Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Lucian Mîndruță: Fetița din Gura Șuții a fost găsită la două zile după ce a fost omorâtă, pentru că a fost confundată cu un gunoi

Copil dispărut, Dambovita

Trupul Mihaelei Fieraru a fost descoperit pe un câmp abia la două zile după ce fetița de 11 ani din Gura Șuții, Dâmbovița, a fost ucisă de un cetățean olandez, pentru că era acoperit cu o folie de plastic și a fost confundat cu un gunoi, a spus Lucian Mîndruță la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Fetița din Gura Șutii nu a fost descoperită decât la două zile după, pentru că era acoperită cu o folie de plastic. Fetița aia a fost confundată cu un gunoi.  Folia aia de plastic nu e singura folie de plastic de pe câmpul ăla, sunt sigur. Oamenii își aruncă la marginea drumului sacii de rafie în care au adus îngrășământ își aruncă foliile de la solarii. Probabil au confundat-o cu o folie de la un solar aruncată de vreun țăran. Trebuie să curățăm România, pentru că am ajuns în situația în care un copil mort pe un câmp a fost confundat cu un gunoi. Nu se poate așa ceva”, a spus Lucian Mîndruță.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, de la ora 14:05.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult