La scurt timp după preluarea mandatului, Nicușor Dan le-a cerut directorilor din Primăria Generală și din instituțiile subordonate o serie de date.
„Ieri după amiază am depus jurământul și ieri la ora 3 am intrat în primărie și am avut primele ședințe. Era posibil să existe urgențe de natură juridică și atunci am scris o scrisoare către directorii instituțiilor subordonate Primăriei și către directorii Primăriei Generale, în care i-am întrebat, în primul rând, dacă au urgențe de natură juridică și le-am fixat o oră la care să vină la Cabinet dacă există. După aceea, i-am întrebat niște aspecte foarte sumare relevante pentru activitatea lor. I-am întrebat, în esență, care este situația financiară, care sunt datoriile curente, care sunt contractele în curs, care sunt angajările pe care le-au făcut, eventual, în ultimele două luni. Le-am solicitat să îmi facă un raport de activitate într-o pagină și le-am dat termene pentru fiecare dintre aceste activități. Pentru juridic în aceeași zi, pentru raportul de activitate o săptămână...”, a declarat Nicușor Dan în emisiunea „În fața ta” de la Digi24.
Acesta a spus, în cadrul interviului, că în Primăria Capitalei și în instituțiile subordonate lucrează în jur de 35.000 de persoane.
În Primăria Capitalei sunt cam 1.100 de persoane, în STB sunt 11.000 de persoane, în Termoenergetica sunt 3.500 de persoane, astea sunt date obținute azi (vineri-n.red.). În celelalte companii municipale mai sunt cam 3.500 de persoane și în instituțiile deconcentrate, inclusiv teatre, adică instituțiile din subordinea Primăriei sunt din nou câteva mii de persoane. Sunt undeva la 35.000. O să vă dau datele exacte. Sunt probabil unul dintre cei mari angajatori din România”, a spus edilul, care a mai precizat că, dacă adaugi și primăriile de sector, numărul este „de ordinul a 70.000 de angajați”.
„E un fel de paritate între Primăria Capitalei și primăriile de sector, împreună, dar între oamenii ăștia găsiți STB, care e serviciu public, în care trebuie să ai câteva mii de șoferi, găsești 15 teatre în care ai 5.000, câteva mii de asistenți sociali. Când o să facem auditul, o să vedem ce e în plus în schema asta”, a mai spus Nicușor Dan la Digi24.
Potrivit acestuia, bugetul de salarii din Primărie plus instituțiile din subordine este de 60 de milioane de lei pe lună, adică 700 de milioane de lei pe an, ceea ce reprezintă 17-18% din bugetul anual al PMB.
Primarul Capitalei a spus că va lua decizii legate de personal în urma unui audit.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Sa-mi cumpăr boiler sau nu. E ok sa încălzesc cu aerul condiționat?
Pe vremea lui nea nicu aveai predictibilitate : apa calda între orele 19:sin20
Acum in fiecare zi Termoelectrica pune pe site un buletin cu furnizarea sub parametrii a apei calde ( un uufemism pentru apa rece)
Câta vreme USR a făcut blat la sectorul 4 si nu s-a agățat de DAUI toate afirmațiile sunt apa de ploaie.
800.000.000 fonduri in sectorul 4 gestionate de o agenție centralizată.
Fata de salariile de 60.000:reprezintă nimic.
In timp ce facem filozofie ... in sectorul 6 conductele noi , stau pe santier fara sa lucreze nimeni.
De alegeri vor fi surprize daca filozofa si nu intram lente cei care șantajeajă bucureștenii....
Nu ai cum sa ai sute de avarii simultan in 2020... ce e deosebit fata de 2019 ?
A mâncat coronavirusul conductele ?
Apropo, dna Fii rea, v-a pus la greu bețe în roate la montarea centrale de apartament, că asta ar fi soluția 2 în 1. V-a sabotat și posibilitatea asta. În timp ce toată țara are centrale, pe dvs v-a împiedicat prin legi absurde, cerând aprobări peste aprobări, etc, tuna duamna și fulgera, că deh, dacă oamenii au centrale ies de sub umbrela firmelor administrate de primărie, firme umflate ca și capușele, pline la refuz de unii care taie frunze la câini pe salarii grase... Și nici pe alea n-a fost în stare să le administreze ca lumea, lefurile babane erau prioritatea iar nu reparațiile fără de care acum fluierați a pagubă și va spălați cu apă călâie după program.
Mai dați un extemporal: puneți pe o foaie de hârtie ce a făcut bun și ce nu și mai ales care din cele bune vă ajută acum. Vedeți dacă vă dă cu plus ori minus. Succes!