Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ne supără că tace mult. Pe mine mă supără și când vorbește...

Klaus Iohannis.-

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Suntem supărați că tace mult, dar pe mine mă supără și când vorbește. Există zicerea „vorbești mult și prost”, dar se poate vorbi, culmea vorbirii, puțin și prost.

Pe mine declarația președintelui -„Acum cred că demisiile politice au fost suficiente pentru moment”, m-a înfuriat la culme. Nu pentru că vreau să cadă alte capete, nu pentru că sunt însetată de sânge de om politic, nu pentru că mă bucur când se demolează false statui, ci pentru că exprimarea e nefericită, ca să folosesc un termen cât de cât elegant.

În materie de demisii nu există măsură și nici aprecieri cu suficient sau destul, ci cu vinovăție sau nevinovăție. Acesta e criteriul pentru demisii, după părerea mea. Nu ai aruncat din lumea politicii în praful drumului și în fața plebei însetate de dreptate și adevăr două stârvuri și apoi spui: Destul! Suficient! Gata!, ci mergi cu curățatul rănii purulente din trupul clasei politice până la os, dacă chiar vrei o țară sănătoasă.

Firea a plimbat după ea vreo nouă ani un godac lacom, care înfometa și chinuia bătrâni, care cu banii strânși din torturarea lor se ducea la prostituate și le plătea regește. Tot ea a țesut o pânză de păianjen din prieteni și neamuri care lucrau în sistemul de protecție socială și erau implicate în ororile azilurilor. Pentru asta a plătit cu postul.

Budăi pentru că în loc să facă din CRJ un partener al Ministerului Muncii în controlul azilurilor a desființat contractul cu CRJ și a devenit partener cu abuzatorii și pentru asta a plătit și el cu postul.

Raluca Turcan a semnat cererea de acreditare a unuia din azilurile groazei din Voluntari. Nu știu dacă asta este o vină sau nu. Poate ține de fișa postului. Dar tu președintele țării unde s-au petrecut faptele inumane, nu ai voie să spui în materie de demisii suficient sau destul. Tot ce poți spune e: Doamna să se justifice! Să se facă cercetări, dacă e vinovată sau nu! La cea mai mică umbră de vinovăție trebuie să plece! 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred ca L. Aldea scrie destul de prost si destul de ,,destul" Incearca fa ca canditata la Cotroceni si vezi cate voturi aduni, apoi vorbesti sau taci putin sau definitiv.
    • Like 0
  • Nu văd relevanța faptului că dna Turcan a semnat o cerere de acreditare a unui cămin de bătrâni. La înființarea căminului respectiv putea să curgă lapte cu miere la robinetele acelui cămin, deci nu asta e problema. Problema este într-adevăr cu declarația celui căruia i se va putea reproșa, pe drept, căderea PNL-ului în freză. Pentru că de câte ori a vorbit, public sau în spatele ușilor închise, a spus numai aberații. Și cea mai mare aberație a fost să comande ruperea coaliției PNL - USR și coalizarea PNL, contra naturii, cu PSD. Dixit.
    • Like 0
  • De acord Iohanis a fost cea mai proasta alegere in afara de Firea, dar asta e ce ne oferim noi romanii noua insine, ma uit cu descurajare si la americani intre ce au ei de ales e si mai jalnic intre "fantoma" ca asa i se spune lui Biden si "Adolfutzul" ca asa ii spun eu lui Trump si SUA sunt deocamdata cea mai mare putere economica si militara.
    • Like 0
    • @ stefanita marinescu
      Tu cu cine ai votat, fa ??
      • Like 0
    • @ Stefan Grozav
      modul în care ne exprimăm ne caracterizează din toate punctele de vedere....Nu te poți adresa unei femei așa ....decât în cazul în care ești un mârlan....
      • Like 1
  • Nu vreau să iau apărarea președintelui Iohannis. Îl acuz de o minimă morală în raport cu votanții PNL și de o probabilă intenție de distrugere, pe linia PNȚ, a PNL. Inclusiv prin înlăturarea adevăraților membrii PNL. Dar în ceea ce privește discursul este mult peste grobianul-turnătorul Băsescu, marele „anticomunist” ridicat în slăvi de autointitulata „elită” a societății românești, cu elogii deșănțate despre marele om politic și blonda lui de la Cotroceni. Nu am văzut pe nici unul făcându-și mea culpa. Depinde deci, pe cine compari cu cine. Prostia lansată de PSD cu vina Ralucăi Turcan este nu numai o gogomănie dar și o totală lipsă de simț politic.
    • Like 1
  • Pe mine ma supara ca ocupa un loc unde altul ar fi facut treaba mai multa.
    Bine, daca ar fi lasat..;..ca in multe joburi la stat sunt oameni ce pot face mai multe si primesc shuturi si piedici.
    • Like 0
    • @ Claudia Olteanu
      Care altul.?Dăncilă?
      • Like 0
    • @ Claudia Olteanu
      Ummm... cine?
      Firea?
      Dragnea?
      Ponta?
      Exista in Romania o personalitate care ar putea sa faca ceva?
      Mai ales dupa ce parlamentul a luat presedentiei toate pirghiile prin care ar putea sa faca ceva?
      • Like 2
    • @ DinCanada
      Există mulți oameni de valoare în România. Dar aceștia se țin departe de viața politică, fiind conștienți că aceasta e condusă de o întreagă mafie. Președintele singur, oricât ar fi el de extraordinar, nu poate schimba nimic. Privind retrospectiv, dacă Ponta nu afișa atâta aroganță, obrăznicie și suficiență, ar fi fost mult mai capabil decât alți posibili candidați.
      • Like 1
  • Ovidiu check icon
    Ne supără când tace. Dna Aldea se înfurie când îl aude. Alții nu-l suportă că e neamț, și nu român d-al nostru. El e dulapul, ficusul, mălaiul mare de la Cotroceni. Are 192 cm, e înalt, ce să facă? De aia e și băgat pe ultimul rând la pozele de grup. Erau Ceaușescu și Băsescu mai prezentabili? Consoarta lui cică poartă rochii prea scurte, și cine naiba o îmbraca-o, că arată nașpa. Călătorește cu avioane luxemburgheze de lux și nici nu ne dezvăluie costurile. Zice că e secret de stat. Euronews.ro nu se lasă și îl pisează, obsesiv-repetitiv, cu aceeași întrebare, sperând să le mai crească rating-ul. Dan Tăpălagă îl cataloghează ca cel mai slab dintre președinți. Că am avut și mulți: Ceaușescu, învinovățit de genocid și executat; Iliescu acuzat de infracțiuni contra umanității, încă liber și în viață, Constantinescu, ca și uitat, Băsescu, turnător dovedit la Securitate, încă europarlamentar, dar căzut în disgrație; și actualul Iohannis, "neamțul vândut străinilor", care o enervează pe dna Aldea, când spune ce nu vrea dumneaei să audă. Nu că n-ar avea dreptate.
    Dar dacă nu Iohannis, cine ar fi fost azi la Cotroceni? Udrea, Ponta, Dăncilă? Dreapta civilă nu-l înghite și pentru că a fost propunerea de premier (de la Grivco), pe vremea USL, iar acum a relansat alianța cu guvern-rotit Ciolacu. Intelectualii seduși de Băsescu niciodată nu l-au avut la inimă pe Klaus, chiar dacă l-au votat. A trecut însă vremea în care considerau că Basescu i-a așezat pe drumul cel bun, și pentru asta îi mulțumeau, găsind valori comune cu el. Care valori, cele de fost turnător și protector al delicvenților?
    Iohannis e singur, PNL nu-și face planuri de viitor cu el, nemaifiind o locomotivă care să-i urce în sondaje, PSD îl urăște și îi așteaptă sfârșitul de mandat, un viitor post la NATO sau în instituțiile UE e foarte nesigur, intelectualii care îl răsfățau pe Băsescu, îl detestă, iar dna Aldea se arată, în plus, și enervată. Vai, ce viitor sumbru îl așteaptă!





    • Like 2
    • @ Ovidiu
      Dna Aldea nu a făcut decât să evidențieze ce era deja evident pentru toată lumea. Nu văd însă motivul ironiei dvs. Vă pare și parcă nu vă pare, dar parcă totuși vă pare rău de robotul de la Cotroceni.
      • Like 0
  • E corect ce scrieți în articol, doamnă Aldea, subscriu și eu. Dar chiar vă surprinde partizanatul politic al lui Johannis? Când era cu geaca roșie în piață alături de manifestanții anti-PSD vi se părea corectă atitudinea asta din partea unui președinte? Care are în fișa postului neimplicarea politică și armonizarea societății pe toate planurile și NU ”băgarea bățului prin gard” pentru învrăjbire politică și socială? Acum ce e de mirare că după 2 demisii răsunătoare de la PSD, președintele vine cu ordinul: gata e destul, până aici! NU trebuie să plece Raluca Turcan și nici altcineva de la PNL... Ăsta e omul ales de atâția români pentru 10(zece) ani. Bineînțeles, nu românii l-au scos din pălărie ca și candidat-minune, ci serviciile, la indicațiile din afară, dar fără votul entuziast al majorității românilor votanți, care ”au pus botu” la trompetele propagandei profesioniste, nu l-am fi avut pe Johannis ales GUVERNATOR. Repet, pentru 2 mandate=10 ani, că doar un mandat nu era suficient!!!!!
    • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Sa înțeleg ca nu “ați pus botul” la tot felul de trompete si ați votat Dancila.Felicitări pentru vigilență.
      • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Am mai avut discuția asta. Mulți care l-au votat pe Iohannis nu au avut încotro. Ei de fapt au votat împotriva lui Ponta, care s-a prezentat prea golănește în campania electorală, apoi împotriva Dăncilei (marioneta-care-n-a-pus-probleme-în campania-electorală). Au ales răul mai mic. Pentru 10 ani. Cum am scris mai sus, Ponta, dacă ar fi avut o ținută de om serios, ar fi fost o opțiune viabilă. Dar n-a fost să fie.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult