Sistemul de irigații în agricultură, proiecte din IT, educație, turism de calitate, investiții în sport și în promovarea peste hotare a imaginii României sunt câteva dintre domeniile către care ar direcționa suma de 33 de miliarde de euro pe care ar urma să îi primească România de la UE, spune antreprenorul Dragoș Anastasiu.
Invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, Anastasiu spune că o parte din banii proveniți din planul amplu propus de președintele Comisiei Europene pentru revenirea economică de după criza provocată de coronavirus i-ar îndrepta în primul rând către sistemul de educație și pentru „revoluția mentalității” - „să schimbăm mindsetul profesorilor și al părinților”.
Altă sumă ar trebui investită, spune antreprenorul, în dezvoltarea sistemului de irigații, „să nu mai fim la mila lui Dumnezeu”.
Turismul de calitate, sustenabil, pentru turiștii care se duc în zone mai puțin cunoscute, în căutarea de noi experiențe reprezintă un alt sector în care Dragoș Anastasiu spune că ar investi parte din banii europeni: „Noi nu mai vindem camere, vindem experiențe”.
Zona de IT, industria creativă, sportul și promovarea imaginii României în afară nu ar trebui neglijate, când vine vorba de investiții cu fonduri europene. „Eu am făcut sport de performanță la viața mea. Sportul ajută extrem de mult să înțelegi ce e eșecul, victoria, echipa”.
„Culmea, realitatea noastră e mai bună decât imaginea. Turistii, 99% din cei ce vin prima dată în România, rămân cu gura cascată, așteptările erau mai mici decât realitatea”, vede Anastasiu, care simte nevoia unei așezări în jurul mesei a reprezentanților guvernului, antreprenorilor și parlamentului pentru a discuta despre cheltuirea „cu cap” a fondurilor pe care ar putea să le primească România.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Aiureli!
Mizeriile acelea de programe sunt problema. Programele şi metodica, manualele. Întreg sistemul e putred.
Până şi manualele de pedagogie urlă sus şi tare că sistemul e putred.
https://www.youtube.com/watch?v=q364uhFKOZ0