Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

OUG 7. Dăncilă crede că un premier nu trebuie „să discute despre orice ordonanță” și nu trebuie „să cunoască toate domeniile”: „Sunt o parte din cetățeni care susțin această ordonanță, sunt o parte care nu o susțin”

Viorica Dancilă, sedință de Guvern

„Nu cred că prim-ministrul trebuie să discute despre orice ordonanță”, a spus premierul Viorica Dăncilă, căreia timpul nu-i „permite să discute pe fiecare act normativ, pe fiecare domeniu”. Chiar dacă actul normativ este asumat de Guvernul pe care îl conduce.

Luni, după protestele de amploare față de OUG 7, Viorica Dăncilă a insistat că nu era treaba ei să știe dacă au existat consultări cu toate părțile implicate. „Nu cred că primul ministru trebuie să se asigure pentru fiecare ordonanță că s-a discutat cu fiecare parte implicată. Să nu vă închipuiți că un prim ministru trebuie să cunoască toate domeniile. Ați văzut vreun prim ministru care a discutat fiecare OUG cu fiecare asociație a magistraților?”, care a încercat să minimizeze protestele față de schimbările din justiție.

„Eu am văzut că au fost proteste. Proteste au fost nu legate numai de justiție. Am primit foarte multe mesaje care susțin această ordonanță, sunt o parte din cetățeni care susțin această ordonanță, sunt o parte care nu o susțin. Oportunitatea o decide primul ministru, dar o decide la propunerea ministrului de resort”, a conchis Dăncilă.

Chiar dacă admite că nu cunoaște în profunzime subiectul, premierul Viorica Dăncilă susține în continuare OUG 7.

Aflați mai mult:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nici nu a pretins cineva sa le cunoasca pe toate .Ar fi suficient sa-si cunoasca atributiile pe care le are ca PM - dar s-a demonstrat ca nu le cunoaste.La ce are o armata de consilieri pe domenii de activitate, platiti cu salarii grase , din bani publici ? Sa-i puna la munca. Dar probabil ca si aceia sunt dupa chipul si asemanarea ei.
  • Like 1
 • Sa-mi scuze cititorii limbajul licentios dar chiar nu ne-am saturat de aceasta vaca inculta si nesimtita ?
  Prostia e cum e , dar nesimtirea asta extrema , in care ignori orice fel de realitate si norma de bun simt , numai ca sa-ti promovezi tu agenda personala este de neconceput .
  Ma tot omoriti cu prostia lui Dancila , nu prostia este problema acestei individe ci nesimtirea si nemernicia de care da dovada in fiecare zi.
  Ea este deosebit de inculta, dar face pe proasta , mult mai mult decit o creditam noi. Chestia asta o ajuta sa faca aproape orice isi propune , ca vorba aia romanul este iertator cu prostul ...
  Ca doar mare politician , europarlamentar si prim ministru a ajuns fara sa-si dea seama din balta de rechini PSD ...
  Hai sa fim seriosi !
  • Like 2
  • @ Radu Bogdan
   Prostia ca prostia, dar obraznicia este cat Palatul Victoria .
   • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   S-ar putea sa ai dreptate!
   • Like 0
  • @ Radu Bogdan
   S-ar putea sa ai dreptate!
   • Like 0
 • Dorin check icon
  Ce caută Habarnista ăsta în fruntea guvernului .Cât o să mai suportam ca niste PSD ști imbecili sa ne conducă Și asta pe banii noștrii? S-au obrăznicit tare indivizii ăștia.vad că înghițim și ne iau de proști
  • Like 1
 • Cred ca nici ea nu a fost informata!
  • Like 0
 • Muult prea mare acestă pălărie pentru amintita ”mărie”. Am văzut că, în transmisiunea directă, a afirmat că ar avea și susțineri pentru ordonanță, însă nu a putut preciza de unde vin susținerile... pentru că nu a ținut minte (și nici nu i-a scris nimeni pe ciornă). Pe de altă parte, ca de fiecare dată, fuge de orice responsabilitate în ceea ce privește conducerea guvernului; Totuși, este conștientă că este oportunistă - ”oportunitatea îi aparține”. Și cu acestă OUG, am putut afla confirmarea faptului că, în toți anii trecuți de la lovitura de stat, ”magistrați”, care acum sunt de parte guvernului, și-au încălcat atribuțiile profesionale și au fost părtași la degradarea statului; pentru că dacă justiția ar fi fost independentă, borfașii (inclusiv cei din politică) nu ar fi putut căpăta atâta putere și tupeu...
  • Like 0
 • Opinion check icon
  Guvernul nu ar trebui sa se substituie parlamentului (legislativul) dand ordonante de urgenta oricand si pentru orice. Deci, premierul ar trebui sa stie foarte clar pentru ce da fiecare ordonanta in parte.
  • Like 0
  • @ Opinion
   raimond check icon
   Ar trebui ca OUG sa poata fi date doar in caz de calamitati naturale. Si atunci doar strict pe ceva legat direct de situatia creata (alocari de fonduri, etc). Si sa poata fi anulate imediat la propunerea mai multor entitati (presedinte, parlament, avocatul poporului, CCR) de catre ICCJ de ex., daca nu respecta aceste cerinte.
   • Like 0
 • Nu trebuie sa cunoasca TOATE domeniile? Cunoaste macar UN domeniu?
  • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult