Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos
La patru luni de la finalizarea spitalului construit de Dăruiește Viață, ministerul Sănătății a emis în sfârșit documentul care aprobă funcționarea acestuia. În absența ordinului semnat de ministrul Rafila, spitalul nu putea trata copiii cu afecțiuni oncologice, deși dispune de dotări la standarde occidentale. „Pacienții așteaptă, medicii așteaptă, toată lumea așteaptă, secțiile sunt pregătite, inclusiv aprovizionarea cu consumabile, cu materiale este făcută”, spunea recent pentru Republica Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Dăruiește Viață.
Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat citat de G4media că a avizat structura modificată a spitalului „Marie Curie”, ceea ce a permis deplasarea echipei Direcției de Sănătate Publică București pentru efectuarea evaluării necesare autorizării sanitare a clădirii spitalului, care va fi eliberată la începutul săptămânii viitoare. „În paralel cu activitatea de autorizare, personalul administrativ și de specialitate al spitalului inventariază bunurile și echipamentele din noua clădire pentru a putea fi încheiată donarea acestora și înregistrarea în patrimoniul spitalului”, se arată în comunicat.
„Victorie!”, a anunțat Carmen Uscatu, co-fondatoarea Dăruiește Viață într-o postare pe pagina sa de Facebook.
„VICTORIE!
04.04.2024
RAFILA a văzut spitalul!
Ministerul Sănătăţii – România a aprobat Ordinul de ministru.
Next step: Direcția de Sănătate Publică.
Și apoi mutăm copiii!”, a scris Carmen Uscatu.
În urmă cu două zile, Asociația Dăruiește Viață reclama că „trăim cu toții un teatru al absurdului”, câtă vreme în secția de oncologie din Spitalul Marie Curie, 31 de copii și mamele lor așteaptă dimineața și seara la coadă, la un grup sanitar, în timp ce spitalul construit la standardele secolului 21 stă gol.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.