Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Mesajul transmis de Crăciun de Papa Francisc: „Să nu uitați să spuneți mulțumesc! Este cea mai bună modalitate de a schimba lumea”

Papa Francisc în România - Foto: Guliver Getty Images

Foto: Guliver/ Getty Images

În noaptea de Ajun, Papa Francisc a oficiat în Catedrala Sântul Petru o liturghie în care a vorbit despre puterea iubirii și a recunoștinței.

"Crăciunul ne aminteşte că Dumnezeu continuă să iubească toţii oamenii, chiar şi pe cei mai răi", a spus Suveranul Pontif. Acesta le-a cerut credincioșilor să nu uite "să spună mulţumesc" deoarece aceasta "este cea mai bună modalitate de a schimba lumea".

"Să nu aşteptăm ca vecinul nostru să devină bun pentru a-i face bine, ca Biserica să fie perfectă pentru a o iubi, ca ceilalţi să ne arate consideraţie pentru a-i servi. Să fim noi primii", a spus Papa, potrivit Agerpres.

Să trăim viaţa ca pe un cadou făcut celorlalţi este "cel mai bun mod de a schimba lumea" şi să îi aducem mulţumire lui Dumnezeu pentru modul în care îi iubeşte pe toţi", a adăugat Suveranul Pontif.

"Cât de des credem că Dumnezeu este bun dacă suntem buni şi ne pedepseşte dacă suntem răi. Totuşi, El nu aşa este. În pofida tuturor păcatelor noastre, continuă să ne iubească", a subliniat el.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult