Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Protestul continuă și azi, protestatarii schimbă însă strategia și locul în prima parte a zilei: „Așa ne vor auzi și parlamentarii”

Protest 3 mai

Foto: Dan MIhai Bălănescu

Schimbare de loc și de strategie azi din partea protestatarilor care cer renunțarea la grațiere. Dacă aseară peste 1500 de oameni au reaprins protestul în Piața Victoriei, azi la prânz se anunță un protest auto în jurul Palatului Parlamentului.

Un protest pe roți față de amendamentele adoptate de Comisia juridică din Senat, care ar urma să permită grațierea corupților, va fi organziat joi. Participanţii sunt aşteptaţi joi, de la ora 13.30, la Parlament, pe Calea 13 septembrie, cu maşinile, motocicletele, bicicletele, urmând ca la 14.00 să plece într-un marş de 30 de minute în jurul Casei Poporului. 

„Vom merge în coloană, cu 10 km pe oră, pe banda 1", anunţă organizatorii, pe pagina de Facebook „Corupția ucide”. Aceștia spun că pe partea stângă a maşinilor va fi afişat un mesaj vizibil pentru șoferii care merg pe celelalte benzi.

„Aşa reuşim să ne facem vocea auzită de către parlamentarii care propun legi fără să le aducă în discuţie publică”, se precizează în apelul la protest.

Președintele este îngrijorat, șeful PSD „dezaprobă categoric”

Protestul de miercuri seara a provocat reacții politice. Oarecum surprinzător, primul care a reacționat a fost premierul Grindeanu, sub „balconul” căruia începuseră să se strângă din nou cetățenii la protest. Declarația premierului aici.

Al doilea care a reacționat a fost președintele Iohannis, neplăcut surprins de ce s-a întâmplat la comisia juridică din Senat.

În fine, aseară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că „dezaprobă categoric” amendamentele. Protestatarii nu cred însă în sinceritatea șefului Camerei deputaților și mută, în prima parte a zilei de joi, manifestațiile în jurul Parlamentului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cine poate să- i mai creadă pe acesti oameni care ne-au înşelat de atâtea ori?
  • Like 0
 • Ar trebui facut protest si pentru propunerea de vaccinare obligatorie! Este inadmisibil sa fim cu totii obligati sa acceptam un act medical si sa fim amenintati cu inchisoarea! Asa ceva se intampla numai in dictatura!
  • Like 0
  • @ Simona Gogea
   Nu sunt de acord cu închisoarea pentru nevaccinare. Dar trebuie conștientizat că un copil nevaccinat poate determina o epidemie
   • Like 0
  • @ Florin Mazilu
   Total eronat. Mai documentati-va.. si oricum ar fi, nu e normal sa ne oblige sa acceptam orice act medical, contravine Constitutiei si drepturilor omului!
   • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult