Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

​Medicii, profesorii și militarii ar putea fi obligați să se testeze săptămânal pe banii lor sau să se vaccineze. Raed Arafat: „Măsurile astea vor trebui să vină foarte repede”

Raed Arafat - masca

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

​Medicul Raed Arafat a anunțat la Digi24 că medicii, profesorii și militarii ar putea fi obligați să se testeze săptămânal pe banii lor sau să se vaccineze anticovid.

„Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. (...) Statul îți oferă vaccinul gratuit, ai acces la el deja de câteva luni, poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu o faci, atunci te testezi”, a declarat medicul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), scrie Hotnews.ro.

„Măsurile astea vor trebui să vină foarte repede”, a adăugat Raed Arafat.

O reacție a venit din partea reprezentanților sindicatelor din educație, care au transmis, printr-un comunicat, că vor ataca în justiție „orice act prin care angajații din învățământ vor fi obligați să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19”.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm