Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Prima experiență în antreprenoriat a lui Dorin Boerescu, CEO 2Performant: Stăteam în Regie și vindeam nes cu lingurița „mai mare” și pâine „de la Plevnei”

dorin boerescu

Dorin Boerescu, CEO 2Performant, a povestit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că unul dintre principiile pe care le aplică și azi  - calitate promovată bine - l-a învățat încă din vremea studenției, când a făcut primii pași în antreprenoriat, vânzând pâine și nes „cu lingurița”.

„Stăteam în (complexul studențesc) Regie și pe perioada verii am văzut o cerere de pâine și nes. Vindeam nes cu lingurița. Și am decis să profit de această oportunitate. Ceea ce am înțeles atunci este că e foarte mult vorba de diferențiator între oferta ta și oferta celorlalți - erau mai mulți care vindeau același lucru ca și mine - si de felul în care îți faci promovare. 

Luam nes mai de calitate și puneam lingurița mai cu vârf și mă duceam să cumpăr pâine nu de la cea mai apropiată fabrică, de la Grozăvești, ci mă duceam până la fabrica de la Plevnei. Mai erau încă 10 minute de mers pe jos. Și scriam asta pe afișele mele pe care le puneam: „pâine de la Plevnei” și „lingurițe mari”. Și oamenii reacționau. Iar afișele erau portocalii. Învățasem să ies în evidență cu bani puțini. Era cu foarte puțin mai mare prețul hârtiei colorate, însă se vedeau mult mai bine pe panou”, spune antreprenorul. 

De la nes cu lingurița și pâine de la Plevnei, în anul 1995, antreprenorul a ajuns la o companie care anul acesta va ajunge probabil la un milion de tranzacții generate pentru clienții săi și o cifră de afaceri estimată la 20 de milioane de lei în 2020.

El spune că cel mai important sfat pe care îl dă tinerilor care visează să devină oameni de afaceri este să se angajeze mai întâi într-un startup pe care îl admiră. „Primele joburi sunt destinate învățării, nu neapărat câștigării de bani”, a punctat Dorin Boerescu.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, după ora 14:00.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
sound-bars icon