Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Marile companii crypto se prăbuşesc ca popicele: Creditorul Genesis Global Trading Inc. a concediat 30% din personal şi ia în considerare posibilitatea de a cere falimentul

Genesis

Foto: Rafael Henrique/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Genesis Global Trading Inc., divizia de împrumuturi criptografice a Digital Currency Group a lui Barry Silbert, a redus numărul de angajați cu 30%, deoarece se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea creditorilor și cu amenințarea iminentă a falimentului, potrivit unei persoane care are cunoștință despre acest lucru.

Genesis Global Trading Inc. a concediat deja 20% din forța sa de muncă și anul trecut și-a înlocuit directorul general. Conglomeratul criptografic al lui Silbert, care include Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) și compania de minat cripto, Foundry, a fost afectat de căderea pieței cripto din 2022 și de falimentul fondului de acoperire criptografic Three Arrows Capital.

Aproximativ 60 de poziții au fost eliminate, a declarat sursa, care a cerut să nu fie numită pentru că cifrele sunt confidențiale. Compania are acum aproximativ 145 de angajați. Cea mai recentă reducere vine la o zi după ce directorul general interimar Derar Islim le-a spus clienților că Genesis are nevoie de mai mult timp pentru a-și rezolva criza financiară. The Wall Street Journal a raportat anterior reducerile de personal.

Genesis Global Trading Inc. a angajat profesioniști în domeniul falimentului la scurt timp după prăbușirea bursei de criptomonede FTX și a fondului de acoperire al acesteia, Alameda Research.

Wall Street Journal a raportat că Genesis a solicitat un împrumut de urgență de 1 miliard de dolari la scurt timp după implozia Alameda, care era un client important al Genesis

Genesis a înghețat răscumpărările pentru toți clienții după ce FTX a cerut protecția legii falimentului pe 11 noiembrie.

Silbert a fost criticat ca urmare a înghețării retragerilor. La începutul săptămânii trecute, Cameron Winklevoss, client al Genesis și director executiv al bursei de criptomonede Gemini, l-a acuzat pe Silbert că s-a angajat în tactici de tragere de timp “de rea-credință” și a cerut o soluție la criza de lichidități de la Genesis. El a spus că DCG datorează 1,675 miliarde de dolari clienților Gemini și altor creditori ai Genesis.

Silbert a răspuns pe Twitter, spunând că DCG nu a împrumutat niciodată 1,675 miliarde de dolari de la Genesis și “este la zi cu toate împrumuturile restante”.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult