Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Peste 1.500 de oameni protestează în Piața Victoriei față de grațierea corupților

Video: TANANANA

Bucureștenii protestează miercuri seară în Piața Victoriei față de votul pentru grațierea corupților pe care l-au dat senatorii din Comisia juridică. „OUG 13 se întoarce. Și noi”, se arată pe pagina evenimentului.

UPDATE: Proteste au loc și la Sibiu, Cluj și Brașov.

UPDATE: Peste 1.500 de oameni protestează în Piața Victoriei

UPDATE: Circulația a fost blocată în fața Guvernului

UPDATE: Peste 700 de oameni protestează în Piața Victoriei, scrie News.ro. Pe pancartele lor scrie "Parlament penal, marş la tribunal!", "Nu graţierii" și "S-o credeţi voi, derbedeilor!" sau "Aţi furat şi vândut 23 de milioane de români".

UPDATE Protestatarii au cu ei steaguri alea României, UE sau SUA. Unii dintre ei sunt însoțiți de copii.

UPDATE: Printre mesajele protestaterilor: „Nu suntem o nație de hoți”, „Hoții!” și „Hai în piață!”

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

UPDATE: Sute de persoane s-au adunat în Piața Victoriei și strigă „Hoții!”

„Când legea devine fărădelege, rezistența este o datorie! Ne schimbăm azi programul și ne re-vedem în stradă”, au scris membrii comunității Corupția Ucide.  Un protest este anunțat pentru ora 20:00 și la Cluj. 

Majoritatea senatorilor din Comisia juridică a votat miercuri în favoarea amendamentelor depuse Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, care prevăd că persoanele condamnate pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă vor fi grațiate dacă achită prejudiciul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oare numai pişcaţi de "serviciili" şi "agenturili străine" putem reacţiona? Că sunt deja câteva foarte active, sputnik.md (https://verificasursa.ro/)... Ca un fapt, ar trebui bine încadrate de noi, că sri e prea ocupat cu "câmpul tactic" şi cu şmenuri !
    • Like 0
  • Atâta timp cat suntem condusi de cine suntem nu se va schiba nimic si este dureros nu atât pentru noi cat pentru tineri care încă mai au o speranta.
    • Like 0
  • Pina nu punem mâna pe bată , nu rezolvam nimic . Doar urlam si orătăniile rad de noi pe la ferestre .
    • Like 1
  • Ne ascundem în spatele covincerilor politice(mă refer în special la PSD-işti, senatori - păpușar)i, dar de fapt, din punct de vedere uman, avem de pierdut cu toții
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult