Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Primarul Daniel Florea a distribuit în școlile din sectorul 5 orare personalizate cu caricatura lui: „Să te uiți în calendar/ C-ai șanse s-ajungi primar"

Orar Daniel Florea

La începutul anului școlar, elevii din sectorul 5 au primit orare personalizate cu caricatura primarului Daniel Florea și mesajul „Să te uiți în calendar/C-ai șanse s-ajungi primar".

Filiala sector 5 a PLUS a postat pe pagina de Facebook orarul primit de copii și l-a acuzat pe Daniel Florea că își face campanie electorală în școli. „Ceaușescu ne obliga să avem câte un portret cu el în fiecare clasă. Daniel Florea a dus cultul personalității pe noi culmi. Fiecare copil trebuie sa aibă o poza cu conducătorul mult iubit al sectorului nostru. Mai mult, trebuie sa învățăm poezii despre Primarul 0: “Dragul meu copil școlar/ De urmezi acest orar/ Să te uiți în calendar/ C-ai șanse s-ajungi primar” PLUS va sesiza organele abilitate pentru a face cercetări cu privire la această faptă scandaloasă. Este ilegal să îndoctrinezi politic copiii”, a transmis PLUS sector 5 pe Facebook.

Primarul Daniel Florea a anunțase anterior că toți cei 33.000 de elevi din sector vor primi în prima zi de școală rechizite noi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Primarul Daniel Florea a dovedit pana acum o totala incompetentza, cel putin daca privim la mizeria stradala si la maldarele de gunoaie existente in sectorul 5.
  Pe de alta parte, dl. Florea isi compenseaza incapacitatea de primar prin nenumaratele pomeni date poporului din sectorul 5 si prin atitudiena aroganta si agresiva fatza de presa care ii pune intrebari incomode.
  Intocmai sa si in cazul d-nei Firea ( primarul general ), dl Florea constituie o dovada concludenta a faptului ca ne trebuie neaparat o lege care sa-i oblige pe amatorii de functii decizionale in administratie sa fie absolventii unei scoli / facultati de administratie publica si sa aibe un stagiu de macar 6 luni in administratie.
  In lipsa unei astfel de legi, functiile cheie din administratia locala si centrala vor fi in continuare populate de numerosi Florea sau Firea.

  • Like 0
 • Nu stiu ce fumeaza dom' primar, si nici nu cred ca vreau sa aflu. Wtf.
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Campania electorala pe toate canalele si spalarea de creier la toate varstele a demarat in tromba !
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult