Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Oscar 2018. „The Shape of Water”, cel mai bun film. Gary Oldman, cel mai bun actor, Frances McDormand, cea mai bună actriţă. Lista completă a câștigătorilor

Duminică noapte au fost decernate premiile Academiei Americane de Film. Pelicula „The Shape of Water” a fost desemnată cel mai bun film și i-a adus lui Guillermo del Toro trofeul pentru cel mai bun regizor. Interpretarea din „Darkest Hour” i-a adus lui Gary Oldman premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, în timp ce Frances McDormand a câștigat trofeul pentru cea mai bună actriță, grație rolului din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. 

LISTA COMPLETĂ A CÂȘTIGĂTORILOR

Cel mai bun film „The Shape of Water”

Cea mai bună actriță Frances McDormand

Cel mai bun actor Gary Oldman

Cel mai bun regizor Guillermo del Toro 

Cel mai bun scenariu original “Get Out”

Cel mai bun scenariu adaptat “Call Me by Your Name”

Cel mai bun actor în rol secundar Sam Rockwell, “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Cea mai bună actriță în rol secundar Allison Janney, “I, Tonya”

Cel mai bun film străin “A Fantastic Woman”

Cel mai bun scurtmetraj de animație “Dear Basketball”

Cel mai bun film de animație “Coco”

Cea mai bună scenografie „The Shape of Water”

Cele mai bune efecte vizuale “Blade Runner 2049”

Cel mai bun montaj “Dunkirk”

Cel mai bun scurtmetraj documentar “Heaven Is a Traffic Jam on the 405”

Cel mai bun scurtmetraj de acțiune “The Silent Child”

Cea mai bună imagine “Blade Runner 2049”

Cea mai bună coloană sonoră “The Shape of Water”

Cel mai bun cântec “Remember Me” din “Coco”

Cel mai bun machiaj “Darkest Hour”

Cele mai bune costume “Phantom Thread”

Cel mai bun documentar ”Icarus”

Cel mai bun montaj de sunet “Dunkirk”

Cel mai bun mixaj de sunet “Dunkirk”

OSCAR 2018. Peliculele care au concurat anul acesta pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film: "The Shape of Water", "Dunkirk", "The Post", "Three Billboards outside Ebbing, Missouri", "Call Me by Your Name", "Darkest Hour", "Lady Bird", "Phantom Tread" și "Get Out". 

„The Shape of Water”, regizat de Guillermo del Toro, a primit 13 nominalizări la premiile Oscar de anul acesta. Pelicula descrie o poveste de dragoste dintre o femeie de serviciu mută și o creatură amfibiană venerată de triburile amazoniene, ținută în captivitate într-un laborator secret al guvernului american. 

„Dunkirk”, regizat de Christopher Nolan, surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt în timpul celui de-al doilea război mondial. Dintr-un dezastru militar total în plină desfășurare se va naște miracolul de la Dunkirk.

Acțiunea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” se petrece în orășelul Ebbing. Drama polițistă o are pe Frances McDormand în rol principal, o mamă îndurerată și furioasă pe poliția care de șapte luni nu l-a găsit pe ucigașul fiicei ei. Filmul este regizat de Martin McDonagh, cunoscut pentru modul în care îmbină umorul negru cu temele serioase.

„Get Out”, în regia lui Jordan Peele, începe ca o comedie romantică clasică, dar se transformă treptat în horror. Pelicula a primit sâmbătă seara premiile pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie la gala Independent Spirit 2018, organizată în Santa Monica (California).

„Darkest Hour”, în regia lui Joe Wright, surprinde primele săptămâni din mandatul lui Winston Churchill - rol interpretat de Gary Oldman. În timp ce Germania nazistă amenința să învingă Regatul Unit în timpul celui de-al doilea război mondial, la cele mai înalte niveluri ale guvernului apar tensiuni între cei care ar încheia un tratat de pace cu Hitler și Churchill care a refuzat. Filmul a avut încasări de peste 124 milioane de dolari în toată lumea.

Acțiunea din „The Post”, în regia lui Steven Spielberg, se petrece în 1971, în timpul mandatului lui Nixon. Meryl Streep, proprietara The Washington Post, și Tom Hanks, redactorul șef, își riscă cariera - și chiar libertatea - pentru a ajuta la aducerea la lumină a adevărurilor îngropate de mult timp. 

„Call Me by Your Name”, regizat de Luca Guadagnino, este o poveste despre maturizare și descoperirea sexualității. Filmul are la bază romanul omonim din 2007 al scriitorului André Aciman. 

„Lady Bird”, al cărei titlu inițial a fost „Mothers and Daughters”, este un film scris și regizat de Greta Gerwig. Pelicula spune povestea unei adolescente rebele care își spune „Lady Bird”.

„Phantom Thread” explorează lumea modei londoneze a anilor '50, în care un apreciat designer de rochii din Marea Britanie intră în mai multe încurcături sentimentale. Regizat de Paul Thomas Anderson, „Phantom Thread” este filmul de retragere al actorului Daniel Day-Lewis.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult