Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Prefectul Berbeceanu anunță că studenții de la Medicină vor lucra ca voluntari într-un nou call center cu 72 de linii telefonice pentru efectuarea anchetelor epidemiologice

Call center Covid - București

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat înființarea în București a unui call center, cu 72 de linii telefonice, care să ducă la identificarea mai rapidă a celor care au venit în contact cu persoane infectate cu Covid.


Call center-ul funcționează mulțumită sprijinului voluntar oferit de studenții Facultății de Medicină din București, a spus Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.


„În numai câteva zile, Instituția Prefectului Municipiului București în colaborare cu Primăria Generală și DSP București, cu suportul tehnic al S.T.S. a reușit operationalizarea unui call-center cu 72 de linii telefonice.

Toate acestea însă ar fi fost în zadar fără implicarea totală a studenților Facultății de Medicină București care, pe bază de voluntariat, au ales să-i ajute pe medicii DSP în realizarea anchetelor epidemiologice.

Astfel, cu sprijinul viitorilor medici, intenționăm să reducem cât mai mult timpii de realizare a anchetelor epidemiologice, să identificăm în termen cât mai scurt contactele directe ale persoanelor infectate cu Covid 19 și, prin izolarea rapidă a acestora, să întrerupem lanțul de transmitere a virusului.

Ne dorim ca în perioada imediat următoare să operationalizăm încă un asemenea centru, sperând ca prin realizarea rapidă și temeinică a anchetelor epidemiologice să putem să stabilim zonele din oraș cu un grad ridicat de infectare, pentru a putea să acționăm căt mai aplicat.

PS. Am întâlnit studenți care, deși în cursul zilei de ieri au desfășurat activități în centru în ambele ture, astăzi, la prima oră, au revenit pentru a ajuta! Mulțumesc!”, a scris prefectul pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult