Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD: Școlile să rămână deschise și peste pragul de 6 la mie. Pentru asta militez

Alexandru Rafila - Oana Nicolescu

Medicul Alexandru Rafila, deputat PSD, a pledat marți, în parlament, la audierea la care a fost invitată șefa DSP București, Oana Nicolescu, pentru păstrarea deschisă a școlilor și după depășirea ratei de incidență de 6 la mie. 

„De unde cifra 6? Există în alte țări? E o chestie de convenție, cum e 6 poate să fie și 8. (…) Și dacă e o chestie de convenție, iar eu am școli unde nu am cazuri, de ce să le închid?”, a spus deputatul PSD Alexandru Rafila, susținut de alți membri ai Parlamentului, scrie Edupedu.ro

Deputatul și-a motivat cererea spunând că închiderea școlilor și trecerea la învătământul online reprezintă „decizii care traumatizează niște copii”, și a adăugat că școlile ar trebui să rămână deschise indiferent de incidența cazurilor de Covid-19.

Șefa DSP București, Oana Nicolescu, a declarat că sprijină ideea ca școlile să rămână deschise, dar că DSP nu are un cuvânt de spus, însă „cu siguranță vom face propuneri”. „Cu siguranță vom face propuneri. Chiar este o propunere binevenită, pe care o vom discuta cu siguranță”, a afirmat Oana Nicolescu la audierile din parlament.

„Noi avem totuși o problemă cu școlile. Discutăm de București. Dacă o să mergem așa, din păcate copiii o să ajungă iar în situația să stea acasă, să fie traumatizați fizic, psihic, să nu învețe și așa mai departe. Asta apropo și de chestiunea asta, ai sau nu ai responsabilități. Cred că toți avem o responsabilitate să ținem școlile funcționale. Dacă într-o școală, de exemplu, nu am cazuri, chiar dacă este într-o zonă cu o incidență 6, trebuie să ne gândim, să le oferim posibilitatea acestor copii să meargă la școală. Adică nu putem să aplicăm așa, tot timpul, mecanic dacă vreți, niște decizii care traumatizează niște copii. Mergeți acolo, vă întâlniți și dumneavoastră cu colegii de la centrul celebru din Cotroceni și așa mai departe.

Trebuie deschisă această discuție, încerc și eu să discut cu cine pot și eu. Dar trebuie să ne gândim, totuși, că sunt școli care sunt ținute – că au un caz sau două și închidem școala. Nu prea e în regulă chestiunea asta”, a spus medicul Alexandru Rafila.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am zero respect pentru Rafila. Zero.
    • Like 1
  • Gecaba Gecaba check icon
    Ba e chiar mai rau acum, caci DSP-ul nu poate face ancheta epidemiologica la timp la aparitia unui caz si sunt trimisi in online cei nevaccinati pana cand DSP-ul ajunge sa faca ancheta. Abia de atunci se scurge timpul pana cand elevii pot reveni la scoala. Lucrurile trebuiesc gandite altfel. Nu are legatura ordinul de ministru cu realitatea din teren.
    • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult