Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Monica Anisie: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie. Materia din semestrul al doilea nu va fi dată la examen

bacalaureat 2019

Foto: Inquam Photos

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus, marți. că școlile vor continua să rămână închise pe perioada stării de urgență, iar elevii și profesorii se vor putea întoarce la școală doar când vor fi în siguranță. 

Potrivit acesteia,  Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea fi date în iulie, iar subiectele de examen nu vor include mataria din semestrul al II-lea.

Monica Anisie a mai declarat că mediile pe acest semestru vor putea fi încheiate cu două note sau, după caz, cu două note și nota din teză. 

Subiectele de la teză nu vor putea include elemente din materia ce ar fi trebuit predată după data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Şi materia din semestrul al doilea, la clasele a XII-a, când se va recupera?
    În anul I de facultate?
    • Like 1
  • S-ar putea amana bacul pentru decembrie, de exemplu. Pare pripit sa se forteze organizarea bacului in vara asta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult