Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Mişu Negriţoiu, „În fața ta”: „Intervenţia care m-a şocat cel mai mult a fost că cineva mi-a cerut să trimit acasă un CEO de multinaţională”

Mișu Negrițoiu

(Foto: captură video)

Fostul șef al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, a dezvăluit joi seara la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, că un politician i-a cerut „să trimită acasă” un CEO de multinațională.

Florin Negruţiu: E adevărat că premierul Tudose v-a cerut să-i puneţi nepoata director?

Mişu Negriţoiu: Mă rog, o fi fost o glumă. Probabil intervenţia care m-a şocat cel mai mult a fost că cineva mi-a cerut să trimit acasă un CEO de multinaţională.

Claudiu Pândaru: Un politician.

Mişu Negriţoiu: Da. Nici eu n-am înţeles cum să-l trimit acasă, dar mi-a zis că aşa făceau cei dinaintea mea şi am zis „bine, bine, dar eu am venit aici ca să fac altfel. Dacă alţii au făcut, eu nu pot să fac asta”.

Florin Negruţiu: Şi ce aţi făcut când aţi auzit solicitarea asta?

Mişu Negriţoiu: N-am făcut nimic. Evident că nu am făcut nimic.

Florin Negruțiu: Ne puteți spune ce politician? De la partidul de guvernământ?

Mișu Negrițoiu: Ce rost ar avea? Culmea este că eu nu am înțeles ostilitatea pe care am întâlnit-o mai la toată lumea. Eu la șase luni aveam mitinguri, (se cerea - n.n) demisia. Și am rezistat trei ani totuși (în funcția de președinte ASF -n.n.).

Mișu Negrițoiu a fost numit președinte al ASF în aprilie 2014, susținut de PSD. În mai 2017 plenul reunit al Parlamentului l-a revocat pe Mișu Negrițoiu din fruntea ASF cu voturi 238 „pentru” și niciunul „împotrivă”, motivul oficial fiind modul în care ASF a gestionat criza de pe piața RCA din 2016.

În luna aprilie, ASF a decis sancționarea fondului de pensii private NN Pensii cu o amendă reprezentand 1% din capitalul social al fondului, aceasta fiind cea mai mare amendă aplicată de ASF de la înființare, și a decis retragerea autorizației directorului general Raluca Țintoiu, din cauza mesajului trimis clienților, legat de naționalizarea fondurilor de pensii private.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24 poate fi urmărită de luni până joi, începând cu ora 22:30.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Un gîndac scîrbos! Atunci trebuia să ieși, nu acum că nu te-au mai pus șef
    • Like 0
  • Cri check icon
    Dl. Misu Negritoiu, fost pesedist de frunte si avand multe legaturi in fostul regim comunist ( conform relatarilor din presa din urma cu cativa ani ), etern abonat la diverse sinecuri bine platite din banii publici, musca acum mana care l-a hranit, dupa ce i s-a luat "jucaria" ( de sef al ASF ).
    Dl. Negritoiu lanseaza insinuari si acuzatii fara a avea decenta si curajul sa spuna in concret cand, cum si cine i-a cerut oarece "favoruri".
    Daca cei de la Digi TV isi fac timp pentru interviuri cu un asemenea personaj, e problema lor. Dl.Negritoiu, slava Domnului, a devenit istorie, chiar daca Digi vrea sa-l re-susciteze...Eu sunt curios sa aflu ce rating o fi facut Digi prin aducerea pe sticla a acestui personaj...
    • Like 1
  • Leo check icon
    O astfel de declarație ne oferă măsura caracterului minuscul al acestui humanoid.
    Amice Mișu, când primește o astfel de solicitare, un om cu coloană vertebrală iese imediat și face public numele politicianului respectiv, respingând aceste practici.
    Nevertebratele, așa cum ești tălică, nea Mișule, vorbesc abia atunci când duhoarea prezenței lor dispare de pe fotoliul pe care l-au ocupat.
    • Like 3
  • Oameni fara onoare, speriati ca-si pierd privilegiile, asta sunt aproape toti cei care conduc azi Romania.
    • Like 1
  • check icon
    Nu mi-a placut deloc modul cum a reactionat acest individ cand a fost intrebat de sanctionarea nemeritata primita de NN Pensii! Cate balbaieli,cate rastalmaciri,cati ochi dati peste cap si explicatii anapoda!! Daca imi aduc bine aminte asta n-a facut mare lucru nici pe vremea pdsr-ului cand a fost ceva ministru...
    • Like 2


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult