Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Primarul Ciprian Ciucu plănuiește construcția unui spital cu 160 de paturi în Sectorul 6. Lucrările ar putea începe cel târziu spre finalul anului viitor

Spital sector 6

Proiect, spitalul care va fi construit în Bdul Timișoara nr 101E /Foto: primaria sector 6

Primarul Ciprian Ciucu plănuieste construcția unui spital în Sectorul 6. Edilul spune că și-a asumat un spital mic, însă în urma discuțiilor și a proiectării a ajuns la un plan pentru un spital „mic spre mediu”, cu 160 de paturi. Unitatea  medicală va fi construită pe un teren situat între Militari și Drumul Taberei, într-o zonă din proximitatea autostrăzii A1. Lucrările ar putea începe cel târziu spre finalul anului viitor.

„Prima întrebare este de ce face o primărie de sector un spital, pentru că spitale trebuie să facă guvernul și Primăria Capitalei. Răspunsul este foarte simplu: pentru că dacă nu îl fac eu, nu îl face nimeni. La o populație de 400.000 de locuitori în zona de vest a Capitalei nu există niciun spital”, a declarat Ciprian Ciucu sâmbătă, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Vestea bună, spune edilul, este că deja a fost elaborat studiul de fezabilitate, și asta în mai puțin de un an. Studiul nu înseamnă „două-trei foi acolo”, ci precizează ce discipline medicale vor funcționa, în ce parametri, cu câte resurse umane, cu ce resurse, cu ce echipamente medicale.

Spitalul va avea 140 de paturi care vor fi introduse în sistemul național pentru decontare, la care se vor adăuga încă 20 de paturi cu plată, pentru persoane ce vor fi internate „pe propriile fonduri”.

Proiect, spitalul care va fi construit în Bdul Timișoara nr 101E /Foto: primaria sector 6

Spitalul va fi multidisciplinar. adaugă primarul de la Sectorul 6. „Am ales în special acele discipline care vor ajuta spitalul ca să fie eficient economic, m-am uitat foarte atent la acest lucru, pentru că este extrem de important”, a precizat Ciucu.

Clădirea va avea cinci etaje. La ultimul etaj va funcționa partea de cercetare, într-o colaborare cu Universitatea Carol Davila, pentru că Primăria de la Sectorul 6 vrea să obțină finanțare internațională.

Valoarea proiectului este de 340 milioane de lei.

„Nu cred că va fi gata până la sfârșitul mandatului meu. Efortul bugetar e semnificativ. Mă interesează să îl las în trei ani la circa 50-60%, pentru că ajuns acolo, clar va fi finalizat de oricine. De mine în următorul mandat, sau de altcineva”, a punctat primarul Ciucu.

Lucrările vor începe în maximum un an, estimează edilul: „Problema acolo e că există niște linii de înaltă tensiune de la ENEL și ele trebuie să fie îngropate. Numai îngroparea lor ne costă 3 milioane. Avem studiu cu soluția tehnică, pentru ca să îngropăm acele linii de înaltă tensiune”.

Sursa de finanțare sunt banii sunt din surse proprii ale Sectorului 6, la care primarul speră să adauge fonduri de la Ministerul Sănătății și ajutor guvernamental. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Se mai apucase si Udrea "sa faca" niste spitale in sectorul 6 acum ceva ani - si pe la Politehnica si vizavi de parcul Moghioros, si dupa ce a luat voturile pensionarilor, terenurile au ajuns la cine trebuia.
    Acum s-a reluat ideea, ca doar prinde la public.
    Cat despre locatie - cum poate o salvare ajunge acolo din moment ce Iuliu Maniu si b-dul Timisoara sunt blocate 80% din timp? Poate prin strapungerea de la Ciurel spre autostrada, cand va fi gata.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult