Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Nimic nu este imposibil! Nici măcar în fiscalitate!

aplicatie in fiscalitate

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ai o pasiune și visezi că vei face ceva de care vei fi mândru. Dar părinții, profesorii, colegii, șefii îți spun că este doar un vis. Că mai bine nu faci nimic. Nu-i asculta. Trebuie să-ți urmezi visul. Oamenii fără vise vor încerca mereu să-i oprească pe cei care cred că pot să-și depășească limitele. Vor încerca să-ți aducă toate motivele din lume pentru a te face să renunți. Numai că logica lor este că de la punctul A se poate ajunge doar în punctul B. Logica ta este că de la punctul A poți ajunge oriunde vrei.

Vor încerca să-ți spună că va fi greu, că mai bine te oprești. Dar tu știi deja că este mai greu decât cred ei. Dacă ar fi ușor, probabil ar face-o și ei.

Oamenii fără obiective vor căuta mereu să facă lucruri ușoare. Îți vor spune că nu vei reuși, că vei eșua. Tu cunoști foarte bine gustul eșecului. Pentru că toți cei care încearcă să-și depășească limitele trebuie să se împrietenească la început cu eșecul.

Oamenii care nu vor să iasă din propriul confort nu au cum greșească. Îți vor zice că le este teamă pentru tine că ești prea tânăr/ prea bătrân; că stai într-un oraș mic / oraș mare. De fapt le este teamă că vei reuși și că le vei demonstra că s-au înșelat. Îți vor spune că nu trebuie să mai muncești așa mult. Că ar trebui să te distrezi și tu ca ceilalți. Tu știi că fără multă muncă nu poți să realizezi nimic. Că munca este podul dintre realitatea prezentului și îndeplinirea visului tău. Îți spun toate aceste lucruri pentru că acum cinci ani am fost și eu ca tine. 

Acum cinci ani am avut un vis, că pot să transform ceva imposibil de înțeles, fiscalitatea din România, în ceva ușor de înțeles de toată lumea. Am visat că fiscalitatea din România nu va mai fi un domeniu înțeles doar de experții fiscali. Am vrut să mai găsesc persoane care să creadă în visul meu. M-am întâlnit cu mai mulți experți fiscali și le-am zis:

„Fiscalitatea din România este imposibil de înțeles. Nu credeți că ar fi o oportunitate să facem un soft care să răspundă automat la întrebări fiscale și contabile?”

Toți mi-au zis că este imposibil, că nu se poate face așa ceva.

Nu i-am ascultat. Am vrut să-mi urmez visul. Împreună cu Marius am început să dezvoltăm o aplicație care să răspundă la orice întrebare contabilă și fiscală. Timp de patru ani am lucrat amândoi nopțile și în weekend-uri. În august 2016 am lansat prima versiune a aplicației CFO App

În martie 2018 nouăsprezece mii de utilizatori (companii, PFA-uri, persoane fizice) au găsit în aplicație răspunsurile la întrebările lor. Aplicația scanează automat peste 12.000 de articole de lege. Este permanent actualizată și răspunde la întrebări mai repede decât orice expert fiscal. 

În concluzie, nu crede ce îți spun experții! Trebuie doar să-ți urmezi inima și pasiunea. Nu-i lăsa pe alții să îți spună ce este posibil și imposibil pentru tine.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult