Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Președintele Joe Biden, la Kiev: „Vă vom fi alături oricât de mult va fi nevoie”

Joe Biden la Kiev.

Foto: Ukraine Presidency via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Mișcare-surprinzătoare a președintelui american. Joe Biden a ajuns luni în vizită în Ucraina, unde s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski. 

Vizita este una simbolică, președintele american vrea să arate sprijinul Statelor Unite ale Americii, alături de restul aliaților din NATO, față de Ucraina. 

„Un an mai târziu, Kievul rămâne în picioare. Și Ucraina rămâne în picioare. Democrația rămâne în picioare. America și lumea stau alături de Ucraina”, a spus președintele american Joe Biden, în discursul susținut la Kiev. Mesajul, în engleză și ucraineană, a fost publicat și pe contul de Twitter al președintelui american.

Foto Twitter President Biden

Pe Twitter au apărut imagini cu cei doi președinți în timp ce se plimbă pe străzi în Kiev, în sunetul sirenelor antiaeriene.

De la Kiev, președintele Joe Biden a plecat către Varșovia, unde are o vizită programată. 

UPDATE: Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a confirmat că delegația prezidențială a anunțat Rusia despre călătoria președintelui Biden la Kiev. Pregătirile pentru călătorie au început în urmă cu câteva luni, dar decizia finală fost luată vineri, a spus Sullivan, citat de BBC. Casa Albă a informat partea rusă despre călătorie cu câteva ore înainte de plecare.

UPDATE: „Știu că va exista un pachet foarte semnificativ de sprijin pentru Ucraina, iar asta este un semnal clar că agresiunea Rusiei nu are nicio șansă. Ucraina vă este recunoscătoare, domnule președinte”, i-a spus Volodimir Zelenski lui Joe Biden.

UPDATE: Veți duce acest război cât va fi nevoie. Vă vom fi alături oricât de mult va fi nevoie, a spus președintele Joe Biden în discursul susținut la Kiev. 

Biden a anunţat la Kiev un ajutor suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari şi a transmis că în această săptămână va anunţa noi sancţiuni împotriva Rusiei.

„Ne apropiem de aniversarea invaziei brutale a Ucrainei de către Rusia. Mă aflu astăzi la Kiev pentru a mă întâlni cu președintele Zelenski și pentru a reafirma angajamentul nostru neclintit față de democrația, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Când Putin și-a lansat invazia cu aproape un an în urmă, el credea că Ucraina era slabă și Occidentul era divizat. A crezut că poate rezista mai mult decât noi. Dar s-a înșelat total.

În ultimul an, Statele Unite au construit o coaliție de națiuni de la Atlantic până la Pacific pentru a ajuta la apărarea Ucrainei cu sprijin militar, economic și umanitar fără precedent – ​​și acest sprijin va dura”, este mesajul de pe contul de Twitter al președintelui Biden.

Foto: Evan Vucci / AFP / Profimedia

Vizita președintelui american în Ucraina vine în contextul în care pe 24 februarie se împlinește un an de la invazia Rusiei în Ucraina.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult