Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Oare am construit țara pentru care să nu fi regretat că ați murit?!

Cimitir - eroi

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

De câte ori sunt comemorați eroii, eu nu mă gândesc la coroane, discursuri despre eroi, patrie și patriotism.

Pentru că de câte ori ne amintim de moartea lor, mă bântuie niște întrebări de pus direct eroilor:

Credeți că am construit țara pentru care să nu fi regretat că ați murit?!

Credeți că, dacă ar fi posibil să înviați, ați putea șterge lacrimile de pe fața părinților și ați spune: Tată și mamă, nu plângeți! A meritat...!?

Singurul omagiu pe care îl puteam aduce eroilor e să fi făcut o țară pe măsura jertfei lor, să fi făcut ca sângele vărsat să nu fi fost în zadar...

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult