Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale, așa că nu pot fi supraimpozitate.
„Pensiile militare, indiferent de domeniul unde îşi desfăşoară activitatea, sunt pensii militare de stat, sunt pensii de serviciu, nu sunt pensii speciale”, a afirmat șeful Executivului, potrivit Agerpres.
Întrebat într-o conferință de presă despre impozitarea pensiilor speciale, Nicolae Ciucă a spus că în acest moment nu poate fi luată această decizie.
"În momentul de faţă, aţi văzut care a fost conţinutul ordonanţei de urgenţă. Impozitarea, aşa cum arată lucrurile acum, este un aspect care trebuie foarte bine corelat cu digitalizarea sistemului din Ministerul de Finanţe, astfel încât să putem să avem un sistem care să ne dea cu adevărat imaginea a tot ceea ce înseamnă partea de venituri şi în felul acesta să se stabilească nivelul de impozitare. Aşa cum arată lucrurile acum, nu putem să luăm această decizie", a adăugat premierul.
Premierul Nicolae Ciucă a încasat, în 2020, din pensia militară, venituri de 215.880 lei, potrivit declarației de avere consultate de Economedia. Comisia Europeană a cerut Guvernului să introducă și pensiile militare în reforma legii pensiilor, care se va baza pe contributivitate, notează aceeași sursă.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Și vă rog să remarcați că toți beneficiarii de pensii speciale fac parte din categorii profesionale care care au salariile/veniturile cele mai mari, cărora chiar și legea GENERALĂ a pensiilor le-a fi asigurat pensiile cele mai mari. Mai atrag atenția că avizarea, aprobarea și... apărarea legilor pentru pensii SPECIALE a fost asigurată de oameni (?) aflați în conflict de interese. Un excelent specialist în economie, d.l. Iancu Guda, a publicat chiar în această ediție a „Republicii” noastre un articol intitulat „Pensiile speciale, cu „cifrele pe masă””. Pentru cei dintre noi care nu se prea descurcă în înțelegerea cifrelor fiscale propun discuția „Despre pensiile SPECIALE cu bunul simț pe masă alături de Art. 1, al. 3 și Art. 16” din Constituția României, singura LEGE aprobată într-un referendum de întregul popor.