Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Prima investiție majoră pe care antreprenorul Dragoș Anastasiu ar face-o cu cele 33 de miliarde de euro pe care UE ni le pune la dispoziție: Educația

Dragoș Anastasiu, educație

Sistemul de irigații în agricultură, proiecte din IT, educație, turism de calitate, investiții în sport și în promovarea peste hotare a imaginii României sunt câteva dintre domeniile către care ar direcționa suma de  33 de miliarde de euro pe care ar urma să îi primească România de la UE, spune antreprenorul Dragoș Anastasiu.

Invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Anastasiu spune că o parte din banii proveniți din planul amplu propus de președintele Comisiei Europene pentru revenirea economică de după criza provocată de coronavirus i-ar îndrepta în primul rând către sistemul de educație și pentru „revoluția mentalității” - „să schimbăm mindsetul profesorilor și al părinților”.

Altă sumă ar trebui investită, spune antreprenorul, în dezvoltarea sistemului de irigații, „să nu mai fim la mila lui Dumnezeu”.

Turismul de calitate, sustenabil, pentru turiștii care se duc în zone mai puțin cunoscute, în căutarea de noi experiențe reprezintă un alt sector în care Dragoș Anastasiu spune că ar investi parte din banii europeni: „Noi nu mai vindem camere, vindem experiențe”. 

Zona de IT, industria creativă, sportul și promovarea imaginii României în afară nu ar trebui neglijate, când vine vorba de investiții cu fonduri europene. „Eu am făcut sport de performanță la viața mea. Sportul ajută extrem de mult să înțelegi ce e eșecul, victoria, echipa”.

„Culmea, realitatea noastră e mai bună decât imaginea. Turistii, 99% din cei ce vin prima dată în România, rămân cu gura cascată, așteptările erau mai mici decât realitatea”, vede Anastasiu, care simte nevoia unei așezări în jurul mesei a reprezentanților guvernului, antreprenorilor și parlamentului pentru a discuta despre cheltuirea „cu cap” a fondurilor pe care ar putea să le primească România.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Valentin check icon
    Nu e nimic de reformat câtă vreme profesorii sunt obligaţi să servească o programă şi o metodică greoaie şi prăfuită. Oricâte zorzoane tehnice s-ar agăţa la urechile învăţământului, sistemul va mirosi în continuare a mucegai.
    • Like 0
  • Agricultura performanta,educatia parintilor si copiilor,sanatatea,iar celelalte vor veni implicit,din primele.
    • Like 0
  • Valentin check icon
    E ca şi cum ai avea de mâncat o mâncare greţoasă; dacă schimbi decorul, mâncarea devine mult mai gustoasă.
    Aiureli!
    Mizeriile acelea de programe sunt problema. Programele şi metodica, manualele. Întreg sistemul e putred.
    Până şi manualele de pedagogie urlă sus şi tare că sistemul e putred.

    https://www.youtube.com/watch?v=q364uhFKOZ0
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Din păcate nu el va decide.Oricum banii aceștia se vor duce pe pomeni pentru Pomanagii.
    • Like 0
  • Nu degeaba tipul este unul realmente de succes! A inteles care sunt principalii piloni pe care se fondeaza un stat dezvoltat: educatia si agricultura (“hrana mintii “ si “hrana trupului”). Orice altceva vine dupa.
    • Like 1
  • Infrastructura cred ca ar trebui sa fie prima in lista de prioritati.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult