Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia. Dorin Recean, desemnat de Maia Sandu în funcția de prim-ministru

Dorin Recean.

Dorin Recean / Sursa foto: Ziarul de Gardă

UPDATE: Președintele Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de desemnare a lui Dorin Recean în calitate de candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

UPDATE: Noul premier al Republicii Moldova ar putea fi Dorin Recean, consilier prezidențial pe probleme de securitate, pe lângă președintele Republicii Moldova, potrivit unor surse citate de Ziarul de Gardă.  Dorin Recean a fost numit, pe 7 februarie anul trecut, secretar general al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova. 

Publicația amintită scrie că, în februarie 2013, Dorin Recean, care era ministru de Interne în Guvernul condus de Vlad Filat, a fost protagonistul unui scandal mediatic după ce în spațiul public a apărut o înregistrare a unei discuții telefonice dintre el și Nicolae Vicol, pe atunci șef al Serviciului Fiscal de Stat. În discuții, Recean i-ar fi dat indicații șefului de la Fisc, fiind supărat pe comportamentul acestuia. Discuțiile au apărut în spațiul public în contextul dosarului penal în care era vizat Nicolae Vicol, telefonul acestuia fiind interceptat, notează Ziarul de Gardă.

STIREA INITIALA

Premierul Republicii Moldova Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia din funcție printr-o declarație de presă.

Informația vine după ce presa de la Chișinău a relatat vineri dimineață că întregul guvern ar urma să cadă. De altfel, încă din 6 februarie canalele de Telegram de peste Prut au relatat despre o posibilă demisie a Nataliei Gavrilița și a mai multor miniștri.

Sursele de la Chișinău au comunicat că în viitorul guvern și-ar putea păstra funcțiile miniștrii Nicu Popescu, Andrei Spînu și Ala Nemerenco.

„În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat țara, progresele noastre au fost apreciate foarte înalt de UE. Oamenii noștri merită să se bucure de toate beneficiile UE de care au fost lipsiți 30 de ani. Dacă Guvernul ar fi avut acasă aceeași susținere și încredere pe care am simțit-o la partenerii noștri europeni, am fi reușit să avansăm mai mult și mai repede”, a transmis Natalia Gavrilița.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult