Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Reacția președintelui Klaus Iohannis după votul senatorilor din comisia juridică la Legea grațierii

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat „surprins neplăcut” după ce senatorii din comisia juridică au votat un amendament prin care se grațiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență.

„Deocamdată, fiind în comisie, nu o să mă exprim, dar sunt neplăcut surprins, ca să zic totuși ceva despre evoluția din comisie”, a spus miercuri la Suceava președintele Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Senatorii din comisia juridică au votat miercuri în favoarea amendamentelor depuse de Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, care prevăd că persoanele condamnate pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă vor fi grațiate dacă achită prejudiciul.

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat miercuri că persoanele care ar urma să fie grațiate în urma amendamentelor propuse de el la proiectul legii grațierii „nu au plecat cu banii acasă”, ci au cumpărat geci, pixuri, au dat mici și bere, adăugând că „și-au învățat lecția” și „important este să se grațieze”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Basescu, temandu-se ca Udrea, aflata in iminenta de a sta 6 ani la parnaie, ar face orice ca sa o scape; nu de dragul ei, ci de frica amenintarilor voalate prin care fosta sa metresa l-a avertizat ca daca va fi condamnata definitiv, isi va da drumul la gura si-l va trage dupa ea in puscarie si pe fostul marinar.
  Pe de alta parte, existenta unei legi a gratierii si amnistiei face parte din legislatia oricarui stat civilizat; in cazul unor delicte comise fara violenta, santaj sau constrangerea victimei, mi se pare ca o gratiere conditionata de returnarea prejudiciului este mai utila decat executarea catorva ani de puscarie, dupa care cel care a furat ramane cu banii la purtator.
  Va reamintesc de faptul ca, de exemplu, atat Dragnea cat si Nastase au fost condamnati pentru acuzatii penibile si nedovedite dupa normele juridice, cu o tenta politica evidenta, fara ca niciun procuror sa analizeze cum de cei doi politicieni, bugetari toata viata lor, au ajuns putred de bogati.
  Nu cred ca Nastase sau Dragnea, pentru acuzatiile ridicole aduse de procurori, ar fi fost condamnati daca ar fi fost judecati in vreo alta tara situata la vest de Romania; insa cu siguranta ca, tot in oricare alta tara situata la vest de Romania, averile lor uriase de bugetari i-ar fi adus in situatia de a fi condamnati, iar "agoniseala" lor, confiscata, in lipsa unor acte doveditoare care sa justifice provenienta legala a acestor bani.
  Eu sunt uimit de staruinta unor oameni precum d-na Loredana Voiculescu sau dl. Florin Negrutiu, de a se opune oricarei tentative de civilizare si umanizare a justitiei, pastrand insa tacerea despre abuzurile sistematice, uneori abjecte, comise de sistemul judiciar contra a numerosi cetateni romani, asa cum si CEDO a certificat prin numeroasele sanctiuni aplicate Romaniei.
  Cei doi colaboratori prestigiosi ai acestui site par mai fascinati de catuse si de priponirea unor politicieni fatza de care cei doi au o antipatie personala, decat de infaptuirea unei justitii corecte, cu valente umane si educationale, in care eventualele abuzuri comise de magistrati sa fie drastic sanctionate.

  • Like 0
  • @ Cri
   Ca sa va treaca "uimirea" va propun sa va uitati tot timpul la latrina 3 sau sa cititi luju.ro si va garantez ca o sa fiti in lumea d-voastra!
   • Like 1
 • Jenant! Un fost presedinte ca un mare golan. De fapt golanii se bagă la conducere. Din toate timpurile. Excepțiile sunt excepții. Adică rare.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult