Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

O imagine cât un brand de țară: prima dată au tăiat panglica, apoi au anunțat că se apucă de lucrare

inaugurare Primaria Livada

Foto: Glasul Aradului

România de la firul ierbii nu încetează niciodată să surprindă. Cel mai recent exemplu este comuna Livada din județul Arad, acolo unde autoritățile locale (reprezentate prin președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și primarul comunei Livada, Iosif Bimbo) au sărbătorit cu pâine și sare și au tăiat panglica pentru începerea unor lucrări privind introducerea sistemului de canalizare în localitate. După cum reiese din poze, totul s-a făcut într-un decor de-a dreptul patentat ca „românesc”, cu cei doi oficiali purtând drapelul național pe piepturi.

Publicația Special Arad scrie că, deși inițial comuna Livada era înscrisă într-un master plan al Consiliului Județean prin care urma să se introducă canalizarea, făcută cu fonduri europene, primarul din Livada a decis să renunțe la participarea în acest proiect pentru a grăbi lucrurile, întrucât se estimează că proiectul Consiliului Județean va fi implementat peste circa 4-5 ani.

Foto: Glasul Aradului

Tot presa locală remarcă faptul că Primăria Livada, pentru a face canalizarea pe cont propriu, a împărțit proiectul în cinci tronsoane, iar tăierea panglicii a marcat începerea execuției a trei dintre acestea.

 Decizia Primăriei Livada de a face pe cont propriu canalizarea a însemnat și schimbarea traseului canalizării, care în loc să fie direcționată printr-un inel care să ocolească municipiul Arad și să ajungă direct în centrul de epurare a apei, urmează să se lipească într-un punct de canalizare existent în cartierul Grădiște și să străbată conductele orașului până la centrul de epurare, precizează și publicația Critic Arad.

 Aici au apărut și principalele îngrijorări, consilierii municipali temându-se să nu se suprasolicite astfel canalizarea orașului Arad. În cele din urmă consilierii au votat proiectul, după ce au fost asigurați de angajații Companiei de Apă că acest lucru nu se va întâmpla la debite normale, ci ar exista riscul doar la cantități mari de apă, care depășesc 50 de litri/mp.

 Întregul proiect ar urma să se ridice la aproximativ 6,6 milioane de euro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult