Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Povestea războiului din Ucraina, explicată vizual prin patru opere ale lui Banksy

Banski

Foto: Sergey Dolzhenko / EPA / Profimedia

Povestea războiului din Ucraina a fost explicată vizual prin patru opere ale lui Banksy:

Celebrul artist a desenat pe fațada unei clădiri din Borodianka, lângă Kiev, un bărbat în echipament de judoka cu trăsături asemănătoarea lui Vladimir Putin, care este aruncat la pământ de un competitor cu mult mai mic decât el: un copil. Un fel de interpretare mai nouă a lui David vs. Goliat.

Foto: Andrew Kravchenko / AP / Profimedia

Foto: Andrew Kravchenko / AP / Profimedia

Un alt mural, care a și fost publicat pe contul de Instagram al lui Banksy, evidențiază o gimnastă ce încearcă să stea în echilibru, în mâini, ținând parcă cu picioarele sale dezastrul lăsat în urmă de ruși.

Un alt „șablon”, realizat în stilul lui Banksy și apărut pe fațada unei clădiri din Irpin prezintă o tânără cu o panglică, într-un exercițiu de gimnastică ritmică, în care sportiva pare să se „sprijine” de o spărtură din zid.

foto Oleg Pereverzev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

De asemenea, încă o pictură văzută în apropierea capitalei ucrainene înfățișează doi copii care folosesc o apărare statică antitanc pe post de balansoar.


Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult