Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Președintele Klaus Iohannis: Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară

Klaus Iohannis - Cotroceni

Foto presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. România va primi prin Comisia Europeană 10 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19.

„Din cauza cererii extrem de mare, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat, prima tranșă urmează să fie primită, în cel mai favorabil scenariu, în primul trimestru al anului viitor. În baza convențiilor din UE, toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe de vaccin.

Primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a spus Iohannis la conferința de presă de la Cotroceni. 

Șeful statului a fost întrebat de ce sunt diferențe mari între județe în ce privește numărul de testări pentru coronavirus. „Am lansat această provocare experților, am primit un răspuns preliminar care arată cum se fac testările, cum se organizează anchetele epidemiologice. Azi, după întâlnirea pe tema campaniei de vaccinare, am avut o discuție cu ministrul Sănătății și secretarul de stat Arafat. I-am rugat să aprofundeze un pic mai bine tematica și până la următoarea întâlnire să vină cu măsuri de echilibrare a testării în toate județele țării”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Președintele Iohannis a avut marți o întâlnire cu reprezentanți ai sistemului de sănătate în care au fost discutate măsurile pentru gestionarea epidemiei COVID-19.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de stat Raed Arafat și Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare.

Azi au fost raportate 7.733 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în urma a 30.336 de teste. 

Aflați și:

Rucsandra Cioc: Am 37 de ani, nu am boli grave, dar pe mine coronavirusul m-a atacat în așa măsură încât, dacă nu aș fi trecut rapid pe tratament specific, nu știu cum m-aș fi vindecat

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ne fiind un antivccin eu am mari temeri cu privire la aceasta vaccinare. In primul rand un vaccin nu-l aplici fara o minima analiza in prealabil. Trebuie sa stii bine pe ce "suport" instalezi vaccinul. Sunt patit: in urma vaccinarii antigripale, cu un vaccin olandez, am avut, trei ierni la rand pneumonie, vindecata numai cu gforge injectabil, 10 zile. In prezent ma vaccinez numai cu bronchovaxom casete, de 2 ori pe an. Un vaccin anti corona virus este discutabil din moment ce, se spune ca, virusul sufera mutatii peridice. Cum poti realiza un vaccin pentru un asemenea vius cu o asemene dinamica?
    • Like 0
  • tot mai multi fosti bolnavi de corona virus se reinfecteaza,se pare ca imunitatea data de boala dispare intre 3-7luni,ce se va intimpla? ne vom vaccina din 3 in 3 luni?
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult