Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ministrul Culturii: „Facebook și Google ar trebui să contribuie pe măsura beneficiului din România, ceea ce acum nu se întâmplă”

Google

Foto: Guliver Getty Images

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a vorbit în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24 despre impozitarea Facebook și Google. 

„Google și Facebook plătesc taxe la nivelul veniturilor declarate în România, care pentru Google sunt undeva la 4,8 milioane de euro. Jucătorii din online au un gust dulce-amar față de Google și Facebook, pentru că editorii online beneficiază, prin scule puse la dispoziție de Google, de bani. Statul nu prea beneficiază și există o directivă care pleacă de la o recomandare. O serie de măsuri pentru reducerea comportamentului de rodare a bazei de impozitare”, a declarat ministrul Culturii. 

„E un început, Facebook și Google ar trebui să contribuie pe măsura beneficiului din România, ceea ce acum nu se întâmplă”, a adăugat el. Întrebat dacă va recomanda Guvernului să se uite cu atenție la acest aspect, Romașcanu a răspuns: „Mi-ar plăcea să găsim o formulă să contribuie la buget. Poate putem muta operațiunile Google de unde sunt acum în România”/

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Victor66 check icon
    Am o idee și mai bună: politicienii din funcții importante, să nu mai fure. Astfel vom avea bani să facem multe.
    • Like 2
  • check icon
    Ce este „reducerea comportamentului de rodare a bazei de impozitare”?
    Fără nici un fel de glumă, cine știe este rugat să ne explice!
    • Like 0
    • @
      Gravity check icon
      Eu Tu, din nou? :)
      "erodare"
      • Like 0
    • @ Gravity
      check icon
      De ce ERODARE?
      De ce nu arondare? Sau brodare? sau corodare? Sau codare ori căldare?
      De ce erodare și nu erOdoare? Așa că, eu cred că este o exprimare ocultă, una care vrea să ascundă de noi un adevăr incomod - poate slaba pregătire a vorbitorului și/sau autorului articolului?
      Nu ar fi o premieră în nici unul dintre cazuri: drept care în final se va ajunge la înglodare și afundare, ceea ce ar conduce sigur la o amendare de amploare și o mare explodare și retrogradare!
      Să avem răbdare ...
      • Like 1
    • @
      Gravity check icon
      V-am "dat Like":))
      Recunosc, sunt putin cei care se pot exprima foarte bine in limba comuna a oamenilor cultivati. Jargonul te scoate fara a parea incult, dimpotriva. Pe de alta parte, erorile de “deconectare” sunt scuzabile. Nu si ale ministrului Culturii (cand ajungi).
      • Like 0
    • @ Gravity
      check icon
      Like-ul îmi este destul de indiferent, acordul mă încântă!
      • Like 0
    • @
      Gravity check icon
      Sunteti ingaduitor, primiti cu dezacordul(gramatical)!
      Am vrut sa spun "sunt puțini". Nu-i o scuza, dar, se mai intampla cand gandesti in engleza si scrii in romana.
      • Like 0
    • @ Gravity
      check icon
      Este ciudat cum nu ne putem înțelege: eu m-am referit la acord în sensul punerii de acord, al unității de idei!
      Credeți-mă că am învățat să fac deosebirea între greșeală și neștiință, prima scuzabilă și a doua blamabilă! Sper că ne-am lămurit și că suntem ... de acord!
      • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult