Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Povestea războiului din Ucraina, explicată vizual prin patru opere ale lui Banksy

Banski

Foto: Sergey Dolzhenko / EPA / Profimedia

Povestea războiului din Ucraina a fost explicată vizual prin patru opere ale lui Banksy:

Celebrul artist a desenat pe fațada unei clădiri din Borodianka, lângă Kiev, un bărbat în echipament de judoka cu trăsături asemănătoarea lui Vladimir Putin, care este aruncat la pământ de un competitor cu mult mai mic decât el: un copil. Un fel de interpretare mai nouă a lui David vs. Goliat.

Foto: Andrew Kravchenko / AP / Profimedia

Foto: Andrew Kravchenko / AP / Profimedia

Un alt mural, care a și fost publicat pe contul de Instagram al lui Banksy, evidențiază o gimnastă ce încearcă să stea în echilibru, în mâini, ținând parcă cu picioarele sale dezastrul lăsat în urmă de ruși.

Un alt „șablon”, realizat în stilul lui Banksy și apărut pe fațada unei clădiri din Irpin prezintă o tânără cu o panglică, într-un exercițiu de gimnastică ritmică, în care sportiva pare să se „sprijine” de o spărtură din zid.

foto Oleg Pereverzev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

De asemenea, încă o pictură văzută în apropierea capitalei ucrainene înfățișează doi copii care folosesc o apărare statică antitanc pe post de balansoar.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult