Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

PNL începe procedurile pentru revocarea lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului

Victor Ciorbea

La începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune o solicitare la conducerile celor două Camere pentru a fi discutată, în prima şedinţă de plen reunit, revocarea lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocatul Poporului, potrivit Digi24.

„Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului Poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, conform Digi24.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a trimis la începutul lunii ianuarie la Curtea Constituţională sesizarea în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Simona check icon
  Jos cu Ciorbea si cu toate capusele , avemnevoie de o deparazitare masiva
  • Like 0
 • Victor Ciorbea este unul din cele multe desamagiri pe care le.am avuta in ultimii 26 de ani urmarind politica romaneasca.Un barbat modest cu cunostiinte juridice,imbracat modest,locuind modest cu o viata asemenatoare majoritatii intelectualiilor aniilor 1990.
  Iata ce aduce sistemul :Ciorbea intre timp s-a saturat probabil de incercari de a fi loial propriilor idei-Imprejurarea ademenitoare a luxului ,sigurantei de a face parte din clica actual castigatoare l-a schimbat, l-a facut mai plin corporal,mai bine imbracat si mai sigur de pasii pe parchetul saliilor bucurestene.Arivistul Ciorbea isi da si meseria pentru a ramane pe linga curtea Domnitorului sau mai bine zis Domnitorului de moment...
  ...si cate si cate asemena stele cazatoare pe cerul Romaniei !
  • Like 0
 • Ciorbea trebuie demis cat mai rapid. Avocatul diavolului , nu al poporului
  • Like 0
 • ...si daca ar fi fost Pro PNL...l.ar fi demis PSD.ul ...nu !?
  Sa fii neutru... n.ai cum sa ajungi acolo!!
  • Like 0
  • @ Ionel Tomegea
   Trebuie sa aiba o limita....iar el nu o are
   • Like 0
 • era si timpul!
  • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult