Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

O tânără din Australia a scăpat în acest an din trei atentate teroriste

O tânără din Australia a scăpat în acest an din trei atentate teroriste. Julia Monaco, din Melbourne, aflată în vacanță cu prietenii în Barcelona, a povestit pentru Daily Mail că joi se afla la cumpărături chiar în apropiere de locul unde a avut atentatul terorist

Tânăra în vârstă de 26 de ani (foto) a relatat că în iunie, în momentul atentatului de pe London Bridge, când teroriștii islamiști au intrat cu mașina în mulțime, ea se afla în metrou, în vecinătate. Câteva zile mai târziu vizita Catedrala Notre Dame din Paris, când un polițist a fost înjunghiat lângă faimosul monument.

„Nu simt că vreau să mă duc acasă. Simt că vreau să rămân aici și nu îi voi lăsa pe ei - oricine ar fi  - să câștige”, a spus Julia Monaco.

O furgonetă a intrat joi în plin în oamenii aflați într-o zonă turistică din Barcelona, pe unul dintre cele mai populare bulevarde - Las Ramblas. Cel mai recent bilanț făcut public de poliție arată că în urma atacului terorist 14 persoane au murit, iar peste 100 sunt rănite. Printre răniți se numără și trei cetățeni români.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult