Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PNL începe procedurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului

Victor Ciorbea

La începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune o solicitare la conducerile celor două Camere pentru a fi discutată, în prima şedinţă de plen reunit, revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocatul Poporului, potrivit Digi24.

„Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, conform Digi24.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a trimis la începutul lunii ianuarie la Curtea Constituţională sesizarea în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Simona check icon
  Jos cu Ciorbea si cu toate capusele , avemnevoie de o deparazitare masiva
  • Like 0
 • Victor Ciorbea este unul din cele multe desamagiri pe care le.am avuta in ultimii 26 de ani urmarind politica romaneasca.Un barbat modest cu cunostiinte juridice,imbracat modest,locuind modest cu o viata asemenatoare majoritatii intelectualiilor aniilor 1990.
  Iata ce aduce sistemul :Ciorbea intre timp s-a saturat probabil de incercari de a fi loial propriilor idei-Imprejurarea ademenitoare a luxului ,sigurantei de a face parte din clica actual castigatoare l-a schimbat, l-a facut mai plin corporal,mai bine imbracat si mai sigur de pasii pe parchetul saliilor bucurestene.Arivistul Ciorbea isi da si meseria pentru a ramane pe linga curtea Domnitorului sau mai bine zis Domnitorului de moment...
  ...si cate si cate asemena stele cazatoare pe cerul Romaniei !
  • Like 0
 • Ciorbea trebuie demis cat mai rapid. Avocatul diavolului , nu al poporului
  • Like 0
 • ...si daca ar fi fost Pro PNL...l.ar fi demis PSD.ul ...nu !?
  Sa fii neutru... n.ai cum sa ajungi acolo!!
  • Like 0
  • @ Ionel Tomegea
   Trebuie sa aiba o limita....iar el nu o are
   • Like 0
 • era si timpul!
  • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult