Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

O mână de privaţi din Dobrogea a reuşit cu 20.000 de euro să le dea peste nas tuturor funcţionarilor care se prefac că promovează frumuseţile României

vloggeri - funkytravel

(Foto: captura video)

Povestea începe în luna iulie când, în plin sezon turistic, mai mulţi hotelieri din Dobrogea sunt convinşi de Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării să investească 20.000 de euro pentru a aduce unii dintre cei mai urmăriţi bloggeri şi vloggeri din Europa, dar şi de pe alte continente. Pe lângă aceşti bani, au mai fost cheltuielile cu cazarea acestora, dar şi cu achitarea notelor de plată la restaurantele pescăreşti la care au fost invitaţi.

Să spunem că mai putem adăuga încă 5000 de euro, deşi cred că este o sumă exagerată. Organizatorii nu le-au impus teme, nu le-au interzis să publice aspecte negative, ci doar şi-au urmărit scopul: promovarea Dobrogei pe canalele lor online. 30 iulie, cei 10 bloggeri recunosc că au ajuns în România cu strângeri de inimă, că au descoperit o infrastructură precară, dar că au fost uimiţi de locurile pe care le-au vizitat.

Am tot aşteptat să apară vlogurile lor, să le văd postările, să descopăr Dobrogea şi prin ochii unui străin venit pentru prima dată în Dobrogea. Aileen este născută în Flipine şi traiește acum în Belgia. Numai anul trecut a vizitat 20 de ţări de pe 5 continente şi a trecut prin 41 de aeroporturi. În 2016 a avut aproape două milioane şi jumătate de cititori unici şi a colaborat cu televiziunile cele mai importate de turism şi călătorii.

Jorden este din Australia, iar când a ajuns pe tărâm românesc s-a lovit de lipsa de infrastructură din ţara noastră.”Transportul către Delta Dunării dinspre Bucuresti ar putea fi îmbunătăţit. Nu sunt sigur că, în momentul în care ajung la aeroportul din Bucureţti, m-aş putea descurca să ajung în această zonă superbă”, spunea Jorden la finalul lunii iulie.

Aşa au văzut ei această experienţă, iar experienţele lor sunt centralizate aici.

Cei care au organizat această escapadă au aşteptări realiste când vine vorba despre numărul turiştilor străini care vor veni în România convinşi de postările invitaţilor. „Tradus în cifre absolute, vorbim de o mie-două mii de turişti străini care ar putea veni şi, automat, vorbim de un cost de achiziţie al turistului străin de 10-20 de euro, ceea ce mi se pare o suma infimă” spune Alex Filip, unul dintre organizatori.

Reversul medaliei la Ministerului Turismului – o măsuţă şi două scaune în valoare de 17 mii de euro prezente la un târg din Dubai

Revin la suma cheltuită de această asociaţie – puţin peste 20 de mii de euro şi caut să văd la ce preţuri mai cumpără Ministerul Turismului standuri la târgurile internaţionale. Dau peste o ştire din profit.ro şi citesc cum funcţionarii noştri au plătit 17.000 de euro pentru o măsuţă şi două scaune la Târgul de Turism din Dubai.

Date oficiale despre turiştii care au ales Delta Dunării în 2017 şi 2018

Primul semestru din 2017 =>24.336 români + 8.757 străini = 33.093 persoane

Primul semestru din 2018 => 47.140 români +11.157 străini = 58.297 persoane

Articol preluat de pe funkytravel.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Am fost la targul ala din Dubai, intamplarea face sa locuiesc pe aici temporar. Mi-a fost rusine cu standul ala, mai mare rasul... Aceeasi mizerie si la Global Village, e o taraba cu 2-3 chestii de la Gerovital si o doamna care nu are treaba cu statul roman dar face covrigi si kurtos kolacs acolo din ce imi amintesc, pe banii ei. In rest, in capitala luxului, cand am fost sa votez, consulatul pe afara arata bine (deh, ca este intr-o vila langa malul marii, nu e o zona centrala, si nici nu e accesibila cu transportul in comun de aici) iar inauntru este ca orice institutie publica din Romania: invechita cu 20 de ani, de la oameni la mobilier.

  Dar, cum e obiceiul pe la noi, doamna consul e mai mult interesata de festivitati si petreceri in aer liber. (1 iunie pt copii, ziua Iei, Pastele, etc), dar daca vrei sa iti reinnoiesti pasaportul fara sa mergi acasa dureaza putin peste 3 luni si costa triplu.
  • Like 0
 • Vasile check icon
  Poate că patronatul din turism nu ar trebui să aștepte să facă statul ceva ci să se promoveze singuri. Ca cei din articol. Bravo lor.
  • Like 0
 • Putem spune că acești bravi români au făcut exact invers la ceea ce fac actualii guvernanți care se mai și bat cu cărămida în piept de ceea ce....nu fac ei de fapt. Cu echipe de români de o așa calitate și factură se poate scoate România din marasmul produs de PSDragnea.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult