Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Liviu Dragnea: „Sunt dezamăgit. Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie". Nicolae: „S-au speriat câțiva...”

Liderul PSD Liviu Dragnea și-a exprimat joi „dezamăgirea” în ce privește activitatea comisiei juridice din Senat, care a votat miercuri pentru grațierea corupților, pentru ca joi, la reluarea votului, senatorii să facă pasul înapoi.  

„Sunt destul de dezamăgit de cum a funcționat comisia juridică la Senat în această privință. Legea grațierii nu va cuprinde grațierea faptelor de corupție”, a spus joi Liviu Dragnea. 

Președintele PSD a spus că îl interesează ca în legea care va fi votată să nu existe amendamentele prin care faptele de corupție sunt grațiate. 

„Ce s-a întamplat în comisie ieri și astăzi, ce se va putea întâmpla în continuare va fi un subiect de discuție în partid. Acele amendamente nu vor intra în raportul final al comisiei juridice. Că senatorii PSD au votat, s-au abținut sau au votat împotrivă pentru speță contează mai puțin. Contează pentru partid, dar nu discut asta acum”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă senatorul Șerban Nicolae ar trebui să își dea demisia, așa cum crede Victor Ponta, Liviu Dragnea a evitat un răspuns, precizând că subiectul se va discuta în partid, care trebuie respectat și după ce cei de pe listele de partid ajung parlamentari, adăugând că „păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie sau în alte locuri”. 

„Îmi rezerv dreptul de a spune acest lucru în partid, nu dvs. O să discutăm despre subiect, despre modul în care unii colegi ai noștri înțeleg să respecte ceea ce se decide în partid. Partidul nu trebuie respectat doar înainte de a primi confirmarea că ești pe o listă și ajungi în parlament, partidul trebuie respectat și ulterior. Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie sau în alte locuri, eu când vorbesc ca președinte al partidului vorbesc statutar. În numele partidului. Și a unor decizii care s-au adoptat în partid”, a spus Liviu Dragnea. 

După ce miercuri peste 1.500 de oameni au protestat în stradă față de grațierea faptelor de corupție, Comisia juridică din Senat a decis joi că faptele de corupție nu vor fi grațiate.

Reacția lui Șerban Nicolae: „S-au speriat câțiva din jurul dlui Dragnea...”

„Eu sunt de acord şi respect orice fel de opinie, nici măcar nu fac caz de faptul că pe aspectele tehnice oricum nu ar avea câştig de cauză în faţa mea nici Liviu Dragnea, care este inginer, nici Sorin Grindeanu, care a terminat Matematica (...)”, a spus senatorul PSD la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Şerban Nicolae a adăugat că nu a încălcat vreo decizie a partidului sau a coaliţiei de guvernare prin faptul că a susţinut amendamentul cu privire la graţierea faptelor de corupţie.

„Un lucru important de spus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost acela că nu s-a discutat în partid şi nu s-a luat o decizie privind aceste chestiuni cu graţierea sau cu corupţii sau cu necorupţii. Nu am încălcat vreo decizie de partid sau a coaliţiei sau a Guvernului sau a programului de guvernare. Ce anume are să îmi reproşeze, nu cred că se va feri să îmi spună direct, de faţă cu ceilalţi colegi sau între patru ochi (...)”, a subliniat preşedintele Comsiei juridice.

Social-democratul s-a declarat convins de faptul că nu există o problemă a sa cu Liviu Dragnea.

„Cred că s-au speriat câţiva din jurul domniei sale, există o tendinţă la partidul ăsta (...), care au tendinţa de a se uita mai mult la ce spun adversarii şi a se ghidona de reacţiile adversarilor, decât de reacţiile pesediştilor”, a spus Şerban Nicolae.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca vrei sa te creadă cineva , ia decapitează-l pe cap de porc Nicolae .
    • Like 0
  • check icon
    Daaaa! Pãi cum sã nu-l iubesti?! Cåtã verticalitate,onestitate,sinceritate-ca o"treabã "cinstitã fãcutã in baie.
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult