Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Liviu Dragnea: „Sunt dezamăgit. Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie". Nicolae: „S-au speriat câțiva...”

Liderul PSD Liviu Dragnea și-a exprimat joi „dezamăgirea” în ce privește activitatea comisiei juridice din Senat, care a votat miercuri pentru grațierea corupților, pentru ca joi, la reluarea votului, senatorii să facă pasul înapoi.  

„Sunt destul de dezamăgit de cum a funcționat comisia juridică la Senat în această privință. Legea grațierii nu va cuprinde grațierea faptelor de corupție”, a spus joi Liviu Dragnea. 

Președintele PSD a spus că îl interesează ca în legea care va fi votată să nu existe amendamentele prin care faptele de corupție sunt grațiate. 

„Ce s-a întamplat în comisie ieri și astăzi, ce se va putea întâmpla în continuare va fi un subiect de discuție în partid. Acele amendamente nu vor intra în raportul final al comisiei juridice. Că senatorii PSD au votat, s-au abținut sau au votat împotrivă pentru speță contează mai puțin. Contează pentru partid, dar nu discut asta acum”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă senatorul Șerban Nicolae ar trebui să își dea demisia, așa cum crede Victor Ponta, Liviu Dragnea a evitat un răspuns, precizând că subiectul se va discuta în partid, care trebuie respectat și după ce cei de pe listele de partid ajung parlamentari, adăugând că „păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie sau în alte locuri”. 

„Îmi rezerv dreptul de a spune acest lucru în partid, nu dvs. O să discutăm despre subiect, despre modul în care unii colegi ai noștri înțeleg să respecte ceea ce se decide în partid. Partidul nu trebuie respectat doar înainte de a primi confirmarea că ești pe o listă și ajungi în parlament, partidul trebuie respectat și ulterior. Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie sau în alte locuri, eu când vorbesc ca președinte al partidului vorbesc statutar. În numele partidului. Și a unor decizii care s-au adoptat în partid”, a spus Liviu Dragnea. 

După ce miercuri peste 1.500 de oameni au protestat în stradă față de grațierea faptelor de corupție, Comisia juridică din Senat a decis joi că faptele de corupție nu vor fi grațiate.

Reacția lui Șerban Nicolae: „S-au speriat câțiva din jurul dlui Dragnea...”

„Eu sunt de acord şi respect orice fel de opinie, nici măcar nu fac caz de faptul că pe aspectele tehnice oricum nu ar avea câştig de cauză în faţa mea nici Liviu Dragnea, care este inginer, nici Sorin Grindeanu, care a terminat Matematica (...)”, a spus senatorul PSD la un post de televiziune, potrivit News.ro.

Şerban Nicolae a adăugat că nu a încălcat vreo decizie a partidului sau a coaliţiei de guvernare prin faptul că a susţinut amendamentul cu privire la graţierea faptelor de corupţie.

„Un lucru important de spus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost acela că nu s-a discutat în partid şi nu s-a luat o decizie privind aceste chestiuni cu graţierea sau cu corupţii sau cu necorupţii. Nu am încălcat vreo decizie de partid sau a coaliţiei sau a Guvernului sau a programului de guvernare. Ce anume are să îmi reproşeze, nu cred că se va feri să îmi spună direct, de faţă cu ceilalţi colegi sau între patru ochi (...)”, a subliniat preşedintele Comsiei juridice.

Social-democratul s-a declarat convins de faptul că nu există o problemă a sa cu Liviu Dragnea.

„Cred că s-au speriat câţiva din jurul domniei sale, există o tendinţă la partidul ăsta (...), care au tendinţa de a se uita mai mult la ce spun adversarii şi a se ghidona de reacţiile adversarilor, decât de reacţiile pesediştilor”, a spus Şerban Nicolae.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca vrei sa te creadă cineva , ia decapitează-l pe cap de porc Nicolae .
    • Like 0
  • check icon
    Daaaa! Pãi cum sã nu-l iubesti?! Cåtã verticalitate,onestitate,sinceritate-ca o"treabã "cinstitã fãcutã in baie.
    • Like 2


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult