțelor că este „un ministru bun, dar este un dezastru la comunicare”.

Liviu Dragnea a adus marți câteva lămuriri la Antena 3 legate de proiectul de modificare a Codului Fiscal și a precizat că ministrul Viorel Ștefan nu a explicat foarte bine ce prevede noul proiect.

„Tot angajatorul va face plata (CAS și CASS, n.n.), formularea este greșită, așa ca o paranteză, Viorel Ștefan este un ministru bun, dar este un dezastru la comunicare. Sper să își îmbunătățească comunicarea, pentru că de multe ori vorbele pot face mai mult rău decât faptele”, a spus Liviu Dragnea la Antena 3. Dragnea a explicat că în ceea ce privește contribuțiile pentru asigurări sociale, plata acestora „nu e în sarcina angajatului”, iar cel care va face plata este angajatorul. Viorel Ștefan a spus că din 2018 vor exista doar două contribuţii, respectiv CAS şi CASS, care vor fi trecute în sarcina exclusivă a angajatului.

Nu este prima dată când liderul PSD îl critică pe ministrul Finanțelor. Săptămâna trecută Liviu Dragnea a spus că este nemulțumit de modul în care ministrul Viorel Ștefan a comunicat pe tema proiectului legii privind impozitul pe venitul global. Întrebat atunci dacă va sugera remanierea ministrului Finanțelor, Liviu Dragnea a spus că „dacă e să fac ceva, o să cer”.

„Eu nu sugerez, eu, dacă e să fac ceva, o să cer. Nu știu. O să discut cu primul ministru, după care discutăm în coaliție, dacă va fi cazul”, a răspuns președintele PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult