Foto: Guliver Getty Images
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a vorbit în timpul emisiunii „În fața ta” de la Digi24 despre impozitarea Facebook și Google.
„Google și Facebook plătesc taxe la nivelul veniturilor declarate în România, care pentru Google sunt undeva la 4,8 milioane de euro. Jucătorii din online au un gust dulce-amar față de Google și Facebook, pentru că editorii online beneficiază, prin scule puse la dispoziție de Google, de bani. Statul nu prea beneficiază și există o directivă care pleacă de la o recomandare. O serie de măsuri pentru reducerea comportamentului de rodare a bazei de impozitare”, a declarat ministrul Culturii.
„E un început, Facebook și Google ar trebui să contribuie pe măsura beneficiului din România, ceea ce acum nu se întâmplă”, a adăugat el. Întrebat dacă va recomanda Guvernului să se uite cu atenție la acest aspect, Romașcanu a răspuns: „Mi-ar plăcea să găsim o formulă să contribuie la buget. Poate putem muta operațiunile Google de unde sunt acum în România”/
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Fără nici un fel de glumă, cine știe este rugat să ne explice!
"erodare"
De ce nu arondare? Sau brodare? sau corodare? Sau codare ori căldare?
De ce erodare și nu erOdoare? Așa că, eu cred că este o exprimare ocultă, una care vrea să ascundă de noi un adevăr incomod - poate slaba pregătire a vorbitorului și/sau autorului articolului?
Nu ar fi o premieră în nici unul dintre cazuri: drept care în final se va ajunge la înglodare și afundare, ceea ce ar conduce sigur la o amendare de amploare și o mare explodare și retrogradare!
Să avem răbdare ...
Recunosc, sunt putin cei care se pot exprima foarte bine in limba comuna a oamenilor cultivati. Jargonul te scoate fara a parea incult, dimpotriva. Pe de alta parte, erorile de “deconectare” sunt scuzabile. Nu si ale ministrului Culturii (cand ajungi).
Am vrut sa spun "sunt puțini". Nu-i o scuza, dar, se mai intampla cand gandesti in engleza si scrii in romana.
Credeți-mă că am învățat să fac deosebirea între greșeală și neștiință, prima scuzabilă și a doua blamabilă! Sper că ne-am lămurit și că suntem ... de acord!