Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministerul Sănătății publică lista contractelor de achiziții de substanțe biocide din 2015: Hexi Pharma e pe doi. Ce firmă e pe primul loc

Ministerul Sănătății a publicat lista contractelor de achiziții de substanțe biocide raportate în SEAP în 2015, precum și o analiză comparativă a acestor contracte pe mai mulți factori. 

Lista cuprinde 1.318 contracte încheiate de spitale de stat cu zece firme, contractele având o valoare totală de 27,37 milioane de lei. 

Pe primul loc în top, după valoarea contractelor, se află firma Al Carina SRL, cu trei contracte pentru biocide, în sumă totală de 10,03 milioane de lei. Cel mai mare contract, de 10,02 milioane de lei, a fost încheiat în urma unei licitații deschise organizate de Spitalul de urgență Târgu Mureș, câștigătoare fiind firma Al Carina SRL. Este vorba de un acord cadru pe trei ani pentru furnizarea de antiseptice și dezinfectante, potrivit anuntului de atribuire din Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Hexi Pharma a câștigat 607 contracte pentru biocide, cu o valoare de 7,92 milioane de lei cu spitale de stat din România.

Lista publicată de Ministerul Sănătății:

AL CARINA SRL - contracte în valoare de 10.036.644 lei

HEXI PHARMA    - contracte în valoare de 7.928.378 lei

REMIX COM SRL   - contracte în  valoare de 4.159.520 lei

GB INDCO SRL - contracte în valoare de 1.223.488 lei

GENERAL MEDICALS ACTIVE SRL - contracte în valoare de 1.058.400 lei

EUROMEDICA INC GROUP SRL - contracte în valoare de 1.017.228 lei

INTERCOOP SRL - contracte în valoare de 1.002.119 lei

TEHNO ELECTRO MEDICAL COMPANY SRL - contracte în valoare de 654.370 lei

B BRAUN MEDICAL SRL- contracte în valoare de 148.931lei

SC BLACK HAW EYES SRL - contracte în valoare de 143.270 lei

Cel mai mare contract obținut de Hexi Pharma are o valoare de 80.000 lei și a fost încheiat cu Spitalul Municipal de Urgență Moinești.

Din cele 1.318 contracte, 1.274 au fost încheiate în urma unei proceduri de cumpărare directă online, iar un număr de 28 au fost parafate după organizarea unei licitații deschise. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Suntem ingrijorati, adevarul este ca mergi cu un bunic pe picioare in spital, se degradeaza de la o zi la alta, trece la terapie, nu au medic specialist pentru boli de inima, alergi in tot orasul, nici un medic nu a venit in spital, Ma duare nepasarea, acest bolnav a preluat un microb la plamani in spital. Ne rugam la D-zeu.
    • Like 0
  • produsele AL CARINA SRL au fost testate? ce contin?
    Avem vreun laborator independent in Romania? pentru ca as vrea sa vad ce contine un medicament achizitionat din ro ce la mine nu are efect. As vrea sa mai testez si un medicament sa vad cat aluminiu contine.
    • Like 1
  • un singur contract de 10,02 mil lei! bun contract, astialalti au 607 contracte. dar altceva ma nedumereste si nu inteleg in aceasta afacere: testele sunt facute pe banii lui Tolontan sau pe banii M.S? s-a autosesizat vre-o autoritate statala competenta? daca nu au avut concentratia sufucienta de a face ceea ce trebuie, au murit oameni. daca aveau concetratia buna atunci totul e manevra. se face odata lumina sau ramane clar ca bezna? daca acest Condrea era cadru, agent sau cum dreaq s-o mai numi unul care lucreaza in SIE si a terminat din aceasta lume nu se stie cati zeci de mi de oameni, e mai tare ca Pol Pot iar SIE devine escadronul iadului ca divizia SS Totenkopf. acuzatii extrem de grave care sunt tratate cu garantii personale de diverse persoane conexe afacerii? pff!!
    • Like 2
    • @ George Radulescu
      Venom check icon
      Sursa care a afirmat că Dan Condrea este agent SIE este fosta lui soție. I-am văzut/citit declarațiile, din punctul meu de vedere are credibilitate 0. Pare să ai aibă nevoie de diagnostic și tratament. Nu de camere de luat vederi și teorii ale conspirației. Este strict părerea mea, s-ar putea să mă înșel.
      • Like 1
    • @ Venom
      Parerea mea este ca te inseli . draga Venom. Aparenta si manifestarea d-nei Laura Georgescu amplifica tragedia victimelor dezinfectantilor diluati cu drama familiei Condrea generata de obsesia compulsiva de a controla, lipsa de scrupule, abuz de stare depresiva, ticalosia zadarniciei si zadarul ticalosiei. Doamna semnaleaza un lucru grav: institutiile statului ( ca sunt cele care impart fonduri europene, ca sunt cele care deconteaza asigurari de sanatate, ca dau aprobari sau lasa lucrurile sa se intample) sunt parazitate de interpusi inevitabili, intrupati de fosti lucratori din servicii secrete , care au sau nu legatura cu serviciile secrete. Aceasta constatare ar putea fi un diagnostic partial al coruptiei din institutiile statului: or avea, acesti fosti lucratori, mijloace de constrangere specifice asupra actualilor lucratori in institutiile statului ? Se pare ca da ...
      • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult