Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cu trenul spre mare. Peste 40 de grade în vagoane, o oră întârziere, uși defecte și linia greșit anunțată

Tren CFR spre Constanța

CFR Călători, apreciem sincer faptul că în toiul verii călătorim în vagoanele voastre modernizate, fără aer condiționat, ce au temperaturi de peste 40 grade Celsius. Good job, guys!

Tocmai am citit că dezinsecția vagoanelor a fost realizată în data de 1 august 2023, adică astăzi.


Deci, să recapitulăm:

1. Linia la care a fost anunțat trenul a fost anunțată greșit. A trebuit să sărim peste linii pentru a ajunge la trenul nostru.

2. Ușile nu se deschideau. A trebuit sa urcăm în vagonul 1 pentru a ajunge la locurile noastre din vagonul 3.

3. Înăuntru sunt peste 40 de grade Celsius.

4. Trenul a avut o oră întârziere. Mai jos, o imagine surprinsă când întârzierea ajunsese la 45 de minute.

5. Vagoanele au fost supuse dezinsecției astăzi. Nu e problemă, dacă aveam păduchi acum nu vom mai avea.

Aceste condiții minunate, la clasa 1, se pot experimenta în trenul 1885, care a plecat cu peste o oră întârziere spre Constanța, din Gara de Nord.

România este o țara unde lipsa de punctualitate, de seriozitate și de respect pentru cetățeni reprezintă un fenomen generalizat. La fel ca și în cazul trenurilor care circulă în această țară.

40 de grade în vagoane, o oră întârziere, uși defecte și linia greșit anunțată. Cu CFR, la clasa 1 spre Constanța

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • In mareata-i intelepciune Uniunea Europeana a decis ca masinile personale sa fie reduse drastic dupa 2035 si guvernul Romaniei s-a confirmat (tot in mareata-i intelepciune). Articolul arata alternativa la transportul cu masina personala. Cititorii trag concluzii singuri, dupa puterile lor. Cel mai probabil politicile astea vor aduce la putere partide extremiste ori ciudate. Intrebarea e "cui prodest?".
    • Like 2
    • @ haim_mononucleozovici
      Adrian S check icon
      Noi intentionam sa facem o astfel de calatorie cu copii, care nu au vazut tren decat la TV. Dar din motivele bine cunoscute...intarziem aceasta experienta.
      Cu totii ne dorim sa avem servicii publice de calitate, sa avem transport public ieftin si cu standarde inalte... dar nu prea vrem sa platim taxe si impozite ridicate, si din putinul care se plateste..se fura pe rupte prin contracte cu dedicatie sau cheltuieli supraestimate.
      Nu vom avea niciodata serviciile publice decente atat timp cat furam si la plata taxelor si din taxele platite deja de unii...mai cinstiti.
      • Like 1
  • Nume check icon
    Ne innebuniti in fiecare an, nu neaparat Dvs. dar toata media copy paste din Romania, cu Constanta, Mamaia, litoralul romanesc, sezlongurile - esti un sarac parlit daca nu ai sezlong la mare, chiar daca bei bere la pet si mananci mici pe carton, parcarile, cluburile cu roabe cu sampanii false, conditiile de cazare, serviciile, turistii care sunt neamuri proaste sau au veleitati de masterschef pe resourile din camere, preturile si mai ales gradele de ocupare.
    Daca am am fi atat de concentrati in fiecare an pe lucrurile care conteaza in tara acesta la fel ca abureala de pe litoralul romanesc am fi departe ca natie...
    • Like 1
  • Ovidiu check icon
    Cei care călătoresc regulat cu CFR-Călători sunt deja resemnați. Mizeria și disconfortul de care au parte, prin gări și vagoane, a devenit ceva obișnuit, fiind anormalul perceput ca normalitate. Oamenii sunt mulțumiți dacă ajung întregi la destinație, având în vedere starea precară a infrastructurii CFR. Călătorești la 40 de grade, pe niște scaune uzate și murdare, privind pe ferestre cu geamuri năclăite de zoaie uscate în soare. La capete de vagon, în zona ușilor, ca și în toalete, se fumează pe ruptelea. Conductorii trec impasibili cu șepcile muiate de sudoare și turtiți de căldură. Ventilația e absentă, și nimeni nu se deranjează să întrebe, de ce.
    Nu-ți place? Păi, cine te-a suit în tren, moșule, ia-ți un BMW dacă nu-ți convine!
    • Like 2
  • Adrian S check icon
    Dar ceva bun s a intamplat cu aceasta ocazie?
    Trenul a pornit spre destinatie, ati ajuns in siguranta, geamurile se deschideau ..chiar daca usile nu prea...?
    Ati reusit sa vedeti ceva interesant si pozitiv?

    La noi se circula cu viteza redusa pe CF. unii se plang ca pierd timpul...altii se bucura de peisaje.

    Stiati toate acestea inca dinainte sa cumparati bilet, chiar daca unele erau la capitolul risc de a ... fi anuntata gresita linia, de a nu functiona toate in vagoanele vechi..etc, etc

    Ati ales sa faceti totusi calatoria.
    Sper ca ati ajuns cu bine la destinatie
    • Like 1
    • @ Adrian S
      Si in India trenurile ajung la destinatie in mod normal, iar unele au accidente,...deci...
      • Like 0
    • @ KapetanMavromati
      Adrian S check icon
      Trebuie sa vizitezi si sa experimentezi un drum cu trenul in India. Cel despre care amintesti si pe care inteleg ca il compari cu cel din Romania.
      DUPA.... asteptam cu totii impresii de calatorie !
      • Like 1
    • @ Adrian S
      Am folisit comparatia tocmai pentru cà l'am experimentat. Dar nu este aici locul sa etalez impresiile mele de calatorie.
      • Like 0
  • Nimic nou sub soarele estival...un déjà vu care mi'e teamà ca va mai dura incà vreo cativa ani buni (estimarea mea optimistà este sub un deceniu)
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult