Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Parada aeriană în Piața Roșie a fost anulată „din cauza vremii”. Analist militar britanic, despre festivitățile de Ziua Victoriei de la Moscova: O chestiune „foarte discretă”

parada - Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

Parada de 9 mai, Ziua Victoriei, în Rusia a fost una „în liniște”, notează CNN. Analiști militari consultați postul de televiziune au remarcat o paradă discretă, care a adunat mii de trupe în Piața Roșie, însă  defilarea aeriană așteptată a evenimentului anual a fost anulată „din cauza vremii”, potrivit unui oficial de la Kremlin. Forțele aeriene ruse au făcut repetiții pe cerul Moscovei, săptămâna trecută, avioanele survolând cerul inclusiv în formație simbolizând litera „Z”, ce apare pe tancurile folosite în invazia militară rusă în Ucraina.

Foto Ramil Sitdikov / Sputnik / Profimedia

Nicholas Drummond, analist al industriei de apărare specializat în războiul terestru, a descris parada de anul acesta de Ziua Victoriei de la Moscova drept una „foarte discretă”.

Drummond, care este un fost ofițer al armatei britanice, a remarcat la festivitățile de la Moscova de anul acesta o disciplină și o precizie care au lipsit anul trecut, hotărârea fermă care s-a citit pe multe fețe sugerând, în opinia analistului militar, că Vladimir Putin și-a consolidat puterea, în urma evenimentelor recente.

Foto Alexey Maishev / Sputnik / Profimedia

Foto: Evgeny Biyatov / Sputnik / Profimedia

În discursul de la începutul paradei, Vladimir Putin a reiterat motivele invadării Ucrainei, spunând că intervenția este necesară, deoarece Occidentul creează „amenințări lângă granițele noastre” și „se pregătește pentru invadarea pământului nostru”. Putin a mai spus că Occidentul nu a luat în seamă propunerile de dialog venite din partea Rusiei. 

Foto Mikhail Metzel / Kremlin Pool / EPA / Profimedia

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult