Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O baie așa cum puțini și-ar imagina. Cum a fost pusă în practică o idee spectaculoasă de amenajare, care face din această încăpere o adevărată reușită în materie de design interior

Baia Elegance

Imaginația nu are limite, însă punerea ei în practică da, iar între desen și constrângerile materiei, există de multe ori discrepanțe. Recent, designerii DedeSign și-au asumat o provocare: aceea de a da formă unei idei spectaculoase de amenajare, într-un spațiu de obicei prea puțin pus în valoare. Ceea ce a ieșit este o capodoperă în materie de design interior: o baie elegantă, în care senzația de firesc și starea de bine sunt omniprezente.

DedeSign îți propune să pășești într-o lume a luxului cu baia ,,Elegance”. Acest spațiu uimitor emană un sentiment de liniște și rafinament datorită paletei sale de alb, negru și lemn natur și a elementelor de design cărora li s-a acordat foarte multă atenție. O serie de caracteristici minuțios puse la punct, de la detaliile minimaliste până la elementele naturale, dau acestei încăperi aerul său unic.

Baia ,,Elegance” pregătește scena cu tavanul alb și podeaua și pereții placați cu gresie cu aspect de marmură, creând astfel o senzație de deschidere și aerisire. Adăugarea de plăci cu imitație de lemn pe anumiți pereți oferă căldură și textură spațiului, echilibrând liniile curate ale suprafețelor albe. De aici și senzația de spațiu confortabil, în care îți face plăcere să te afli.

La intrarea în baie, aspectul zonelor bine definite atrage imediat atenția. În stânga, zona de duș și cea de toaletă și bideu sunt separate de restul băii prin pereți de sticlă fumurie, adăugând o notă de intimitate și păstrând în același timp o iluzie de deschidere datorită sticlei semitransparente. 


Un perete placat cu gresie ce imită parchetul, servește ca un separator elegant între cele două zone, sporind interesul vizual al spațiului.

Vizavi de intrarea în baie, o cadă albă montată pe perete este în centrul atenției, fiind completată de o plantă tropicală luxuriantă care adaugă un element natural în amenajarea modernă.


Pe peretele alăturat, un lavoar alb montat pe un suport metalic negru cu blat gri ce imită cimentul, oferă atât funcționalitate, cât și stil. Oglinda înaltă din spatele lavoarului creează o impresie de spațiu, reflectând luminile LED pe peretele din spatele acesteia și îmbunătățind iluminarea ambientală din spațiu. 

Iluminatul din Baia ,,Elegance” joacă un rol crucial în conturarea stării de spirit. O suspensie sofisticată cu finisaje negre, aurii și de sticlă fumurie atârnă lângă oglindă și lavoar, aruncând o strălucire caldă în jurul său și contribuind astfel la atmosfera elegantă și intimă a spațiului. Spoturile cubice de pe tavan oferă o iluminare concentrată, evidențiind elementele cheie de design din întreaga încăpere. Toate accesoriile din baie (baterie pentru cadă, calorifer, sistem duș, suport hârtie igienică, baterie pentru lavoar și clapetă acționare pentru toaletă) au fost alese cu meticulozitate și sunt negre pentru a crea un aspect unitar și elegant.

În această baie au fost integrate soluții de depozitare practice, dar care se potrivesc perfect și din punct de vedere estetic. Rafturile sculptate în peretele de deasupra căzii și din cabina de duș pun la dispoziție spațiu de depozitare convenabil pentru produsele de baie, păstrând cele două zone ordonate și organizate. Astfel, aspectul elegant și cel funcțional sunt perfect echilibrate. 

Prin baia ,,Elegance”, designerii DedeSign au creat un exemplu perfect pentru frumusețea designului minimalist infuzat cu detalii luxoase. De la amestecul armonios de finisaje albe și de lemn, până la alegerile strategice care combină perfect pragmatismul cu stilul, fiecare element din acest spațiu a fost gândit cu atenție pentru a crea o baie cu adevărat excepțională.

DedeSign este un proiect DEDEMAN și reprezintă asistentul virtual pe care îți dorești să-l consulți când îți amenajezi locuința.

O prezență discretă, DedeSign îți oferă sugestii și sfaturi concrete, te pune la curent cu noile trenduri în design și îți oferă concepte integrate ce te pot inspira astfel încât să-ți transformi încăperile locuinței sau grădina în spații care te reprezintă pe tine și pe cei dragi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mhai Nai check icon
    Seamana cu strazile (centrale) din Germania unde hainele scump si f. scumpe stau pe oameni mai nasol decat pe umeras. Dar sunt scumpe!
    • Like 1
  • Mihai check icon
    Imaginea aceea ''marmorata'' de pe pereti (imi place cuvantul , fiind menit sa te duca cu gandul la marmura; o gaselnita de marketing, nimic real in substanta), este , dupa mine, intre nasoala si crancena. Este bine de stiut ca sa NU folosesc DEDE sign vreodata. Ce nu inteleg este daca sunt oameni vii sau AI, caci la inceputul articolului scrie ''designerii Dedesign'' iar la sfarsit scrie ca Dedesign este ''asistentul virtual pe care iti doresti sa-l consulti''. Iar textul articolului este in linie cu peretii ''marmorati'': cuvinte goale din jargonul arhitecturii de interior, sau altfel spus din ''limbajul de lemn al arhitecturii de interior''. N-am inteles niciodata de ce niste cuvinte trebuie sa explice o imagine care este SELF-EXPLANATORY ! Eu stiu ca o imagine face cat 1000 de cuvinte, dar asta nu inseamna ca avem nevoie de 1000 de cuvinte ca sa construim o imagine atunci cand DEJA AVEM IMAGINEA PREZENTATA ! Dah-aaahhhh ! Vrajeala, manipulare, lipsa de competenta......
    • Like 1
  • Ana Gia Ana Gia check icon
    Cum sa ai baia cat o casa…
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult