Foto: Inquam Photos
Ce s-a întâmplat vineri este o victorie à la Pirus. Ne bucurăm că am scăpat pentru moment, dar, pe termen mediu, am slăbit democrația la fel de mult ca Georgescu.
Raportul pe care SIE l-a prezentat lui Iohannis este o însăilare de fraze bombastice de elev de școală profesională. SRI, fiindcă are mai multe fonduri, a angajat scriitori mai buni, dar tot la literatură se încadrează raportul său. Asemenea documente ar putea sta la baza motivării unei hotărâri doar la CCR, un judecător dintr-o instanță civilă cred că s-ar fi distrat copios cu astfel de "probe" la dosar.
Dacă, într-adevăr, gurul are în spate Rusia, înseamnă că noi suntem veriga slabă a NATO în estul Europei. Ar fi trebuit ca serviciile să fi aflat demult despre aceste "conserve" și să fi trimis probele procurorilor. Nu să ne facă părtași acestui circ și de râsul lumii în media internațională. Acum, în al treisprezecelea ceas, au făcut ei înșiși jocul unui "actor statal" străin, spulberând încrederea multora în instituțiile statului (oricum, CCR era la "0"), în importanța votului cetățenilor și suflă în pânze naționaliștilor și conspiraționistilor. Asta chiar dacă eseurile au concluzionat corect.
Da, știu, și ăștia de extremă dreapta sunt pe ștatele serviciilor noastre. Ieri, Georgică îndemna la calm, când, orice partid de felul AUR, ar fi trebuit să fie în stradă, cum a fost de multe ori până acum. Sosoaca îl injura pe Georgescu două zile mai devreme. Așa că, în opinia băieţilor cu ochi albaştri, putem dormi liniștiți. James Bonzii din sectorul 5 veghează pentru noi.
Pentru cei cunoscători de istorie, amintesc că la fel lucrase și Moruzov, șeful serviciilor secrete din perioada interbelică, pentru Carol al II-lea. "Roadele" muncii sale sunt cunoscute, știm ce au făcut legionarii atunci și cât de prost s-a terminat pentru România jocul de-a spionii al unor incompetenți.
Dacă tot le place literatura specialilor noştri, ar putea scrie niște romane palpitante despre legionarii din mănăstirile ortodoxe și conspirationistii din bisericile neo-protestante. Serios, Dan Brown nu are imaginație pe lângă ce povești circulă pe acolo și ce strategii de manipulare se folosesc. Bine, mai întâi ar trebui să se uite în curtea proprie, cam miroase a înaltă trădare şi pe la ei. Aţi uitat cum se îndoiau dezinfectanţii cu apă la Hexipharma?
Până atunci, românii vor fi chemați la vot după ce li s-au arătat de pensionarii speciali de la CCR că au fost niște fraieri manipulați, după ce vor rămâne pe cap încă vreo patru luni cu cel mai detestat președinte și după ce o parte a mass-media, excelentă în manipulare și vopsirea realității, a întors-o ca la Ploiești între cele două tururi.
Să ne bucurăm de sărbătorile astea, pe urmă mai vedem noi. Așa am trăit de două mii de ani, de azi pe mâine, din toate punctele de vedere. Am tot sperat că mâine va fi mai bine, că ne-am schimbat, că vom fi “România lucrului bine făcut”. De fapt, şi noi, în bula noastră intelectuală, sperăm la fel de mult ca şi adepţii lui guru că, într-o zi, cineva ne va salva în vreme ce noi vom îi vom da likeuri pe facebook şi instagram.
Momentan avem noroc că suntem în UE și NATO, să ne rugăm să nu-i facă praf Trump și pe ei. Apropo, aţi văzut ce a postat juniorul pe X despre decizia CCR?
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Păi nu a invadat el Ucraina ca să o de-nazifice.. ?
Cât despre juniorul Trump.. ce-aude și el prin casă..
Pân'-la primăvară se limpezește tulburelul și să vezi atunci hâcăieli (sau hâcăituri?!). Oricum, întrebarea pusă de cetățeanul lu' nea Iancu e de actualitate...
Dar arbitrul mai dă și câte un cartonaș roșu, că nu e pus acolo de decor, ci să vegheze la respectarea prevederilor constituționale.
Și asta nu e de ieri, de azi. Ca să vă dau un exemplu ce datează de hă-hăt (mai bine de 10 ani în urmă), CCR a stabilit ca neconstituțională obligarea angajaților să primească salariul de la o anumită bancă (așa cum eram obligați la vremea respectivă). Mai mult, a decis că fiecare angajat avea dreptul să aleagă forma în care primește salariul: cash de la casieria angajatorului sau pe card, de la o bancă aleasă de angajat. În baza acelei decizii a CCR, am solicitat angajatorului să îmi vireze salariul la banca la care am dorit eu. Țin minte că șefii au fost șocați când mi-au văzut cererea, dar în scurtă vreme, aproape toți și-au mutat salariul la ce bancă a vrut fiecare.
Și ca să nu credeți că vă aburesc, așa, fără bază legală, mai studiați art. 11 din Legea 47/1992 cu privire la competența CCR de a emite DECIZII, hotărâri și avize...