Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ponta cere demisia lui Șerban Nicolae: „Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă, ce a fost azi e o tragedie sinistră”

Fostul premier Victor Ponta a scris într-o postare pe Facebook că „faptul că Șerban Nicolae încă nu și-a dat demisia afectează grav și imaginea PSD și respectul pe care el personal încă îl mai avea din partea colegilor”.

„Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă - ce a fost azi e o tragedie sinistră!”, a scris Ponta.

Șerban Nicolae a replicat, potrivit Agerpres: „E părerea lui. Tocmai ce spuneam că eu respect dreptul la opinie chiar și al opiniilor proaste”.

Senatorii juriști au votat miercuri în favoarea amendamentelor depuse Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, care prevăd că persoanele condamnate pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă vor fi grațiate dacă achită prejudiciul. 

Joi, după ce oamenii au ieșit în stradă, aceștia au decis că faptele de corupție nu se mai grațiază

PNL şi USR au propus respingerea amendamentelor prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi. Senatorii juriști au votat propunerea reprezentanților Opoziției, cu 5 voturi ”pentru” şi 4 abţineri.

Tot joi, senatorii juriști au decis că abuzul în serviciu și traficul de influență nu se grațiază.

Peste 1.500 de oameni au protestat miercuri seara în fața Guvernului față de grațierea corupților. Șeful Comisiei juridice, Șerban Nicolae, i-a numit joi pe protestatari „oameni neinformați sau care poate au tendința, așa o plăcere să fie manipulați”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult