Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Prima experiență în antreprenoriat a lui Dorin Boerescu, CEO 2Performant: Stăteam în Regie și vindeam nes cu lingurița „mai mare” și pâine „de la Plevnei”

dorin boerescu

Dorin Boerescu, CEO 2Performant, a povestit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 că unul dintre principiile pe care le aplică și azi  - calitate promovată bine - l-a învățat încă din vremea studenției, când a făcut primii pași în antreprenoriat, vânzând pâine și nes „cu lingurița”.

„Stăteam în (complexul studențesc) Regie și pe perioada verii am văzut o cerere de pâine și nes. Vindeam nes cu lingurița. Și am decis să profit de această oportunitate. Ceea ce am înțeles atunci este că e foarte mult vorba de diferențiator între oferta ta și oferta celorlalți - erau mai mulți care vindeau același lucru ca și mine - si de felul în care îți faci promovare. 

Luam nes mai de calitate și puneam lingurița mai cu vârf și mă duceam să cumpăr pâine nu de la cea mai apropiată fabrică, de la Grozăvești, ci mă duceam până la fabrica de la Plevnei. Mai erau încă 10 minute de mers pe jos. Și scriam asta pe afișele mele pe care le puneam: „pâine de la Plevnei” și „lingurițe mari”. Și oamenii reacționau. Iar afișele erau portocalii. Învățasem să ies în evidență cu bani puțini. Era cu foarte puțin mai mare prețul hârtiei colorate, însă se vedeau mult mai bine pe panou”, spune antreprenorul. 

De la nes cu lingurița și pâine de la Plevnei, în anul 1995, antreprenorul a ajuns la o companie care anul acesta va ajunge probabil la un milion de tranzacții generate pentru clienții săi și o cifră de afaceri estimată la 20 de milioane de lei în 2020.

El spune că cel mai important sfat pe care îl dă tinerilor care visează să devină oameni de afaceri este să se angajeze mai întâi într-un startup pe care îl admiră. „Primele joburi sunt destinate învățării, nu neapărat câștigării de bani”, a punctat Dorin Boerescu.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica, după ora 14:00.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Vlad Petreanu_

În 1990, după ce lucrase într-o fabrică, Vlad Petreanu s-a angajat la un ziar, unde avea un salariu echivalentul a aproape 90 de dolari. Banii îi ajungeau, spune el, să își cumpere un pachet de țigări - la vremea respectivă fuma - și o cola pe zi, „și abia mă descurcam să mănânc ceva”.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon „La bani mărunți” cu Sergiu Manea, CEO BCR. Podcast amplificat de Republica

Sergiu Manea, care a preluat în urmă cu cinci ani conducerea celei mai mari bănci din România, a povestit că primul său salariu, o sumă echivalentă cu mai puțin de 80 de dolari, l-a primit în septembrie 1994. Se angajase înainte de terminarea facultății pe o poziție entry level, ca referent, la Banca Română pentru Dezvoltare, la Biroul de bănci corespondente, care azi se cheamă „financial institutions”.

Citește mai mult

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult