Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Moment neașteptat în timpul unui concert de Ziua Femeii. Răbufnirea lui Ștefan Bănică jr: „Mulţumim pentru cea mai proastă guvernare din ultimii 100 de ani"

Stefan Banica - Foto Facebook/Stefan Banica)

(Foto Facebook/Stefan Banica)

Reacțiile critice la adresa actualei guvernări se înmulțesc pe scenele din România. 

La spectacolul susținut aseară de Ştefan Bănică jr., în Bucureşti, dedicat zilei de 8 martie, artistul a spus, înainte de una dintre piesele sale: „Mulţumim pentru cea mai proastă guvernare din ultimii 100 de ani", potrivit realitatea.net. Gestul său a fost aplaudat îndelung de către cei aflaţi în sală.

Momentul a fost menționat și de un alt participant la concert.

„La cate lucruri grave s-au petrecut astazi in Romania mi-a fost rusine sa dau check in la Circ, la concertul lui Stefan Banica. A existat insa un moment care s-a ridicat la nivelul gravitatii a ceea ce se intampla in societate: Banica, de regula foarte neutru pe scena, a izbucnit in fata spectatorilor: “Nu am avut in ultima suta de ani guvern mai incapabil decat acesta”. Aplauzele prelungite ale intregii sali m-au uns pe suflet”, a scris pe Facebook Daniel Klinger.

Zilele trecute, la finalul unui spectacol de teatru ținut la Cluj-Napoca, actorul Marius Manole a vorbit despre „Guvernul de analfabeți și de incompetenți”, iar lumea din sală l-a aplaudat, în picioare.

„Din pacate suntem pe marginea unei așa de mari prăpastii, încât nu știm, dacă pierdem acest moment, dacă ne mai putem întoarce vreodată sau nu la ceea ce trebuia să fie o Românie liberă și democrată. Așa că noi, cel puțin, actorii, vă îndemnăm și pe dvs să luptăm pentru libertatea justiției și pentru ca guvernul acestei țări să ne reprezinte într-adevăr, nu să avem un guvern de analfabeți și de incompetenți”, a spus Marius Manole. 

Vara trecută, artistul Tudor Chirilă a transmis publicului un mesaj: „Să terminăm dracului cu hoții de la putere”. 

„Tot ce s-a întâmplat în țara asta e vina noastră și un gest de normalitate ar fi să terminăm dracului cu hoții ăștia de la putere”, a spus în iulie anul trecut Tudor Chirilă, în deschiderea unui concert pe litoral, moment în care publicul a început să aplaude. 

Artistul a continuat spunând că acesta este un lucru foarte greu. „Noi românii nu știm să lucrăm în echipă. Zicem că avem nevoie de un lider care să ne conducă, dar nu e despre lideri, e despre ce facem fiecare dintre noi în viața noastră. Degeaba mergem în Piața Victoriei să strigăm împotriva lor, dacă noi parcăm pe bordură, degeaba, dacă nu ne pasă de cel de lângă noi. Noi trăim doar pentru noi, iar asta trebuie să schimbăm fiecare dintre noi”, a adăugat Tudor Chirilă.

Mesaje antiguvernamentale și critice la adresa corupției au fost proiectate în vară în timpul concertului Massive Attack la București: „Noaptea ca hoții” și „Campania Fără Penali în Funcții Publice câștigă teren”. Mesajele împotriva puterii afișate sau scandate la concerte reprezintă un tip de protest care a început să devină vizibil în vara anului trecut, odată cu festivalul NEVERSEA. În timpul recitalului lui Grasu XXL, sunetul şi luminile de pe scenă au căzut la scurt timp după ce cântăreţul a înjurat Guvernul României. Cei câteva mii de spectatori au scandat apoi „PSD, ciuma roşie".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • guvernul sa multumeasca oamenilor fricosi
  • Like 1
 • A fost o perioadă și mai proastă, perioada '96-'99 guvernul Ciorbea și Radu Vasile pe timpul CDR-ului. Cred că va rămâne în istorie ca Marea Harababură, atunci a murit speranța,aveam speranțe. De la actualii guvernanți nu am nici o așteptare iar contraoferta nu e nici ea de soi.
  • Like 0
  • @ Adrian Ionescu
   In concluzie, stai acasa nu ? Halal natie... Iesiti dracului la vot
   • Like 5
  • @ Radu Andrei Malica
   Alien check icon
   Nici la alegători oferta nu-i prea apetisanta. Ai alegătorii- turma care votează cu ce le spune televizorul vs pseudointelectualii elitisti de bula, mari ideologi, care așteaptă partidul ideal, care sa nu devieze nici un angstrom de la dogmele rigide din capul lor și care probabil nu l-ar vota nici pe Isus pe motiv că-i cam de stânga. Mulți dintre ăștia o ard superior si pe aici.
   • Like 1
  • @ Adrian Ionescu
   Mai proasta ca actuala guvernare nu putea fi decat tot una PSD, dar daca atat te duce capul, atat iti iese "analiza"! Doar ca miroase a PSD si A3
   • Like 0
 • o:B:R:A:V:O:o)

  Daca iei cultura muzicala de la noi, o piesa a lui IRIS, Totul sau nimic, defineste starea de spirit din politica, adica in mod individual politica nu exista, e ca si cum au luat prizoniera o institutie, a politicii si acum se negociaza eliberarea prizonierilor.

  Viata e scurta rau
  mi-a spus ea intr-o seara ...

  mie dor de ochii tai
  ce-au fost atat de rai
  si m-au facut sa cred

  ca maaaaa iubeeesti

  #
  • Like 3


Îți recomandăm