Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

PNL începe procedurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului

Victor Ciorbea

La începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune o solicitare la conducerile celor două Camere pentru a fi discutată, în prima şedinţă de plen reunit, revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocatul Poporului, potrivit Digi24.

„Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, conform Digi24.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a trimis la începutul lunii ianuarie la Curtea Constituţională sesizarea în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Simona check icon
  Jos cu Ciorbea si cu toate capusele , avemnevoie de o deparazitare masiva
  • Like 0
 • Victor Ciorbea este unul din cele multe desamagiri pe care le.am avuta in ultimii 26 de ani urmarind politica romaneasca.Un barbat modest cu cunostiinte juridice,imbracat modest,locuind modest cu o viata asemenatoare majoritatii intelectualiilor aniilor 1990.
  Iata ce aduce sistemul :Ciorbea intre timp s-a saturat probabil de incercari de a fi loial propriilor idei-Imprejurarea ademenitoare a luxului ,sigurantei de a face parte din clica actual castigatoare l-a schimbat, l-a facut mai plin corporal,mai bine imbracat si mai sigur de pasii pe parchetul saliilor bucurestene.Arivistul Ciorbea isi da si meseria pentru a ramane pe linga curtea Domnitorului sau mai bine zis Domnitorului de moment...
  ...si cate si cate asemena stele cazatoare pe cerul Romaniei !
  • Like 0
 • Ciorbea trebuie demis cat mai rapid. Avocatul diavolului , nu al poporului
  • Like 0
 • ...si daca ar fi fost Pro PNL...l.ar fi demis PSD.ul ...nu !?
  Sa fii neutru... n.ai cum sa ajungi acolo!!
  • Like 0
  • @ Ionel Tomegea
   Trebuie sa aiba o limita....iar el nu o are
   • Like 0
 • era si timpul!
  • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult