Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ministrul Sănătății a semnat ordinul prin care aprobă funcționarea spitalului construit de Dăruiește Viață, care, la patru luni de la finalizare, nu poate încă trata copii bolnavi

Fațada spitalului Dăruiește Viață

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

La patru luni de la finalizarea spitalului construit de Dăruiește Viață, ministerul Sănătății a emis în sfârșit documentul care aprobă funcționarea acestuia. În absența ordinului semnat de ministrul Rafila, spitalul nu putea trata copiii cu afecțiuni oncologice, deși dispune de dotări la standarde occidentale. „Pacienții așteaptă, medicii așteaptă, toată lumea așteaptă, secțiile sunt pregătite, inclusiv aprovizionarea cu consumabile, cu materiale este făcută”, spunea recent pentru Republica Oana Gheorghiu, co-fondatoarea Dăruiește Viață.

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat citat de G4media că a avizat structura modificată a spitalului „Marie Curie”, ceea ce a permis deplasarea echipei Direcției de Sănătate Publică București pentru efectuarea evaluării necesare autorizării sanitare a clădirii spitalului, care va fi eliberată la începutul săptămânii viitoare. „În paralel cu activitatea de autorizare, personalul administrativ și de specialitate al spitalului inventariază bunurile și echipamentele din noua clădire pentru a putea fi încheiată donarea acestora și înregistrarea în patrimoniul spitalului”, se arată în comunicat. 

„Victorie!”, a anunțat Carmen Uscatu, co-fondatoarea Dăruiește Viață într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

„VICTORIE!

04.04.2024

RAFILA a văzut spitalul!

Ministerul Sănătăţii – România a aprobat Ordinul de ministru.

Next step: Direcția de Sănătate Publică.

Și apoi mutăm copiii!”, a scris Carmen Uscatu.

În urmă cu două zile, Asociația Dăruiește Viață reclama că „trăim cu toții un teatru al absurdului”, câtă vreme în secția de oncologie din Spitalul Marie Curie, 31 de copii și mamele lor așteaptă dimineața și seara la coadă, la un grup sanitar, în timp ce spitalul construit la standardele secolului 21 stă gol.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mihai check icon
    Deci pana la urma se putea legal si atunci de ce au taraganat aceast aviz?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult