Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Președintele Joe Biden a aprobat trimiterea de trupe americane în Europa de Est, inclusiv în România

Trupe americane

Foto: Profimedia

Vin americanii.

Președintele Joe Biden a aprobat oficial, miercuri, trimiterea de trupe americane în Europa de Est, inclusiv în România. Desfășurările sunt o dovadă de susținere față de aliații NATO, care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei în apropierea Ucrainei, susțin oficialii americani.

Astfel, vor fi trimiși aproximativ 2.000 de militari americani în Polonia și alte câteva mii în țările din sud-estul NATO, inclusiv România. În țara noastră ar urma să fie desfășurați circa 1.100 de soldați americani de la Baza militară americană de la Ramstein, din Germania. Ei fac parte din batalionul de infanterie „Stryker”.

De altfel, Joe Biden a anunțat pe 29 ianuarie că va trimite un număr de militari americani în Europa de Est „în curând”, ca urmare a situației tot mai tensionate din Ucraina. Liderul de la Casa albă a exclus însă posibilitatea desfășurării de trupe în Ucraina, care nu face parte din Alianța Nord-Atlantică.

Pe scurt, SUA au plasat 8.500 de trupe în alertă ridicată pentru desfășurarea în Europa. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a transmis recent că trupele vor fi disponibile în funcție de felul în care evoluează situația.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu vor razboi , nuuu . Ce??? Alea enspe mii de miliarde de dolari bagate in armata? Eeee nu , sunt pentru aparare. Nu se pot ocupa de China , pana nu pune Rusia cu botul pe labe. Ca de fapt China ii miza , nu o Rusie expirata. Dar si ursul ramolit (Rusia), intr-un eventual conflict SUA-China , ar putea face ravagii in cotetul de gaini care ii EU in momentul actual. A doua armata ca putere in Europa , dupa Rusia, ii Turcia , care si ea nu ii statornica , jucand la mai multe capete( din cauza asta se si incearca inlaturarea lui Erdogan). Franta , Germania , Italia sunt doar niste gaini fara pene. Ce mai asteapta astia ca Rusia sa faca o actiune in Ucraina.
    • Like 1


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult