Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Povestea războiului din Ucraina, explicată vizual prin patru opere ale lui Banksy

Banski

Foto: Sergey Dolzhenko / EPA / Profimedia

Povestea războiului din Ucraina a fost explicată vizual prin patru opere ale lui Banksy:

Celebrul artist a desenat pe fațada unei clădiri din Borodianka, lângă Kiev, un bărbat în echipament de judoka cu trăsături asemănătoarea lui Vladimir Putin, care este aruncat la pământ de un competitor cu mult mai mic decât el: un copil. Un fel de interpretare mai nouă a lui David vs. Goliat.

Foto: Andrew Kravchenko / AP / Profimedia

Foto: Andrew Kravchenko / AP / Profimedia

Un alt mural, care a și fost publicat pe contul de Instagram al lui Banksy, evidențiază o gimnastă ce încearcă să stea în echilibru, în mâini, ținând parcă cu picioarele sale dezastrul lăsat în urmă de ruși.

Un alt „șablon”, realizat în stilul lui Banksy și apărut pe fațada unei clădiri din Irpin prezintă o tânără cu o panglică, într-un exercițiu de gimnastică ritmică, în care sportiva pare să se „sprijine” de o spărtură din zid.

foto Oleg Pereverzev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

De asemenea, încă o pictură văzută în apropierea capitalei ucrainene înfățișează doi copii care folosesc o apărare statică antitanc pe post de balansoar.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult