Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Ponta cere demisia lui Șerban Nicolae: „Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă, ce a fost azi e o tragedie sinistră”

Fostul premier Victor Ponta a scris într-o postare pe Facebook că „faptul că Șerban Nicolae încă nu și-a dat demisia afectează grav și imaginea PSD și respectul pe care el personal încă îl mai avea din partea colegilor”.

„Ce a fost ieri la Comisia Juridică de la Senat a fost o comedie proastă - ce a fost azi e o tragedie sinistră!”, a scris Ponta.

Șerban Nicolae a replicat, potrivit Agerpres: „E părerea lui. Tocmai ce spuneam că eu respect dreptul la opinie chiar și al opiniilor proaste”.

Senatorii juriști au votat miercuri în favoarea amendamentelor depuse Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, care prevăd că persoanele condamnate pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă vor fi grațiate dacă achită prejudiciul. 

Joi, după ce oamenii au ieșit în stradă, aceștia au decis că faptele de corupție nu se mai grațiază

PNL şi USR au propus respingerea amendamentelor prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi. Senatorii juriști au votat propunerea reprezentanților Opoziției, cu 5 voturi ”pentru” şi 4 abţineri.

Tot joi, senatorii juriști au decis că abuzul în serviciu și traficul de influență nu se grațiază.

Peste 1.500 de oameni au protestat miercuri seara în fața Guvernului față de grațierea corupților. Șeful Comisiei juridice, Șerban Nicolae, i-a numit joi pe protestatari „oameni neinformați sau care poate au tendința, așa o plăcere să fie manipulați”

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult