Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

O tânără din Australia a scăpat în acest an din trei atentate teroriste

O tânără din Australia a scăpat în acest an din trei atentate teroriste. Julia Monaco, din Melbourne, aflată în vacanță cu prietenii în Barcelona, a povestit pentru Daily Mail că joi se afla la cumpărături chiar în apropiere de locul unde a avut atentatul terorist

Tânăra în vârstă de 26 de ani (foto) a relatat că în iunie, în momentul atentatului de pe London Bridge, când teroriștii islamiști au intrat cu mașina în mulțime, ea se afla în metrou, în vecinătate. Câteva zile mai târziu vizita Catedrala Notre Dame din Paris, când un polițist a fost înjunghiat lângă faimosul monument.

„Nu simt că vreau să mă duc acasă. Simt că vreau să rămân aici și nu îi voi lăsa pe ei - oricine ar fi  - să câștige”, a spus Julia Monaco.

O furgonetă a intrat joi în plin în oamenii aflați într-o zonă turistică din Barcelona, pe unul dintre cele mai populare bulevarde - Las Ramblas. Cel mai recent bilanț făcut public de poliție arată că în urma atacului terorist 14 persoane au murit, iar peste 100 sunt rănite. Printre răniți se numără și trei cetățeni români.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ana Maria Bălan

În facultate, am avut o colegă mai mare pe care mereu am admirat-o: super deșteaptă, implicată, genul de persoană pe care ai dori-o în echipa ta de medici. Am revăzut-o în primul ei an de rezidențiat: epuizată, dezumanizată, cinică. (Foto: Ana Maria Bălan/ Facebook)

Citește mai mult