Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Monica Anisie: Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie. Materia din semestrul al doilea nu va fi dată la examen

bacalaureat 2019

Foto: Inquam Photos

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus, marți. că școlile vor continua să rămână închise pe perioada stării de urgență, iar elevii și profesorii se vor putea întoarce la școală doar când vor fi în siguranță. 

Potrivit acesteia,  Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea fi date în iulie, iar subiectele de examen nu vor include mataria din semestrul al II-lea.

Monica Anisie a mai declarat că mediile pe acest semestru vor putea fi încheiate cu două note sau, după caz, cu două note și nota din teză. 

Subiectele de la teză nu vor putea include elemente din materia ce ar fi trebuit predată după data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Şi materia din semestrul al doilea, la clasele a XII-a, când se va recupera?
    În anul I de facultate?
    • Like 1
  • S-ar putea amana bacul pentru decembrie, de exemplu. Pare pripit sa se forteze organizarea bacului in vara asta.
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult