Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Nimic nu este imposibil! Nici măcar în fiscalitate!

aplicatie in fiscalitate

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ai o pasiune și visezi că vei face ceva de care vei fi mândru. Dar părinții, profesorii, colegii, șefii îți spun că este doar un vis. Că mai bine nu faci nimic. Nu-i asculta. Trebuie să-ți urmezi visul. Oamenii fără vise vor încerca mereu să-i oprească pe cei care cred că pot să-și depășească limitele. Vor încerca să-ți aducă toate motivele din lume pentru a te face să renunți. Numai că logica lor este că de la punctul A se poate ajunge doar în punctul B. Logica ta este că de la punctul A poți ajunge oriunde vrei.

Vor încerca să-ți spună că va fi greu, că mai bine te oprești. Dar tu știi deja că este mai greu decât cred ei. Dacă ar fi ușor, probabil ar face-o și ei.

Oamenii fără obiective vor căuta mereu să facă lucruri ușoare. Îți vor spune că nu vei reuși, că vei eșua. Tu cunoști foarte bine gustul eșecului. Pentru că toți cei care încearcă să-și depășească limitele trebuie să se împrietenească la început cu eșecul.

Oamenii care nu vor să iasă din propriul confort nu au cum greșească. Îți vor zice că le este teamă pentru tine că ești prea tânăr/ prea bătrân; că stai într-un oraș mic / oraș mare. De fapt le este teamă că vei reuși și că le vei demonstra că s-au înșelat. Îți vor spune că nu trebuie să mai muncești așa mult. Că ar trebui să te distrezi și tu ca ceilalți. Tu știi că fără multă muncă nu poți să realizezi nimic. Că munca este podul dintre realitatea prezentului și îndeplinirea visului tău. Îți spun toate aceste lucruri pentru că acum cinci ani am fost și eu ca tine. 

Acum cinci ani am avut un vis, că pot să transform ceva imposibil de înțeles, fiscalitatea din România, în ceva ușor de înțeles de toată lumea. Am visat că fiscalitatea din România nu va mai fi un domeniu înțeles doar de experții fiscali. Am vrut să mai găsesc persoane care să creadă în visul meu. M-am întâlnit cu mai mulți experți fiscali și le-am zis:

„Fiscalitatea din România este imposibil de înțeles. Nu credeți că ar fi o oportunitate să facem un soft care să răspundă automat la întrebări fiscale și contabile?”

Toți mi-au zis că este imposibil, că nu se poate face așa ceva.

Nu i-am ascultat. Am vrut să-mi urmez visul. Împreună cu Marius am început să dezvoltăm o aplicație care să răspundă la orice întrebare contabilă și fiscală. Timp de patru ani am lucrat amândoi nopțile și în weekend-uri. În august 2016 am lansat prima versiune a aplicației CFO App

În martie 2018 nouăsprezece mii de utilizatori (companii, PFA-uri, persoane fizice) au găsit în aplicație răspunsurile la întrebările lor. Aplicația scanează automat peste 12.000 de articole de lege. Este permanent actualizată și răspunde la întrebări mai repede decât orice expert fiscal. 

În concluzie, nu crede ce îți spun experții! Trebuie doar să-ți urmezi inima și pasiunea. Nu-i lăsa pe alții să îți spună ce este posibil și imposibil pentru tine.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult