Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Nadia Comăneci: „Îi voi da Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal”

Nadia Comaneci - JO Paris

Foto: Aissaoui Nacer / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nadia Comăneci a declarat că îi va oferi medalia ei de bronz, de la Montreal, din proba de la sol, Sabrinei Voinea, care a rămas în afara podiumului după decizia de sâmbătă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), confirmată ulterior de Federația Internațională de Gimnastică, notează Eurosport.

„Mă bucur foarte mult pentru România. Este o medalie mult așteptată după atâția ani. Eu nu mă aflu într-o poziție oficială să decid cine, ce a luat și cum a făcut. Eu mă bucur pentru toate cele trei gimnaste. Aș fi fost fericită să văd trei fete acolo cu trei medalii, pentru că toate au muncit, mai ales în situația în care ne aflăm acum, cu protejarea sănătății mintale. Cred că este bine să încurajăm și să protejăm acești copii.

Eu îi dau Sabrinei medalia mea de bronz de la Montreal. Mă bucur pentru ea și ce să spun, încă citesc și am rămas... Sunt foarte bucuroasă pentru România și pentru Ana.

O felicit pe Sabrina pentru că a făcut un exercițiu fenomenal și mă bucur pentru participarea lor și în echipă, pentru că au făcut istorie și acolo.

În același timp o felicit și pe Jordan, pentru că ea nu trebuie să intre într-o zonă în care nu este vina ei pentru ceea ce s-a întâmplat.

Eu iubesc toate fetele, eu încerc să protejez sportul și în același timp să le îmbrățișez pe toate din întreaga lume. Mă bucur pentru România că a făcut istorie și mă bucur pentru fete. Pentru mine toate sunt campioane.

Probabil se va face o reformă vizavi de ceea ce s-a întâmplat, ca fiecare să fie mult mai atent la următoarele competiții. Este important ca sportivii să nu intre într-o situație de acest gen, nu se arată cu degetul într-o parte sau alta, însă nu ar trebui să spun eu că nimeni nu este perfect. Toți facem greșeli și ideea este ca să învățăm din greșeli și să încercăm să navigăm și să vedem ce este bine pentru sport în viitor", a spus Nadia Comăneci pentru Antena 3 CNN, notează Eurosport.

Mama Sabrinei Voinea: „Nici eu, nici Sabri nu mai vrem să auzim de gimnastică. Nu suntem bine, Sabri s-a închis în cameră și plânge"

După aflarea deciziei TAS, în urma căreia Sabrina Voinea termină pe locul 4 finala la sol, nefiindu-i admisă contestația, Camelia Voinea, mama gimnastei, a avut o scurtă reacție printre lacrimi, scrie GSP.ro. Camelia Voinea a spus că nu îi vine să creadă ce s-a întâmplat și a mărturisit că de când a primit vestea Sabrina s-a închis în camera ei și plânge. 

„Nici nu pot să vorbesc, plâng întruna. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Mi-a venit rău când am primit vestea. Nici eu, nici Sabri nu mai vrem să auzim de gimnastică. Nu suntem bine, Sabri s-a închis în cameră și plânge", a spus printre lacrimi Camelia Voinea, pentru GSP.ro.

TAS a decis că Ana Maria Bărbosu primește medalia de bronz la finala la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Sabrina Voinea, locul 4, iar medalia gimnastei Jordan Chiles (SUA) a fost retrasă și termină competiția pe locul 5. La scurt timp, Federația Internațională de Gimnastică (FIG) a confirmat că medalia de bronz la sol la Jocurile Olimpice de la Paris îi revine Anei Bărbosu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult