Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Lucrarea de control pe care Nicușor Dan le-a dat-o directorilor lui Firea din primărie

Nicușor Dan - În fața ta

La scurt timp după preluarea mandatului, Nicușor Dan le-a cerut directorilor din Primăria Generală și din instituțiile subordonate o serie de date.

„Ieri după amiază am depus jurământul și ieri la ora 3 am intrat în primărie și am avut primele ședințe. Era posibil să existe urgențe de natură juridică și atunci am scris o scrisoare către directorii instituțiilor subordonate Primăriei și către directorii Primăriei Generale, în care i-am întrebat, în primul rând, dacă au urgențe de natură juridică și le-am fixat o oră la care să vină la Cabinet dacă există. După aceea, i-am întrebat niște aspecte foarte sumare relevante pentru activitatea lor. I-am întrebat, în esență, care este situația financiară, care sunt datoriile curente, care sunt contractele în curs, care sunt angajările pe care le-au făcut, eventual, în ultimele două luni. Le-am solicitat să îmi facă un raport de activitate într-o pagină și le-am dat termene pentru fiecare dintre aceste activități. Pentru juridic în aceeași zi, pentru raportul de activitate o săptămână...”, a declarat Nicușor Dan în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Acesta a spus, în cadrul interviului, că în Primăria Capitalei și în instituțiile subordonate lucrează în jur de 35.000 de persoane.

 În Primăria Capitalei sunt cam 1.100 de persoane, în STB sunt 11.000 de persoane, în Termoenergetica sunt 3.500 de persoane, astea sunt date obținute azi (vineri-n.red.). În celelalte companii municipale mai sunt cam 3.500 de persoane și în instituțiile deconcentrate, inclusiv teatre, adică instituțiile din subordinea Primăriei sunt din nou câteva mii de persoane. Sunt undeva la 35.000. O să vă dau datele exacte. Sunt probabil unul dintre cei mari angajatori din România”, a spus edilul, care a mai precizat că, dacă adaugi și primăriile de sector, numărul este „de ordinul a 70.000 de angajați”.

„E un fel de paritate între Primăria Capitalei și primăriile de sector, împreună, dar între oamenii ăștia găsiți STB, care e serviciu public, în care trebuie să ai câteva mii de șoferi, găsești 15 teatre în care ai 5.000, câteva mii de asistenți sociali. Când o să facem auditul, o să vedem ce e în plus în schema asta”, a mai spus Nicușor Dan la Digi24.

Potrivit acestuia,  bugetul de salarii din Primărie plus instituțiile din subordine este de 60 de milioane de lei pe lună, adică 700 de milioane de lei pe an, ceea ce reprezintă 17-18% din bugetul anual al PMB.

Primarul Capitalei a spus că va lua decizii legate de personal în urma unui audit. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Casargoz check icon
    De vreo 40:de zile eu dau teze:
    Sa-mi cumpăr boiler sau nu. E ok sa încălzesc cu aerul condiționat?
    Pe vremea lui nea nicu aveai predictibilitate : apa calda între orele 19:sin20
    Acum in fiecare zi Termoelectrica pune pe site un buletin cu furnizarea sub parametrii a apei calde ( un uufemism pentru apa rece)
    Câta vreme USR a făcut blat la sectorul 4 si nu s-a agățat de DAUI toate afirmațiile sunt apa de ploaie.
    800.000.000 fonduri in sectorul 4 gestionate de o agenție centralizată.
    Fata de salariile de 60.000:reprezintă nimic.
    In timp ce facem filozofie ... in sectorul 6 conductele noi , stau pe santier fara sa lucreze nimeni.
    De alegeri vor fi surprize daca filozofa si nu intram lente cei care șantajeajă bucureștenii....
    Nu ai cum sa ai sute de avarii simultan in 2020... ce e deosebit fata de 2019 ?
    A mâncat coronavirusul conductele ?
    • Like 1
    • @ Casargoz
      Domnule, ce faci dta? Incepi sa contesti spusele noului primar? Sa inteleg si eu. Esti cumva specialist in domeniu? Lucrezi in domeniu? Daca da cum de ai tolerat ca niciun primar, pana acuma, desi constienti de realitate, nu au facut nimic pentru remedierea situatiei? De ce nu ai iesit sa condamni, pe buna dreptate, bataia de joc facuta din banii tuturor de fostii primari? Au risipit pur si simplu banii pe pomeni grotesti, pe achizitii dubioase si servicii, pe salarii nemeritate si prime, pe contracte cu indivizi dubiosi si incompetenti si nu in ultimul rand pe ambitiile nesimtite ale marimilor obraznice ale bor, pe constructia unei catedrale total inutile si ne la locul ei,cel putin in momentul actual. Aveai predictibilitate in vremea lu iceausescu? Probabil ca si in vremea lui oprescu si firea. Dar, ca sa vezi, nu mai ai in vremea unui primar nou ales si investit cu intarziere, de nici o saptamana macar. El e vinovat ca stam in frig si nu avem apa calda.?! Te inscrii in gasca cretinilor gen dana budeanu si ceilalti sustinatori, din interese marsave, a firei, aceasta ipocrita, mincinoasa, jigodie, mahalagioaica rea, hoata, o adunatura de defecte si ratari umane. Nu te gandesti ca, poate, firmele create de nemernica de firea saboteaza cu buna stiinta si la indemnul mentorului lor si al psd-lui, bunul mers, atat cat se poate, al lucrurilor? Ce a facut vipera inca o luna in primarie, dupa ce a fost respinsa de electorat? Cum de i s-a permis sa saboteze capitala, cu scopul de a avea timp sa distruga documente compromitatoare pentru ea si clica? In primul rand trebuie anulate toate contractele de angajare incheiate in ulimii 4 ani nefasti. Trebuie angajati oameni de speciaitate si de bun simt. Asta este cel mai greu dar nu imposibil. Anulate toate infiintarile de firme aservite fostei si verificata la sange partea financiara. E greu dar daca se doreste sa se faca ceva spre binele oamenilor trebuie taiate toate capetele si bratele hidrei. Poate ca o sa vedem asta dupa alegerile parlamentare in urma carora psd va trece pe planul, cel putin 2 iar tuterii lui vor ramane in afara parlamentului. Depinde doar de ce multi.
      • Like 9
    • @ Mircea Zugravu
      Păcat pentru vorbele urâte folosite la adresa unor femei ( sunt apolitica si nu locuiesc în Bucuresti, fără alte comentarii...).
      • Like 0
    • @ Casargoz
      Delia MC Delia MC check icon
      Nu, nu e OK. Depinde de care aveți, acum se poate cam cu orice tip, dar când temperaturile vor fi cu minus, nu prea cred.
      Apropo, dna Fii rea, v-a pus la greu bețe în roate la montarea centrale de apartament, că asta ar fi soluția 2 în 1. V-a sabotat și posibilitatea asta. În timp ce toată țara are centrale, pe dvs v-a împiedicat prin legi absurde, cerând aprobări peste aprobări, etc, tuna duamna și fulgera, că deh, dacă oamenii au centrale ies de sub umbrela firmelor administrate de primărie, firme umflate ca și capușele, pline la refuz de unii care taie frunze la câini pe salarii grase... Și nici pe alea n-a fost în stare să le administreze ca lumea, lefurile babane erau prioritatea iar nu reparațiile fără de care acum fluierați a pagubă și va spălați cu apă călâie după program.
      Mai dați un extemporal: puneți pe o foaie de hârtie ce a făcut bun și ce nu și mai ales care din cele bune vă ajută acum. Vedeți dacă vă dă cu plus ori minus. Succes!
      • Like 4
    • @ Casargoz
      Problema apei calde ,cred ca , se va putea rez. mult mai simplu ,prin montarea de CT, , de bloc ,de scara ,. etc , Numai ca acum , este putin ,tardiva treaba, dar trebuie demarate , formalitatile care nu sunt putine ,Suplimentare debit gaze, etc, Apoi ar mai fi si acele , incalzitoare cu panouri radiante solare ,
      • Like 1
    • @ Casargoz
      Problema apei calde ,cred ca , se va putea rez. mult mai simplu ,prin montarea de CT, , de bloc ,de scara ,. etc , Numai ca acum , este putin ,tardiva treaba, dar trebuie demarate , formalitatile care nu sunt putine ,Suplimentare debit gaze, etc, Apoi ar mai fi si acele , incalzitoare cu panouri radiante solare ,
      • Like 0
    • @ Mircea Zugravu
      Felicitari Stimate Domn, A-ti ,zugravit foarte frumos , Tabloul activitatii PMB !!!
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Sunt ,anumite modele de aparate aer conditionat ,care pot functiona reversibil ,Dar consumul de energie este cam ,scump, Depinde , ce inseamna ptr unii scump ,sau ieftin ,adica dupa ,bugetul din buzunar, Pentru mine de ex, 300 lei plata fact, de energie este f. mult ! Ai nostri politicieni ,au avut grija , sa avem energie scumpa in raport cu ,castigurile ,In Germania ,fata mea ,are totul pe curent,,plita cu inductie , aparate de climatizare , CT pe curent , raqcord trifazic ,bineinteles,,Ptr ca energia el ,la ei este pret acceptabil .. Ori in Bucuresti la ce fel de retele electrice , subdimensionate si vechi din anii 60-70 ,! No koment, Caci ,ar fi o varianta de ,,avarie , incalzirea electrica, !
      • Like 0
    • @ Dan Capitan
      maripos check icon
      300 mult? Pai ati plati doar energie electrica. Acum cat platiti, in total, energie electrica si termica? Mai putin de 300? Ca noi, cu centrala de apartament, platim in jur de 400 lei pe luna de iarna ( 100 curent si 300 gaze).
      • Like 0
  • Si care este lucrarea de control, ca din articol rezulta ca noul salariat sef al PMB a solicitat colegilor subalterni o lista cu activitatile in curs, respectiv urgentele in cadrul primariei? Sau nu mai aveti proprietatea termenilor utilizati?
    • Like 1
    • @ Paco Raceanu
      Pricepi greu, nu esti subtil, nu ai umor. Lucrarea de control consta in raportul respectivilor in legatura cu toata activitatea desfasurata in epoca nefasta firea.
      • Like 9


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult