Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Protestul continuă și azi, protestatarii schimbă însă strategia și locul în prima parte a zilei: „Așa ne vor auzi și parlamentarii”

Protest 3 mai

Foto: Dan MIhai Bălănescu

Schimbare de loc și de strategie azi din partea protestatarilor care cer renunțarea la grațiere. Dacă aseară peste 1500 de oameni au reaprins protestul în Piața Victoriei, azi la prânz se anunță un protest auto în jurul Palatului Parlamentului.

Un protest pe roți față de amendamentele adoptate de Comisia juridică din Senat, care ar urma să permită grațierea corupților, va fi organziat joi. Participanţii sunt aşteptaţi joi, de la ora 13.30, la Parlament, pe Calea 13 septembrie, cu maşinile, motocicletele, bicicletele, urmând ca la 14.00 să plece într-un marş de 30 de minute în jurul Casei Poporului. 

„Vom merge în coloană, cu 10 km pe oră, pe banda 1", anunţă organizatorii, pe pagina de Facebook „Corupția ucide”. Aceștia spun că pe partea stângă a maşinilor va fi afişat un mesaj vizibil pentru șoferii care merg pe celelalte benzi.

„Aşa reuşim să ne facem vocea auzită de către parlamentarii care propun legi fără să le aducă în discuţie publică”, se precizează în apelul la protest.

Președintele este îngrijorat, șeful PSD „dezaprobă categoric”

Protestul de miercuri seara a provocat reacții politice. Oarecum surprinzător, primul care a reacționat a fost premierul Grindeanu, sub „balconul” căruia începuseră să se strângă din nou cetățenii la protest. Declarația premierului aici.

Al doilea care a reacționat a fost președintele Iohannis, neplăcut surprins de ce s-a întâmplat la comisia juridică din Senat.

În fine, aseară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că „dezaprobă categoric” amendamentele. Protestatarii nu cred însă în sinceritatea șefului Camerei deputaților și mută, în prima parte a zilei de joi, manifestațiile în jurul Parlamentului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cine poate să- i mai creadă pe acesti oameni care ne-au înşelat de atâtea ori?
  • Like 0
 • Ar trebui facut protest si pentru propunerea de vaccinare obligatorie! Este inadmisibil sa fim cu totii obligati sa acceptam un act medical si sa fim amenintati cu inchisoarea! Asa ceva se intampla numai in dictatura!
  • Like 0
  • @ Simona Gogea
   Nu sunt de acord cu închisoarea pentru nevaccinare. Dar trebuie conștientizat că un copil nevaccinat poate determina o epidemie
   • Like 0
  • @ Florin Mazilu
   Total eronat. Mai documentati-va.. si oricum ar fi, nu e normal sa ne oblige sa acceptam orice act medical, contravine Constitutiei si drepturilor omului!
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult