Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Peste 1.500 de oameni protestează în Piața Victoriei față de grațierea corupților

Video: TANANANA

Bucureștenii protestează miercuri seară în Piața Victoriei față de votul pentru grațierea corupților pe care l-au dat senatorii din Comisia juridică. „OUG 13 se întoarce. Și noi”, se arată pe pagina evenimentului.

UPDATE: Proteste au loc și la Sibiu, Cluj și Brașov.

UPDATE: Peste 1.500 de oameni protestează în Piața Victoriei

UPDATE: Circulația a fost blocată în fața Guvernului

UPDATE: Peste 700 de oameni protestează în Piața Victoriei, scrie News.ro. Pe pancartele lor scrie "Parlament penal, marş la tribunal!", "Nu graţierii" și "S-o credeţi voi, derbedeilor!" sau "Aţi furat şi vândut 23 de milioane de români".

UPDATE Protestatarii au cu ei steaguri alea României, UE sau SUA. Unii dintre ei sunt însoțiți de copii.

UPDATE: Printre mesajele protestaterilor: „Nu suntem o nație de hoți”, „Hoții!” și „Hai în piață!”

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

UPDATE: Sute de persoane s-au adunat în Piața Victoriei și strigă „Hoții!”

„Când legea devine fărădelege, rezistența este o datorie! Ne schimbăm azi programul și ne re-vedem în stradă”, au scris membrii comunității Corupția Ucide.  Un protest este anunțat pentru ora 20:00 și la Cluj. 

Majoritatea senatorilor din Comisia juridică a votat miercuri în favoarea amendamentelor depuse Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, care prevăd că persoanele condamnate pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă vor fi grațiate dacă achită prejudiciul.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oare numai pişcaţi de "serviciili" şi "agenturili străine" putem reacţiona? Că sunt deja câteva foarte active, sputnik.md (https://verificasursa.ro/)... Ca un fapt, ar trebui bine încadrate de noi, că sri e prea ocupat cu "câmpul tactic" şi cu şmenuri !
    • Like 0
  • Atâta timp cat suntem condusi de cine suntem nu se va schiba nimic si este dureros nu atât pentru noi cat pentru tineri care încă mai au o speranta.
    • Like 0
  • Pina nu punem mâna pe bată , nu rezolvam nimic . Doar urlam si orătăniile rad de noi pe la ferestre .
    • Like 1
  • Ne ascundem în spatele covincerilor politice(mă refer în special la PSD-işti, senatori - păpușar)i, dar de fapt, din punct de vedere uman, avem de pierdut cu toții
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult