Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Premierul Cioloș: „Suntem alături de voi, Cătălina, Marian, vă iubim și vă apreciem enorm, pentru că știm cât munciți și cât dăruiți”

Premierul Dacian Cioloș a postat pe Facebook un mesaj de susținere pentru Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, precum și pentru toți sportivii români care participă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.  


„Cătălina Ponor știe să dăruiască atunci când câștigă, așa cum dăruiește și când trece prin momente mai grele. Să fim alături de ea, de Marian Drăgulescu, de toți sportivii români care dau totul la Jocurile Olimpice, să le spunem că-i iubim pentru ceea ce sunt și ceea ce fac. Haideți să nu fim doar consumatori de victorii. În astfel de momente, să fim suporteri adevărați pentru toți aceia pentru care sportul este un mod de viață, este formator de caractere - uneori în condiții foarte grele, este fair-play și autodepășire. Este momentul să recunoaștem că, după fiecare competiție, învățămintele trebuie să le tragem și noi, ca oameni chemați să-i susțină, să-i sprijine. Suntem alături de voi Cătălina, Marian, vă iubim și vă apreciem enorm, pentru că știm cât munciți și cât dăruiți pentru a ne reprezenta acolo și pentru a ne oferi momente de emoție și de bucurie”, a scris pe Facebook premierul Dacian Cioloș.

Șeful Guvernului a precizat, într-un răspuns la un comentariu la postarea sa, că „în niciun caz nu trebuie să ne obișnuim cu eșecurile. Trebuie doar să acceptăm că uneori viața ne obligă să învățăm și din eșecuri, pentru a le putea depăși. Să acceptăm ca și un eșec poate fi un pas înainte la fel precum este o victorie. Un adevărat competitor știe asta".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Este pentru prima dată când îmi pare rău că n-am cont în Facebook (nu-i nimic, o să-mi treacă repede!). Domnul Cioloş varsă lacrimi de politician că aşa-i în trend. Dumnealui n-am ce să-i cer, că-i tehnocrat. Pe principiul "Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să plece!" Dar, decât să plângă la mormântul sportului românesc (ei, politicienii), mai bine s-ar gândi cum să mărească numărul orelor de educaţie fizică în gimnaziu şi la liceu. Şi, poate, s-or gândi şi la obligativitatea lor. Apoi, cine ştie (minune mare!), s-or mai organiza şi ceva competiţii sportive de masă. Cred că renunţarea la două-trei festivaluri ale cârnaţilor, ale codobaturii şi a măturii cu trifoi ar asigura fondurile necesare pentru nişte campionate gen "Sportul pentru toţi". Cu răbdare, după vreo 10 ani, o să avem şi o bază de selecţie pentru performaţă. Şi, posibil, peste încă vreo 10 ani vom avea din nou medaliaţi olimpici. Ce ziceţi, vi se pare plauzibil?
  • Like 0
 • Vad ca sunt din ce in ce mai multe "articole" care sunt de fapt copy-paste la o stire (nici macar stire, ci doar un post de FB). Si asta dupa 13 ore de la postul initial. Aceasta tentativa de articol putea fi limitata la o singura fraza: "Dati click aici sa vedeti ce a declarat premierul Ciolos". Si era cam acelasi lucru.
  • Like 0
 • Stefania check icon
  Dar ca trebuie facut ceva domnul Ciolos nu spune? Este frumos gestul domniei sale dar nu este de ajuns.In calitatea pe care o are trebuie sa vina cu o strategie! Sau si asta dureaza 100 de ani pentru ca este foarte greu in Romania sau pentru ca sunt considerate strategiile farfurii zburatoare!
  Unde sunt bazele de selectie pentru toti copii, mai ales pentru cei saraci?
  Performanta se naste din saracie, parerea mea.Nu putem face performanta cu banii parintilor care tin mortis sa-si vada copii sportivi desi nu sunt talentati. Avem nevoie de o selectie a talentelor din cele mai sarace regiuni ale Romaniei. Avem nevoie de aceste baze de selectie, unde poti gasi copii talentati care pot fi adusi la marile baze sportive, pot fi imbracati, invatati si antrenati.Abia atunci vom avea perfomante exceptionale!
  • Like 0
  • @ Stefania
   Judecand dupa alocarile bugetare recente, pare ca strategia Romaniei in acest domeniu pare sa fie una religioasa. Adica putem sa investim in gimnastica....dar mai bine terminam Catedrala....unde putem sa ne ducem dupa aia sa ne rugam sa cada ceilalti finalisti de pe bara si sa castigam noi!!
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult