Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Pesedistul Cătălin Rădulescu, „mitralieră” către americani: Nu suntem colonie, nu suntem vasalii nimănui, în 1989 am luptat să nu mai fie niciun fel de dictat nici intern, nici extern

Cătălin Rădulescu

Deputatul Cătălin Rădulescu este cel care spunea, în contextul manifestațiilor împotriva OUG 13, că și-a păstrat mitraliera cu care a luptat la Revoluție și că este pregătit să o folosească din nou. Miercuri, el i-a „mitraliat” verbal pe oficialii americani care au critica intenția Puterii de a modifica legile justiției. 

„Noi, în 1989, am luptat ca în România să nu mai fie niciun fel de dictat, nici intern, nici extern. Să nu-și închipuie că noi suntem vasali și cineva e stăpân. Noi nu suntem colonie, recomandările nu se fac în scris. Sunt dezinformați de acest ambasador. Nu a respectat și nu respectă convenția de la Viena, ministerul Sănătății să nu-i permită să facă aceste intervenții. 99% dintre magistrați au fost de acord, de ce cineva din afară nu este de acord”, a spus Cătălin Rădulescu. El a adăugat că se simte reprezentat de declarația concepută de șefii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, și trimisă Departamentului de Stat în numele întregului Legislativ. „Mă reprezintă orice fel de răspuns pe care-l dă președintele Camerei Deputaților”, a afirmat Rădulescu.

C.T. Popescu: „Acolo e fals şi uz de fals şi uzurpare de calități oficiale”

Departamentul de Stat al SUA și-a manifestat luni îngrijorarea faţă de modificare legilor justiției și a îndemnat Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și slăbesc lupta împotriva corupției. „SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani în construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției”, a transmis Departamentul de Stat.

La acest mesaj, Dragnea și Tăriceanu au răspuns cu o declarație comună, care conține tușe groase și neadevăruri, pe care au făcut-o publică în numele întregului Parlament. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a afirmat că un astfel de document constituie un fals. 

„Acolo e fals şi uz de fals şi uzurpare de calități oficiale. Se spune în acel comunicat - „Parlamentul României luând act" - Parlamentul României nu a luat niciun act de nimic. Nu a fost comunicat, nu a fost trecut prin protocol, nu a fost votat nimic. E un fals ordinar. Categoric ar trebui să vorbească domnul Iohannis. E o chestiune de securitate naţională şi o chestiune esenţială de politică internaţională, politică externă a României. Responsabilul principal pentru politica externă şi pentru securitate naţională în România este preşedintele României”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gabriel check icon
  Eu in locul americanilor as anula toate vizele caraghiosilor ,,travestitii politicii romanesti" si le as rwcomanda sa viziteze coreeeea de noord,in vizita dw lucru si poate sa ceara coreeeenilor si protectie militara, dar doar pt ei, pt aceste facaturi penibile cu statut si aere de politicieni romani,pai ce a ti fi vrut mai
  panaramelor sa laude neputinta si prostia voastra......
  • Like 0
 • Cel mai aiurea e ca tot ei o sa câștige alegerile si data viitoare, mai aiurea o sa fie când dragnea o sa câștige si alegerile prezidențiale...
  • Like 0
 • Este revoltător cum doar retardații, demenții, trădătorii, hoții, derbedeii, ariviștii, parveniții, tot ce reprezintă răul uman accede la funcții și ranguri înalte in țara asta.
  • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Trexer check icon
   Explică-mi și mie de ce oamenii votați de oameni (ce să vezi, asta-i democrație!) sunt răul uman, nu reflecția poporului? Ți-ar fi convenit să fii condus de oameni pe care nu-i cunoști (formal) și pe care nu i-ai votat?
   • Like 0
  • @ Trexer
   In primul rând, eu, nu acord credit votanților psd din trei considerente: 1. sunt indivizi slugarnici care urmăresc parvenirea; 2. sunt manipulații, șantajații si asistații social in grija, toate cele trei categorii, autorităților locale apartinatoare psd-ului; 3. nive!ul de discernământ, cultural și educațional este, mai mult decât, redus. Apoi, ce înseamnă a-i cunoaște formal? Pe actualii îi cunoșteam mai mult decât formal, de 28 de ani, puține mutre noi același caracter. Și in final eu nu i-am votat, nu-i votez și nu-i voi vota. I-am considerat, întotdeauna, dușmanii țării, mincinoși, incompetenți, fățărnici, așa cum i-am numit - tot ce are acest popor mai rău.
   • Like 2
 • Astfel de declarații îmi aduc aminte de istoricul Lucian Boia într-una din cărțile sale despre comunism:

  " Comunismul a pierdut bătălia, comuniștii nu! "

  Că sa folosesc expresii din lumea sportului acest Rădulescu, Șerban Nicolae, Dragnea ș.a. nu erau atunci, în 1989, decât juniorii U16, U17 până spre U20 ai PCR. Strigă Rădulescu că din gură de șarpe că el a fost pe baricade. Faptul că unii din ei se dau revoluționari nu are relevanță. Oamenii copiază/plagiază cu succes și azi stereotipurile lui nea Nicu: " Neamestecul in treburili interne..." versus " demnitatea și suveranitatea parlamentului"; "agenturilor" versus "statul paralel" și altele.
  Până la urmă nici Lucian Boia nu are dreptate. Comunismul nu a fost decât un instrument în mâna unor derbedei care doreau să jefuiască o țară. În 89 instrumentul s-a perimat iar derbedeii (și urmașii lor) nu s-au cramponat de el. L-au aruncat la coș și s-au orientat după altul.
  • Like 0
  • @ Catalin Vasile Dumitrescu
   Trexer check icon
   Dacă ai ajuns să-l memorezi pe Boia, înseamnă că e grav și te afli într-o poziție exact a celor pe care deputatul îi critică, a filoxenilor
   • Like 0
  • @ Trexer
   Nu mereu sunt de acord cu Boia, Djuvara sau alți istorici dar asta nu înseamnă că nu au lucruri bune, de reținut. Iar dacă sunt în poziția celor pe care deputatul/ derutatul îi critică e ok. Sunt unde trebuie!
   • Like 0
  • @ Trexer
   Individul, deputatul, este un dement, criticile lui nu valorează nici cât o ceapă degerată. Va dispare, la gunoi, odată cu stăpânul lui dragnea. Vor rămâne niste amintiri dureroase, rezultatul imbecilității unora si indolenței altora. E o rușine că asemenea specimene au ajuns să conducă o țară, fie ea si România. Iar noi ne merităm pedeapsa. Suntem lași. Nu avem curajul să-i luam, la propriu, de gât și să dam cu ei de pământ până ii facem praf. Așteptăm de la alții să ne scape de răul făcut de noi. Așa am fost întotdeauna.
   • Like 0
 • Casargoz check icon
  în 1989 am luptat să nu mai fie niciun fel de dictat nici intern, nici extern...
  Noi am luptat in 1989 in doua feluri:
  uniii cu mitraliera altii fara...
  niciodata impreuna...
  faptul ca cineva a dat diplome celor cu miraliera si ceilalti nu au primit sau cerut nimic nu inseamna "impreuna"
  deci nu noi...: niciodata...
  • Like 2
 • Doamne fereşte, eu am glumit când am zis că de la miting, din Craiova, plecăm în marş spre Pearl Harbour, da' ăsta îşi ia şi Kalaşnicov-ul...!
  • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult