Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Protestul continuă și azi, protestatarii schimbă însă strategia și locul în prima parte a zilei: „Așa ne vor auzi și parlamentarii”

Protest 3 mai

Foto: Dan MIhai Bălănescu

Schimbare de loc și de strategie azi din partea protestatarilor care cer renunțarea la grațiere. Dacă aseară peste 1500 de oameni au reaprins protestul în Piața Victoriei, azi la prânz se anunță un protest auto în jurul Palatului Parlamentului.

Un protest pe roți față de amendamentele adoptate de Comisia juridică din Senat, care ar urma să permită grațierea corupților, va fi organziat joi. Participanţii sunt aşteptaţi joi, de la ora 13.30, la Parlament, pe Calea 13 septembrie, cu maşinile, motocicletele, bicicletele, urmând ca la 14.00 să plece într-un marş de 30 de minute în jurul Casei Poporului. 

„Vom merge în coloană, cu 10 km pe oră, pe banda 1", anunţă organizatorii, pe pagina de Facebook „Corupția ucide”. Aceștia spun că pe partea stângă a maşinilor va fi afişat un mesaj vizibil pentru șoferii care merg pe celelalte benzi.

„Aşa reuşim să ne facem vocea auzită de către parlamentarii care propun legi fără să le aducă în discuţie publică”, se precizează în apelul la protest.

Președintele este îngrijorat, șeful PSD „dezaprobă categoric”

Protestul de miercuri seara a provocat reacții politice. Oarecum surprinzător, primul care a reacționat a fost premierul Grindeanu, sub „balconul” căruia începuseră să se strângă din nou cetățenii la protest. Declarația premierului aici.

Al doilea care a reacționat a fost președintele Iohannis, neplăcut surprins de ce s-a întâmplat la comisia juridică din Senat.

În fine, aseară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că „dezaprobă categoric” amendamentele. Protestatarii nu cred însă în sinceritatea șefului Camerei deputaților și mută, în prima parte a zilei de joi, manifestațiile în jurul Parlamentului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cine poate să- i mai creadă pe acesti oameni care ne-au înşelat de atâtea ori?
  • Like 0
 • Ar trebui facut protest si pentru propunerea de vaccinare obligatorie! Este inadmisibil sa fim cu totii obligati sa acceptam un act medical si sa fim amenintati cu inchisoarea! Asa ceva se intampla numai in dictatura!
  • Like 0
  • @ Simona Gogea
   Nu sunt de acord cu închisoarea pentru nevaccinare. Dar trebuie conștientizat că un copil nevaccinat poate determina o epidemie
   • Like 0
  • @ Florin Mazilu
   Total eronat. Mai documentati-va.. si oricum ar fi, nu e normal sa ne oblige sa acceptam orice act medical, contravine Constitutiei si drepturilor omului!
   • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult