Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Managerul Spitalului „Victor Babeș": Fenomenul coronavirus nu mai poate fi stăpânit. E greu de crezut că miile de români reveniți în țară mai pot fi convinși să stea izolați

oameni pe strada - Foto Inquam Photos / Alberto Groşescu

Foto Inquam Photos / Alberto Groşescu

Managerul Spitalului Clinic „Victor Babeș" din București, dr. Emilian Imbri, a atras atenția că, la unele televiziuni, se vorbește despre două scheme de tratament folosite de spitalele care tratează pacienți cu COVID-19, punctând că nu este util ca acestea să fie dezbătute la televizor, pentru că s-a ajuns ca populația să dea năvală în farmacii și să cumpere medicamentele disponibile, iar spitalele vor avea o problemă cu achiziția, scrie Hotnews.ro.

„Nu cred că este util ca aceste scheme de tratament să se discute pe televiziuni. Se dau nume de medicamente, asocieri de medicamente. Cine tratează în văzul lumii face o greseală. Apar nume de medicamente și toată lumea a năvălit în farmacii. Nu toate aceste medicamente se găsesc în farmacii, unele vin pe circuitul spitalelor. În momentul de față nu mai găsești aceste medicamente nicăieri, spitalele le comanda în disperare ca să aiba rezerve și o să avem o problemă că nu o să mai avem de unde. Asta este panica", a spus medicul, la Digi24.

În opinia medicului, fenomenul coronavirus nu mai poate fi stăpânit în România, pentru că „este greu de crezut că miile de români întorși din străinătate mai pot fi convinși să stea izolați". 

Medicul spune că o testare mai largă ar trebui să cuprindă persoanele izolate venite din zonele de risc, dar care au ieșit din perioada de 14 zile.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dorin check icon
  Nu pot fii convinși? Atunci plătim degeaba atâția polițai , jandarmi și militari .Si le mai dăm și pensii speciale.
  • Like 1
 • Corina check icon
  „Este greu de crezut că miile de români întorși din străinătate mai pot fi convinși să stea izolați." Asemenea aprecieri nu trebuie publicate pentru că vin în contradicție flagrantă cu demersurile autorităților și amenință să le zădărnicească.
  • Like 4
  • @ Corina
   Nu pot fi convinsi sa stea izolati pentru ca romanul merge pe principiul "sa moara si capra vecinului".
   • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult