Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Președintele Klaus Iohannis: Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară

Klaus Iohannis - Cotroceni

Foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. România va primi prin Comisia Europeană 10 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19.

„Din cauza cererii extrem de mare, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat, prima tranșă urmează să fie primită, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimestru al anului viitor. În baza convențiilor din UE, toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe de vaccin.

Primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a spus Iohannis la conferința de presă de la Cotroceni. 

Șeful statului a fost întrebat de ce sunt diferențe mari între județe în ce privește numărul de testări pentru coronavirus. „Am lansat această provocare experților, am primit un răspuns preliminar care arată cum se fac testările, cum se organizează anchetele epidemiologice. Azi, după întâlnirea pe tema campaniei de vaccinare, am avut o discuție cu ministrul Sănătății și secretarul de stat Arafat. I-am rugat să aprofundeze un pic mai bine tematica și până la următoarea întâlnire să vină cu măsuri de echilibrare a testării în toate județele țării”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a avut marți o întâlnire cu reprezentanți ai sistemului de sănătate în care au fost discutate măsurile pentru gestionarea epidemiei COVID-19.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat și Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare.

Azi au fost raportate 7.733 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în urma a 30.336 de teste. 

Aflați și:

Rucsandra Cioc: Am 37 de ani, nu am boli grave, dar pe mine coronavirusul m-a atacat în așa măsură încât, dacă nu aș fi trecut rapid pe tratament specific, nu știu cum m-aș fi vindecat

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ne fiind un antivccin eu am mari temeri cu privire la aceasta vaccinare. In primul rand un vaccin nu-l aplici fara o minima analiza in prealabil. Trebuie sa stii bine pe ce "suport" instalezi vaccinul. Sunt patit: in urma vaccinarii antigripale, cu un vaccin olandez, am avut, trei ierni la rand pneumonie, vindecata numai cu gforge injectabil, 10 zile. In prezent ma vaccinez numai cu bronchovaxom casete, de 2 ori pe an. Un vaccin anti corona virus este discutabil din moment ce, se spune ca, virusul sufera mutatii peridice. Cum poti realiza un vaccin pentru un asemenea vius cu o asemene dinamica?
    • Like 0
  • tot mai multi fosti bolnavi de corona virus se reinfecteaza,se pare ca imunitatea data de boala dispare intre 3-7luni,ce se va intimpla? ne vom vaccina din 3 in 3 luni?
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult